Obavijesti

Show

Komentari 3

Kandidati nisu ispoštovali 'Zero waste' zadatak, Stjepan: Pa vi ste ostavili 10 kg brašna viška...

Kandidati nisu ispoštovali 'Zero waste' zadatak, Stjepan: Pa vi ste ostavili 10 kg brašna viška...
11

Budući da je zaslužila imunitet, Anita ga nije mogla dati. Osim toga, trebala je izabrati jednu osobu za koju misli da je najodgovornija za podbačaj jela. Izabrala je Nikolu

VIDEO

Plavi tim pod vodstvom Ivice Višića pobijedio je u gastroduelu crveni tim Anite Vuković. Epilog je to gastroduela u kojem su kandidati morali pripremiti čak 99 porcija jela. Ovoga puta kuhali su za Konzumovu Gastroteku, a jela su osim chefova Stjepana Vukadina, Damira Tomljanovića i Melkiora Bašića kušale i zaposlenice Gastroteke te su i one dale svoj sud. Ovoga puta o tome koji je tim pripremio bolja jela složili su se i žiri i gošće.

Dok su vođe timova u dućanu primali brief od Melkiora za kuhanje, timovi su već počeli razmišljati o tome što će predložiti za jela.

- Tim se sastoji od kreativaca, koji mogu napraviti jako puno u jako malo vremena - kazao je Tihomir Krklec koji je bio u Ivičinom timu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ivica kao vođa mi se čini motiviran, pun je volje, htijenja - rekao je Leo Jurešić kojeg je brinula količina jela koju moraju pripremiti. Nakon što su dogovorili menuije, svi su ušli u dućan i borili se za svaku namirnicu koju su htjeli. Ipak, morali su obratiti i pažnju na ''zero waste'', pa nisu smjeli uzeti ni previše namirnica.

- Svi trpamo u svačije košare, ne znam više koja je čija - ispričala je Anita nakon što je izašla iz dućana.

- Ivica je prava vojska, sve nas je posložio. Maja peče tortille, Leo je zadužen za meso, ja Tihomiru pripremam rižu, Matea reže povrće i Lucija je na juhi. Ni u jednom trenu nije bilo panike - objasnila je Maja Jalošovec atmosferu u plavom timu.

Za to vrijeme Anita je imala osjećaj da njezin tim kasni. U brzini je prilikom čišćenja peršina bacila jedan dio u smeće. Stjepan ju je vidio da baca peršin i odmah ju je upozorio na to. Tražio je vidjeti što je završilo u kanti, a ispalo je da dio koji je Anita bacila nije bio gnjio, nego samo prljav od zemlje što se može oprati.

Lucija je pripremala tahini pastu, ali imala je poteškoće prilikom blendanja.

- Tahini nam zadaje dosta problema. Bio je gorak. Emulzija nije otpustila, nije bilo dosta ulja - objasnila je Lucija Kerečin, a Lora Cepetić joj je priskočila u pomoć.

- Blender nije imao dovoljno snage, sezama je bila hrpa. Poludjela sam - dodala je Lucija. Pri tom je primijetila da Anita nije bila dovoljno uz njih.

Lora je za svoj zadatak trebala sjeckalicu u blenderu, ali nije mogla doći do nje, jer su imali samo jednu na tri radne jedinice.

- Pao mi je mrak na oči kad sam vidjela da tu nitko nikoga ne sluša - rekla je Lora osvrnuvši se na dragocjene minute koje je potratila tražeći sjeckalicu od svog tima.

Ivanu je sirovo meso koštalo MasterChefa: 'Nažalost, nismo ti mogli preko toga prijeći...'
Ivanu je sirovo meso koštalo MasterChefa: 'Nažalost, nismo ti mogli preko toga prijeći...'

- Nekoliko minuta prije kraja, tražila sam još limete. Onda sam shvatila da ima jedna kutijica, uzela sam je, išla sam brojati ove druge, i izbrojala 32. A mi smo već sve potrošili! - ispričala je Matea Alduk proces punjenja kutijica za 99 porcija. Lora se naljutila, jer njoj i Luciji nitko nije pomogao u završnom plejtingom. Na kraju joj je u pomoć uskočio Nikola Kotur.

Žiri je na kraju provjerio imaju li istu količinu proizvoda u svih porcijama. Dok plavi tim nije morao brinuti, crveni je bio svjestan da su u neke kutijice stavljali manje porcije jer nisu imali dovoljno jela.

- Ako izgubimo, sigurno ćemo Lora i ja završiti u stres testu. Problem je bio umak, imali smo problem i s blenderima. Nismo imali puno podrške za vrijeme kuhanja. Same smo to rješavale i klepale, tako da ćemo sigurno nas dvije stradati - rekla je Lucija.

Nakon što su žiri i gošće probale jela došlo je vrijeme za analizu. Pred kandidatima su se našla i dvoja velika kolica u kojima su se nalazile namirnice. Stjepan im je objasnio da se radi o namirnicama koje su njima ostale od kuhanja, a bilo je tu, između ostalog čak i deset kilograma neiskorištenog brašna.

- Slobodno pogledajte što ste sve ostavili - napomenuo im je Stjepan.

- Naš chef je nama svima davao energije i nekog poleta. Bio je prilično brižan, kome je što trebalo, letio je posvuda. Bila mi je bitna ta energija i to sam dobila - rekla je Lucija Davidović za Ivicu.

- Za mene i Luciju u nekim momentima trebala je pomoć i usmjerenje. Smatram da je Anita trebala više obratiti pozornost na detalje i ići od stanice do stanice i kod svih provjeravati što se događa. Ovako je bio veliki kaos - rekla je Lora za voditeljicu svog tima.

Marko se javio kazavši kako je prilikom predlaganja iznio svoje mišljenje da jelo za ovu prigodu treba biti jednostavno, naročito stoga što je ondje jeo mnogo puta i zna koje su preference. Stjepan je izdvojio njihova dva jela kao lošija – juhu i falafel:

Juha je možda i veći problem, jer je ravna crta potpuno.

Ivana iz 'MasterChefa': Uživala sam, ali došao je kraj. Kćeri je oduševilo što je mama na TV-u
Ivana iz 'MasterChefa': Uživala sam, ali došao je kraj. Kćeri je oduševilo što je mama na TV-u

Budući da je zaslužila imunitet, Anita ga nije mogla dati. Osim toga, trebala je izabrati jednu osobu za koju misli da je najodgovornija za podbačaj jela. Ona se, kaže, vodila komentarima gostiju koji su kritizirali juhu, pa je izabrala Nikolu.

- Juha je bezukusna - komentirala je Anita.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'