Show

Komentari 7

Tim Gromača ide kući: 'Ma oni su pobjednici simpatičnosti...'

Tim Gromača ide kući: 'Ma oni su pobjednici simpatičnosti...'

Iako je tim Gromača ponudio ukusna jela, žiri je u njihovim jelima pronašao nijanse koje su im presudile: Riblju paštetu je trebalo još doraditi, tjestenina je pregruba, ukusne kozice, ali precrveni umak...

U večerašnjem RTL-ovu božićnom specijalu pripremala su se riblja jela po receptima splitskog chefa Ivana Pažanina, a kulinarska avantura završila je za ekipu iz Lovrana i Opatije, koja je skupila najmanje bodova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon što su kandidati kuhali po receptima Tomislava Špičeka i Željke Klemenčić, na red je došao i riblji jelovnik koji je za njih složio Ivan Pažanin. U 90 minuta obitelji su morale pripremiti riblju paštetu i focacciu, kozice na crveno s domaćom tjesteninom, hobotnicu pod pekom te kroštule. Iako su im se recepti činili nešto jednostavnijim od prethodnih, gotovo su svi timovi imali problema s tijestom za kroštule pa se po setu proširila lagana panika. 

- Dva put smo radili tijesto i opet nije bilo dobro, došlo mi je da sve ostavim i odem - priznala je Kristina koja nije bila jedina uznemirena zbog neuspjelog drugog pokušaja jer se u istim problemima našla i Verica, a čak su i Barica i Sanja komentirale da im kroštule ne idu od ruke. Zbog nastale situacije Pažanin je rekao da će biti blaži u ocjenjivanju deserta te im je savjetovao da naprave kekse, ako ne uspijevaju izaći na kraj s tijestom. Za razliku od deserta, priprema ostalih jela je prošla vrlo glatko pa je splitski chef bio zadovoljan. Prilikom kušanja žiriju se kao četvrti član pridružila Pažaninova prijateljica i kolegica Valentina Miletić.

Prvi su pred sud stručnog kulinarskog žirija došli Jovanovići koji su i ovaj put imali nešto moderniju izvedbu tradicije.

- Savršena mi je riblja pašteta s tartufima, tekstura, prezentacija, sve štima, baš je na jako visokoj razini. Dragan zna što radi i dobro spaja okuse, tehnički na visokoj razini i jako dobro. Krumpir ukusan i hobotnica pečena kako treba - pohvalio je Ivan njihova jela, a čak su mu i keksići umjesto kroštula bili ukusni, kao i ostatku žirija. 

- Neka vam Bog da zdravlja da čim više kuhate ovako dobro i da kuhate kao obitelj, jako ste dobro skuhali, jako fino - oduševljen je bio i Špiček pa su Jovanovići skupili ukupno 37 bodova.Iako se Prigorci nisu naviknuli na sva riblja jela, ovaj su put slijedili zadani recept i ugodno iznenadili žiri. 

- Focaccia je super začinjena, pašteta isto, iako ima malo kosti unutra - komentirala je za početak Željka, a onda ih je oduševila njihova tjestenina i hobotnica.

- Hobotnica je fantastična, krumpir je super. Osjeti se okus mora, arome su dobre. I kroštule su dobro ispale, izvukli ste maksimum iz toga jer je po receptu išlo malo više masti pa je trebalo više miješati i dodati brašna, ali zadovoljan sam - priznao je Pažanin, a Prigorci su skupili 31 bod. Tim La Parenzana jedini je dobio desetke, i to čak dvije desetke, za odlično odrađen zadatak. 

- Najbolja Focaccia do sad, sjajno odrađeno, tjestenina napravljena kao na stroj, ali mrvicu precrvena - kazao je Špiček, dok je Valentini sve bilo 'baš po mom guštu'. 

- Hobotnica je senzacionalna, kad kažeš hobotnica s krumpirima, ovo je jelo na koje pomisliš. A kroštule, čestitam vam što ste ih uspjeli  napraviti od onog tijesta - pohvalila je Željka i tako je tim dobio najbolje ocjene u večeri, čak 38 bodova.

Iako je tim Gromača ponudio ukusna jela, žiri je u njihovim jelima pronašao nijanse koje su im presudile: Riblju paštetu je trebalo još doraditi, tjestenina je pregruba, ukusne kozice, ali precrveni umak, ukusna hobotnica, ali nedostaje gustoće…

Tako je tim dobio ukupno 30 bodova što nije bilo dovoljno za ostanak u showu pa su Doris Vlah, Luka, Kristina i Ena Dančulović napustili natjecanje.

- Lijepo smo se zabavili, obiteljski smo kuhali i bilo nam je dobro - kratko su zaključili u timu jer su prvenstveno u emisiju došli zbog druženja, pa im poraz nije teško pao.

- Oni su apsolutni pobjednici simpatičnosti ovog showa. Od svih ljudi koji su se tu natjecali, oni su jedni od najlakših  i najljepših za raditi s njima - pohvalila ih je za kraj Željka.
 

Najčitaniji članci