Obavijesti

Show

Komentari 4

'Jurski svijet' pobrao je uspjeh i profitirao s milijardu dolara

'Jurski svijet' pobrao je uspjeh i profitirao s milijardu dolara
11

U kinima smo mogli pogledati dugočekivane akcijske filmove u 2015.. I dok su neki poput 'Jurskog svijeta' i 'Osvetnika' profitirali i požnjeli uspjeh, neki tonu u gubitku

VIDEO

Kako se ljeto bliži kraju, mnogi filmovi koje smo iščekivali ove godine iznenadili su zaradom na kino blagajnama i ostalim medijima, dok drugi nisu uspjeli zainteresirati obažavatelje i ostvariti uspjeh. Donosimo vam analizu tko je ostvario dobit, a tko tone u gubitcima.

1. 'Fantastična četvorka'

Marvelov tim superjunaka koji se mogu teleportirati u udaljene i opasne svjetove i pokušavaju spasiti Zemlju od bivšeg prijatelja koji im je postao opaki neprijatelj nije oduševio publiku. Film je zaradio 150 milijuna dolara, no to je 'ništa' s obzirom na troškove od 355 milijuna. Publika film nije prihvatila kako je očekivano pa je gubitak 205 milijuna dolara.

VIDEO

2. 'Terminator: Genisys'

Peti nastavak 'Terminatora' nije dobro prihvaćen. Čini se da je publika umorna od sve zamršenije priče. Ponovno pokretanje franšize ostavila je gledatelje zbunjenima. S obzirom na troškove od 560 milijuna dolara i zaradu od 471 milijun, uspjeh je izostao, a gubitak je 89 milijuna dolara.

VIDEO

3. 'Ant-man'

Superjunak Ant-Man nije uspio pobrati revolucionaran uspjeh. Troškovi filma su 496 milijuna dolara, a zarada 489 milijuna pa gubitak nije strašno velik, ali je izostao profit.

VIDEO

4. 'Pobješnjeli Max'

Pobješnjeli Max vjeruje da je najlakše preživjeti sam, a film je pobrao dobre kritike i masovni interes obožavatelja. No unatoč tome, problem je premalen odaziv publike. S troškovima od 573 milijuna dolara i zaradom od 551 milijun, ipak nije profitirao.

VIDEO

5. 'Nemoguća misija: Odmetnuti'

Ethan Hunt po peti puta krenuo je u nemoguću misiju, a pred njim je najteži zadatak do sada. Film je kod publike dobro prošao, no u usporedbi sa svojim prethodnikom, ipak postoji i malo razočaranje. Troškovi su 579 milijuna dolara, a zarada, neočekivano, deset milijuna manja.

VIDEO

6. San Andreas

Akcijski triler prati priču pilota helikoptera i spasioca Raya koji nakon stravičnog potresa kreće iz Los Angelesa u San Francisco sa svojom suprugom s kojom nije u najboljim donosima kako bi spasili kćer jedinicu. Film je naišao na dobar odaziv publike. Troškovi su 531 milijun dolara, a zarada 686 milijuna pa je ostvaren profit od 155 milijuna.

VIDEO

7. 'Osvetnici 2: Vladavina Ultrona'

Najmoćniji heroji na Zemlji izloženi su krajnjem testu snage, a sudbina svijeta visi o niti kad se pojavi zlokobni Ultron. 'Osvetnici' su požnjeli masovni uspjeh među publikom i jedan su od rijetkih filmova koji zaradu broje u milijardama. S obzirom na troškove od 1,3 milijarde dolara i zaradu od 2,1 milijarde, Osvetnici su ostvarili profit od 755 milijuna dolara.

VIDEO

8. 'Jurski svijet'

Očekivanja su bila da će 'Jurski svijet' biti veliki hit, no rijetki su očekivali da će postati treći najuspješniji film svih vremena. Profitabilnost ovog filma osigurava nastavak. Ukupni troškovi filma su 1,2 milijarde dolara, a zarada 2,3 milijarde. 'Jurski svijet' požeo je uspjeh i profitirao s 1,1 milijardu dolara.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka
NISU KRILI SREĆU

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka

Aleksandra Prijović sinoć je uživala s nekoliko tisuća fanova u Rijeci, a tik do bine bili su njezini baka i djed te mama Borka koja je došla s dečkom
Filip iz 'Braka na prvu': 'Alan ima razloga biti ljubomoran na mene. On je mali lažljivi miš'
NIJE GA ŠTEDIO

Filip iz 'Braka na prvu': 'Alan ima razloga biti ljubomoran na mene. On je mali lažljivi miš'

Danijela je Filipa stavila na prvo mjesto u zadatku, a on je komentirao što misli o situaciji između nje i Alana