Show

Komentari 2

Kakvo postignuće: 'Aquaman' je otplivao do rekordne zarade

Kakvo postignuće: 'Aquaman' je otplivao do rekordne zarade

Za razliku od mnogih drugih filmova, 'Aquaman' je imao svoju premijeru u Kini, a ne u kinima Sjeverne Amerike. Film je tamo uspio utržiti čak 93 milijuna dolara u samo tri dana

Unatrag nekoliko godina i Kina je postala poprilično bitno tržište za filmove holivudske produkcije. Neki i dalje tamo ne uspijevaju zaraditi značajan novac, primjerice 'Ratovi zvijezda', koje Kinezi i dalje ignoriraju. No drugi filmovi u Kini postižu rezultate koji katkad od neuspješnih filmova, kao što je primjerice bio 'Warcraft', naprave prave hitove.

'Aquaman', nadolazeći film Jamesa Wana, uspio je postati jedan od uspješnih prije nego što je imao premijeru igdje drugdje. Film je svoje otvorenje doživio u Kini, gdje je u trenutku pisanja članka utržio 93 milijuna dolara, u samo tri dana. Time je uspio postati najuspješniji Warner Bros.-ov film u Kini, premašivši zarade prethodnih ostvarenja za barem 66%.

Prosinac u Kini je očigledno 'Aquamanov', a predviđanja za američko tržište su još bolja. Film bi bez problema mogao postati hit godine, premda dolazi na samom koncu 2018. 'Aquaman' u Sjevernoj Americi ima premijeru 21. prosinca, čak tjedan dana poslije njegove premijere u Hrvatskoj.

U filmu pratimo superheroja Arthura Curryja (Jason Momoa), kojem je majka kraljica Atlanna (Nicole Kidman) ostavila kao ostavštinu prijestolje podvodnog kraljevstva Atlantide. Međutim, Aquamanov polubrat Orm, koji je duboko razočaran činjenicom da prijestolje nije njegovo, kreće u osvajanje trona i rat protiv Aquamana.

Pogledajte foršpan koji je osvojio kinesko tržište

Uz Jasona Momou i Nicole Kidman, u filmu se pojavljuje još nemali broj fantastičnih glumaca. Kralja Orma glumi Patrick Wilson, Amber Heard glumi princezu Meru, a legendarni glumac Willem Dafoe je Aquamanov saveznik Nuidis Vulko, dok je Temuera Morrison preuzeo ulogu Aquamanovog oca.

Wan je film radio prema scenariju Davida Lesliea Johnson-McGoldricka ('Prizivanja 2') i Willa Bealla ('Gangster Squad', 'Training Day'). Priča Geoffa Johnsa, Jamesa Wana i Willa Bealla temeljena je na DC liku Aquamanu, kojeg su stvorili Paul Norris i Mort Weisinger. Producenti su Peter Safran i Rob Cowan, s Deborah Snyder, Zackom Snyderom, Jonom Bergom, Geoffom Johnsom i Walterom Hamadom kao izvršnim producentima.

'Aquaman' u distribuciji Blitza, u kina dolazi 13. prosinca i to u najboljim formatima: IMAX 3D, 4DX i REALD 3D.

Najčitaniji članci