Obavijesti

Show

Komentari 4

Kate pozvala dva bivša dečka, a William četiri bivše djevojke

Kate pozvala dva bivša dečka, a William četiri bivše djevojke
6

Kate je pozvala dva bivša dečka, a William četiri bivše djevojke. Pozvani su i David i Victoria Beckham te Elton John, bliski prijatelj pokojne Diane, i njegov partner

VIDEO

Zbog kraljevskog vjenčanja, u kraljičino ime poslano je 1900 pozivnica ispisanih zlatnim slovima s pečatom kraljice Elizabete. U pozivnici piše kako ih Lord Chamberlain, na kraljičinu zapovijed, poziva na vjenčanje.

Na doručku u Buckinghamskoj palači bit će 650 uzvanika. Kraljica je pozvala 50 ljudi, princ Charles i Camilla 250, Middletonovi 100, a William i Kate su zajedno sastavili listu od 250 imena. Na njoj su Rupert Finch, s kojim je Kate hodala prije veze s Williamom, te njena tinejdžerska ljubav Willem Marx. William je pozvao sve svoje bivše djevojke, Isabellu Anstruther-Gough-Calthorpe, Arabellu Musgrave, prvu djevojku Rose Farquhar te Jeccu Craig.

Nije pozvan Barack Obama ni Christian Wulff

Među uzvanicima će biti britanski premijer David Cameron, vicepremijer Nick Clegg, ministar financija George Osborne, lider Laburista Ed Miliband i predstavnici drugih kraljevskih dvorova, vlada, parlamenata, Commonwealtha i vojnih snaga. Nisu pozvani Barack i Michelle Obama kao ni njemački predsjednički par Christian i Bettina Wulff.

Pozvali su Eltona Johna te Davida i Victoriju Beckham

Pozvani su i David i Victoria Beckham, Elton John, koji je bio prijatelj njegove pokojne majke, i njegov partner David Furnish, komičar Rowan Atkinson, Guy Ritchie i Sir Paul McCartney.

- David i ja smo dobili pozivnicu. Kate je divna djevojka, ona i William dugo su u vezi i mislim da se trenutačno odlično nose s pritiskom zbog zadatka koji je pred njima - izjavio je Elton nedavno.

Kada su ga pitali što misli o tome što je William prsten svoje majke dao Kate kao zaručnički, Elton je izjavio da se to njega ne tiče iako mu je to malo čudno. 

- Drago nam je što smo pozvani, mislim da ćemo oboje ići - rekla je Victoria na britanskom radiju Heart.

William je pozvao beskućnike, volontere i djecu bez roditelja

William je na vjenčanje pozvao beskućnike, volontere i djecu bez  roditelja. Prije tri godine on i njegov brat Harry premijeru 'Harryja Pottera' su gledali sa sto ranjenih britanskih vojnika, a jednom su spavali s beskućnicima na ulici kako bi upozorili javnost na njihove probleme.

Budući supružnici su htjeli da na vjenčanju sudjeluju i obični ljudi, a ne samo uglednici. Među uzvanicima će biti stotinjak sretnika koji im nisu prijatelji ni članovi obitelji jer su dobili jednu od sto posebnih pozivnica. Kate i princ su pozivnice poslali sretnicima koji će potom biti izvučeni na nagradnoj igri.

Na vjenčanje dolaze trgovci, mesar i poštar

Pozivnicu ispisanu zlatnim slovima prošlog mjeseca dobili su i Chan i Hash Shingadia, bračni par indijskog podrijetla koji imaju trgovinu prehrambenim proizvodima. Mladi kraljevski par često navraća kod njih. Pozivnicu je dobio i poštar Ryan Naylor, kao i mesar Martin Fidler i njegova žena, te vlasnici obližnjeg puba u koji zaručnici ponekad navrate na piće ili na večeru. Trgovci u Buckleburyju, mjestašcu s 2000 stanovnika, Kate i Williama opisuju otvorenim i jednostavnim osobama. 

Nije pozvana vojvotkinja Sarah Ferguson

Nijedna od 1900 pozivnica za vjenčanje, koliko su ih William i Kate poslali gostima, nije poslana bivšoj snahi britanske kraljice, vojvotkinji Sarah Ferguson koja se prije 15 godina rastala od princa Andrewa. Njezin glasnogovornik je izjavio da vojvotkinja nije očekivala poziv za vjenčanje i da je ona ionako zauzeta u to vrijeme. Ceremoniji će prisustvovati njezine kćeri, princeze Beatrice i Eugenie.

Cijelu listu gostiju pogledajte ovdje

Raspored sjedenja u Westminsterskoj opatiji pogledajte ovdje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin