Obavijesti

Show

Komentari 11

Jovanovići i Prigorci idu u finale

Jovanovići i Prigorci idu u finale
3

Loparke su Željki bile nepoznanica, a Barica je pojasnila da je riječ o njihovom tradicionalnom jelu s tijestom i namazom od sira, vrhnja i jaja. Prigorci su za svoje jelo dobili ukupno 22 boda

VIDEO

Pretposljednji dan u 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' znači da će još jedan tim na kraju emisije morati napustiti show prije finala. U natjecanju su ostali Prigorci, Jovanovići i La Parenzana, a dosadašnji rezultati ništa im ne znače, odnosno, u večerašnjoj emisiji svi startaju s početnih nula bodova. Zadatak im je 'Badnjak na stolu', odnosno moraju napraviti badnji meni od tri slijeda po vlastitom izboru te ispeći badnji kruh i ukrasiti ga po vlastitoj želji. Uz to moraju ispeći i biskvit za tortu, koju će dovršiti u finalnoj emisiji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:15

Tim La Parenzana odlučio je pripremiti srdele na savor, kapesante s mozzarellom, rižoto sa školjkama, brudet od grdobine te božićni kruh. Kod Jovanovića će biti carpaccio od orade, oblačići s kozicama, confit od hame s čičokama te biskupski kruh stollen. Prigorci su pred žiri odlučili doći s klipićima od milerama, šaranom s rižom, loparkama i božićnim kruhom. Timovi su za obavljanje zadatka imali 90 minuta, što se u prvi mah činilo dovoljno, no pokazalo se da je pred sam kraj bilo dosta panike oko dovršavanja jela. Prvi je pred žiri išao tim La Parenzana.

- Moram pohvaliti trud oko ovog pijata. Bilo je tu jako puno posla, pogotovo oko savura, ali imam osjećaj da mu fali malo žestine. Što se tiče kapesanti, nije dobro staviti mozzarellu jer ih razvodni - kazao je Pažanin, ali Panta nije htio čuti taj komentar pa je utvrdio da Pažaninov dobar prijatelj to radi na isti način.

I Špiček je bio složan s Pažaninom. Nije puno bolje bilo ni kad je rižoto došao na red, a Panta je kritike poprilično teško prihvaćao.

- Ja bih najradije da imam materijal i da zajedno idemo kuhati taj rižoto s tim što ste vi imali - kazao je nezadovoljno Špiček te rižoto ocijenio kao promašaj.

Tim Gromača ide kući: 'Ma oni su pobjednici simpatičnosti...'
Tim Gromača ide kući: 'Ma oni su pobjednici simpatičnosti...'

Špiček je u brudetu od grdobine imao zamjerku na prekrupno narezan peršin, što je Pantu dodatno razljutilo. Željka je bila zadovoljna brudetom, kao i Pažanin, koji je dodao da bi volio da ima malo više umaka. Zato je sve pohvale zaradio njihov božićni kruh. Tim La Parenzana na kraju je dobio 21 bod. Nakon njih pred žiri je došao tim Jovanovići, poprilično siguran u svoja jela iako su bila nešto kompliciranija.

- Moj tanjur sve vam je rekao - kazala je Željka nakon što je pojela carpaccio od orade.

I Pažanin je bio iznimno zadovoljan, a Špiček je dodao da njemu fali samo malo soli po ribi. Drugom jelu Jovanovića, oblačićima s kozicama, Špiček je zamjerio malo previše gorčine, no Željka je bila prezadovoljna baš kao i Pažanin.

- Mi svi znamo da vi znate, to su samo nijanse u pitanju. Tvoja kuhinja je moja kuhinja. Ovo je stvarno fantastično! - komentirao je Ivan.

I jelo s hamom je dobilo dobre kritike, a nakon toga je slijedilo kušanje badnjeg kruha, koji je Verica prvi put radila.

- Znaš što ću ti reći!? Ja odavno ništa bolje nisam pojeo! - prokomentirao je Pažanin.

Za svoja jela Jovanovići su dobili odličnih 29 bodova. Prigorci su pred žiri prvo došli s klipićima i namazom od milerama, što je Špičeku odgovaralo.

- Prekrasni klipići, prozračni i jako fini umak. Odlično! - rekla je Željka s kojom se složio i Ivan.

Za šarana s paprikom i rižom od Pažanina su dobili pohvale, a zadovoljna je bila i Željka, ali je ipak imala nekoliko primjedbi.

- Svježa paprika mi ne bi bila prvi odabir začina za Božić. Riža se ne bi trebala ovako nabiti - rekla je.

Loparke su Željki bile nepoznanica, a Barica je pojasnila da je riječ o njihovom tradicionalnom jelu s tijestom i namazom od sira, vrhnja i jaja. Prigorci su za svoje jelo dobili ukupno 22 boda, što je značilo da idu u finale s Jovanovićima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

Filip i Tamara  iz 'Braka na prvu' napokon u zagrljaju: 'Nije kraj. Uvijek će biti u mom životu...'
DONIJELI SU ODLUKU

Filip i Tamara iz 'Braka na prvu' napokon u zagrljaju: 'Nije kraj. Uvijek će biti u mom životu...'

Filip i Tamara u showu 'Brak na prvu' zaključili su kako ne bi ništa mijenjali u svojoj bračnoj avanturi, kao i da već imaju jako puno dogovorenih zajedničkih druženja

Tatjana Jurić pokazala što ju je dočekalo na terasi: 'Ne diram ih i ne smetam im, ali vraćaju se...'
NIJE IZAŠLA IZ KUĆE

Tatjana Jurić pokazala što ju je dočekalo na terasi: 'Ne diram ih i ne smetam im, ali vraćaju se...'

Omiljenu voditeljicu Tatjanu Jurić dočekale su male lisice na njenoj terasi. Iako je na početku mislila da je samo jedna, kasnije je otkrila da su se na njenoj terasi smjestile tri lisice
Hrvatica plovi kruzerom čak 11 mjeseci i igra u dva mjuzikla: 'Ovdje su pravila jako stroga!'
TALENTIRANA PLESAČICA I PJEVAČICA

Hrvatica plovi kruzerom čak 11 mjeseci i igra u dva mjuzikla: 'Ovdje su pravila jako stroga!'

Plus+ Dora Pletikosa priča nam kako je pjevati i plesati ploveći oceanom koji ju je odvojio od obitelji, ali omogućio nesvakidašnju životnu pustolovinu