Obavijesti

Show

Komentari 66

Nikad teži kandidati 'Života na vagi': Plakali na prvom vaganju

Nikad teži kandidati 'Života na vagi': Plakali na prvom vaganju
1

Već u prvoj epizodi, kada su se prvi put izvagali, svi su se rasplakali, no ne nad svojom težinom koliko nad svojim životnim priča i razlozima zbog kojih su nakupili tu kilažu...

VIDEO

Treća sezona popularnog reality showa, 'Život na vagi', kreće 15. rujna od 20 sati i 16. rujna od 19.35 sati na RTL-u.

Već u prvoj epizodi, kada su se prvi put izvagali, svi su se rasplakali, no ne nad svojom težinom koliko nad svojim životnim priča i razlozima zbog kojih su nakupili tu kilažu. Čak je i voditeljica Marijana Batinić plakala. Kandidati nove sezone samo u prvom tjednu skinuli su više kila nego kandidati protekle sezone.

Od više od 2 tisuće prijavljenih iz cijele Hrvatske, izabrano je 18-ero natjecatelja koji su teži od svojih prethodnika iz druge sezone za čak 300 kilograma.

NATJECATELJI:

Ime: Filomena

Prezime: Roglić

Mjesto: Makarska

Godine: 31

Kilogrami: 145

Filomena Roglić je samohrana majka djevojčice od 13 godina. Budući da se posvetila podizanju kćeri, zanemarila je sebe. 'Uvijek sam sebi bila na zadnjem mjestu i došlo je vrijeme da ozdravim od kila!' rekla je Filomena.

Filomena dolazi iz Makarske, ima 31 godinu i 145 kilograma. Samohrana je majka djevojčice od 13 godina, a priznaje da njezini problemi s težinom traju već nekoliko godina. 'Zanemarila sam sebe jer sam si uvijek na posljednjem mjestu. Posvetila sam se podizanju kćeri otkako je imala godinu dana, a potom i o majci koja je zbog bolesti godinama bila slabo pokretna. Ja sam se zato emocionalno tješila hranom', otkrila je Filomena kojoj je prije četiri godine rođak preminuo zbog bolesti uzrokovane debljinom. 'Tada sam samoj sebi obećala 'ozdraviti' od kila. Prijavom u show odlučila sam konačno tome stati na kraj, promijeniti se iz temelja i vratiti samopouzdanje', kaže Filomena dodajući kako ne želi da se njezina kći ikada posrami njezina izgleda.

Priznaje da je zbog prijave u show riskirala sve što je mogla. 'Da bih sudjelovala u showu, riskirala sam apsolutno sve. Dala otkaz, povjerila dijete majci, uložila sve što imam da preokrenem i spasim svoj život. Moja je konačna odluka biti žena koja nikada više neće spustiti glavu pred nekim zbog svoje debljine!' zaključila je.

Ime: Luka

Prezime: Smoljo

Mjesto: Zagreb

Godine: 27

Kilogrami: 151

Luka se u show prijavio jer su mu kilogrami postali težak teret zbog čega se ne može baviti sportom koji toliko voli. 'Želio sam nastaviti trenirati rukomet, ali sam prestao zbog brige i kilograma', rekao je te dodao da najviše strahuje za zdravlje te da jednog dana neće moći samostalno hodati zbog težine koju nosi.

Luka ima 27 godina i 151 kilogram, dolazi iz Zagreba i nije u vezi. Za prijavu u 'Život na vagi' motivirali su ga prijašnji kandidati i njihovi uspjesi.

'Želio sam nastaviti trenirati rukomet, ali prestao sam zbog brige i kilograma', priznaje Luka dodajući da najviše strahuje za zdravlje te da jednog dana neće moći samostalno hodati zbog težine koju nosi.

Za sebe kaže da je veseljak, uvijek spreman za rad koliko god on bio težak. Voli druženja s prijateljima i to ga usrećuje, a želio bi proputovati svijet i upoznati različite kulture.

Iako kaže da je jako zadovoljan svojim životom i podrškom koju ima od obitelji, volio bi smršavjeti kako bi bez problema mogao kupovati odjeću koja mu se sviđa te kako se ne bi morao brinuti o zdravlju. Kilogrami su mu se počeli nakupljati nakon što je u svim teškim i tužnim trenucima utjehu tražio u hrani. Ističe da su mu život i gomilanje kilograma obilježile svađe roditelja koje je često morao slušati, a koje su ga jako pogađale, pa kad god bi bio depresivan - posezao bi za hranom. U nekoliko je navrata izgubio veći broj kilograma, ali ih je brzo vratio.

Smatra da bi bolje prošao u životu da je mršaviji, a dosad bi možda našao i svoju srodnu dušu te zasnovao obitelj. 'Uvijek mi je želja bila upoznati curu kojoj ću se sviđati takav kakav jesam', zaključio je Luka.

Ime: Marta

Prezime: Šolić

Mjesto: Senj

Godine: 25

Kilogrami: 161

Marta se u show prijavila kako bi skinula višak kilograma te da se jednog dana uda i osnuje malu obitelj. 'Želim promjenu, želim se osjećati kao sretna žena jer se najviše bojim da neću moći imati djecu i da nikad neću biti sretna osoba ako ne skinem kilograme', otkrila je Marta.

Mladoj 25-godišnjoj Marti Šolić iz Senja najveći problem predstavlja njezinih 161 kilogram zbog čega ne može postati policajka ili vojnikinja, što bi silno željela. Zbog prevelike težine, bivša rukometašica morala je prekinuti baviti se sportom jer, objašnjava, nije mogla pratiti tempo ostatka ekipe, a što joj je, priznaje, najveća žrtva u životu koju je morala podnijeti. 'Kvaliteta života mi je trenutačno nikakva.

Život mi se sveo na spavanje i jedenje iz dosade, a nikako se ne mogu pokrenuti', kazala je Marta, dodavši da bi joj najveće ostvarenje bilo skidanje viška kilograma te da se jednog dana uda i osnuje svoju malu obitelj. 'San mi je otići normalno na plažu i skinuti se u kupaći. San mi je normalno prošetati po ulici a da me nitko ne gleda s podsmijehom i napokon pronaći vjenčanicu kakvu želim', otkrila je Marta.

Marta je, otkriva, oduvijek bila bucka, a kilogrami su joj se počeli nakupljati u pubertetu, no tada si sama nije željela pomoći. Sada je, kaže, shvatila da mora napraviti nešto za sebe, a ponajprije za svoje zdravlje. 'Želim promjenu, želim se osjećati kao sretna žena jer se najviše bojim da neću moći imati djecu i da nikad neću biti sretna osoba ako ne skinem kilograme.'

VIDI OVO: 15 najpoznatijih odjevnih kombinacija princeze Diane.

VIDI OVO! Koji horoskopski znakovi najviše vole kockati?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton
ČEKAJU PALAČU

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton

Prije velikih najava, Buckinghamska palača je bila poznata po tome što je upozorenja izdavala samo određenim urednicima u medijima

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'
MORAO JE

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'

Djevojka u dvadesetima radila je i za pokojnu kraljicu Elizabetu II. tijekom pandemije koronavirusa
VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom
ZAJEDNO U KUPOVINI

VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom

Kate Middleton pojavila se sa suprugom Williamom, a osmijeh nije skidala s lica. Nosila je sportsku modnu kombinaciju