Obavijesti

Show

Jubilarni 10. Illectricity festival - spremite se za glavnu večer

Jubilarni 10. Illectricity festival - spremite se za glavnu večer
11

Nucomers nastupaju 3.12. u Klubu Kino Grič, a glavna večer festivala održat će se u Pogonu Jedinstvo 6.12. uz Jackmastera, OM Unita, X-Coasta, pobjednika Nucomera i CFSN DJ-eve

VIDEO

Hladnije vrijeme u godini obilježava Illectricity festival audiovizualnih umjetnosti koji se održava po cijelom Zagrebu, a ove godine slavi jubilarno 10. izdanje. Festival koji svojim programom pokazuje da je više od glazbe, promiče glazbu, ali i vizualne umjetnosti, educira, te predstavlja najbolje od glazbenih trendova u ovom jubilarnom izdanju pokazuje da već odavno ima kultni status i publiku željnju spoja zabave i edukacije.

Sound Clash večer označila je početak Illectricityja nakon što se u krcatom Sirupu svojim glazbenim izborom sukobilo 16 DJ-a koji su u četiri novonastale ekipe predstavljali dio Hrvatske iz kojega dolaze. Pobjedu su odnijeli Splićani, a Illectricity je još jednom pokazao inovativni pristup u organizaciji festivala.

Bogati program se nastavlja i ovog tjedna uz radionice koje se održavaju s ciljem promicanja stvaranja glazbe, te poticanja na kreativnost u vizualnom stvaralaštvu. U utorak, 2. prosinca, u Pogonu Jedinstvo od 20 sati na rasporedu je Bring Your Own Beamer. CFSN u suradnji s Hipermedia Produkcijom organizira VJ event na kojem nema unaprijed postavljenih okvira, a svatko može doći, donijeti laptop i projektor (nekoliko projektora će biti na raspolaganju u prostoru), pronaći komad zida na koji će projicirati i raditi što god želi. To je neformalan događaj čiji je cilj druženje i razmjena iskustva između VJ-a, ali i interakcija s publikom. Ulaz je slobodan.

Illectricity festival je i projekt koji potiče mlade da se bave glazbom, a daje im i priliku za nastupanje. Ove srijede,  3. prosinca od 21 sat u Klubu Kino Grič nastupit će Nucomeri koje su organizatori festivala odabrali da predstave svoju glazbu i sposobnosti, a najbolji će po glasovima publike i organizatora otvoriti glavnu večer Illectricity festivala 6. prosonca u Pogonu Jedinstvo. Podržite mlade nade hrvatskog clubbinga, nastupit će mapalma, SZCH, DeeNO aka 2tall, LILACUBE i LaSeech. Ulaz je slobodan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jubilarno 10. izdanje dovodi sjajna imena na završnu večer festivala u Pogon Jedinstvo. 6. prosinca u goste dolazi jedan od najcjenjenihih DJ-eva današnjice Jackmaster, i to s ovogodišnjom nominacijom za najboljeg britanskog DJ-a po izboru DJ Mag Awards,  inovativni producent OM UNIT, X-Coast koji vraća u zlatno doba elektronike 90-ih, a sve to uz pobjednika Nucomers natječaja i CFSN DJs ekipu. Line upu se pridružio se i Cloudfactory, koji će skupa s VJ Liikom predstaviti svoj prvi audiovizualni live. Autor je glazbe za interaktivnu 3D mapping projekciju na Francuskom paviljonu pod imenom Ornament, a član je i benda TOMISLAV, koji je već nastupio na festivalu. Za vizualizaciju glazbe glavne večeri festivala brinut će se jedan od naših najpoznatijih vizualnih umjetnika Liik, kao i LiteMotif koji vas vodi u nove vizualne dimenzije.

Ulaznice

Ulaznice za Main Night su 60 kuna u pretprodaji, a na dan događaja na ulazu će trebati izdvojiti 75 kuna. Možete ih kupiti u sustavu Entrio.hr.

Organizator Illectricity Festivala je Confusion, Udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti, a više o festivalu možete pronaći na:

www.facebook.com/illectricity

www.instagram.com/illectricity

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'