Show

Komentari 6

Kako je Clooney prestao biti 'najpoželjniji neženja': Očarala ga je fatalna odvjetnica Amal...

Kako je Clooney prestao biti 'najpoželjniji neženja': Očarala ga je fatalna odvjetnica Amal...

Do 2013. godine Clooney je bio proglašen "najpoželjnijim neženjom" u Hollywoodu. Dok ga sedamnaest godina mlađa odvjetnica nije oborila s nogu, zakleo se da brak nije za njega...

George Clooney danas slavi 60. rođendan, a uskoro se bliži i njegova sedma godišnjica sa suprugom Amal (43), britanskom odvjetnicom za ljudska prava. Clooney je izjavio kako mu je u potpunosti promijenila život.

Actor George Clooney and his wife Amal pose as they arrive at the 42nd Cesar Awards ceremony in Paris

Prije nego se po drugi put upustio u bračne vode, Clooney se mogao pohvaliti neslužbenom titulom "najpoželjnijeg neženje" u Hollywoodu. Njegove djevojke su se mijenjale vrlo brzo, a sve je započelo s nesretnim prvim brakom i razvodom 1993. godine.

Njegova prva supruga bila je televizijska glumica Talia Balsam (62) i George vjenčali su se 1989. godine, kad je ona već imala uspješnu karijeru u Hollywoodu, dok je on godinu dana ranije glumio u "tako lošem da je dobar" filmu Povratak ubojitih rajčica. Ukratko, Clooney se mučio sa svojom karijerom.

To je utjecalo i na njihov brak: oboje su priznali kako nisu bili spremni i da su im se želje razlikovale. George je htio postati zvijezda, a Talia je htjela imati normalan život. Rastava, tijekom koje su se borili za skrbništvo nad svinjom, na kraju je trajala duže od braka.

Clooneyjevoj karijera krenula je nabolje s ulogom u seriji Hitna pomoć, tijekom 90-ih, a 1999. godine odlučio se fokusirati na filmove i 2001. je glumio u hitu Oceanovih jedanaest.

Dok je profesionalno nastavio postizati uspjeh za uspjehom, njegov privati život i veze s mnogim manekenkama postale su omiljena tema tabloida. Većina tih veza bile su kratkotrajne i uglavnom su trajale maksimalno tri godine. Ništa nije dalo naslutiti da ga ponovni brak zanima nakon što je prekinuo sa Stacy Keibler (41), manekenkom i bivšom profesionalnom hrvačicom.

Reuters/Pixsell

Svoju buduću suprugu Amal upoznao je zbog zajedničkog prijatelja, kad je Clooney organizirao večeru u svojoj kući kod jezera Como.

- Odmah sam vidio da je prelijepa, duhovita i pametna - rekao je kasnije glumac i našalio se kako je ona vjerojatno mislila da je on prestar.

American Film Institute

Ubrzo nakon te večere često su se dopisivali i pričali, te im je s vremenom postalo jasno da ta veza više nije striktno prijateljska. Na prvi službeni spoj izašli su na jesen 2013. u Londonu, gdje ih je dočekala gomila paparazzija.

- Nakon Londona naša je veza eskalirala - priznao je Clooney, koji je ubrzo počeo planirati prošnju.

Reuters/Pixsell

Na proljeće sljedeće godine, Clooney je skuhao romantičnu večeru za svoju dragu prije nego ju je pitao želi li se udati za njega. Odvjetnica je bila u potpunom šoku nakon tog pitanja koje je George upario sa 7-karatnim prstenom vrijednim 750,000 dolara.

- Vjerojatno sam klečao 20 minuta dok sam čekao da kaže "da" - ispričao je glumac o svojim zarukama.

Par se našao pred oltarom u rujnu 2014. godine u Veneciji. Njihovo vjenčanje produžilo se na nekoliko dana i svi gosti bili su pozvani na slavlje u Pariz, nakon čega su svoj brak potvrdili i kod matičara.

Actor and director George Clooney and his wife Amal pose during a red carpet event for the movie "Suburbicon" at the 74th Venice Film Festival in Venice, Italy

Zahvaljujući Amalinom poslu i borbi za ljudska prava, 2016. godine zajedno su osnovali Clooney Foundation for Justice i bave se aktivizmom.

Nerazdvojni Clooneyjevi uskoro su otkrili i kako očekuju blizance, Ellu Alexandera (3). Par je odlučio većinu svog privatnog života zadržati takvim, pa se i blizanci rijetko vide u javnosti.

Amal i George Clooney 2018. bili su uzvanici na kraljevskom vjenčanju princa Harryja (36) i Meghan Markle (39), s kojima su se nastavili družiti na večerama i nakon vjenčanja.

- Oni su zbilja dragi, zabavni i srdačni ljudi, a prijatelji smo zbog svih razloga s kojima si prijatelj s bilo kime - podijelio je glumac.

Royal wedding

George Clooney je prekršio svoju zakletvu kako se nikad više neće udati, ali ne čini se kao da to žali.

- Upoznao sam nekoga za koga bih dao svoj život. Njezin mi vrijedi više od mog, što nikad nisam iskusio - zaljubljeno je rekao Clooney.

Dodao je kako je sretnik što ju ima i da smatra da je on njezin "arm candy", a ne obrnuto.

Najčitaniji članci