Obavijesti

Show

Komentari 146

Kerum: 'Moj sin ima shopping centar, tko želi može uspjeti'

Kerum: 'Moj sin ima shopping centar, tko želi može uspjeti'
5

Zašto bi moj Joke selija vani?! Ovdje ima uspješan biznis. Ko ‘oće radit, taj ima mogućnosti. Ovi šta su iselili ne mogu se vratit od srama, kaže Željko Kerum

VIDEO

U odabranim ekskluzivnim noćnim klubovima mnogi se časte najskupljim šampanjcima, neki se zabavljaju na razularenim tajnim partyjima na koje stižu u nabrijanim jurilicama i zakazuju privatne koncerte najplaćenijih folk zvijezdi za rođendanske proslave u luksuznim vilama i jahtama, daleko od svakodnevice većine građana. Ima i onih koje dostupne privilegije ne obeshrabruju da grade  svoj lifestyle ulažući u obrazovanje i putujući svijetom. Ako žele studirati, dio roditelja šalju ih u inozemstvo ili im plate privatne fakultete. Ako požele raditi, postavljaju se na visoke pozicije u prijateljskim poduzećima i do 30. postaju direktori. A ako naiđu na nekakav problem... Nema veze. Sredit će to tata.

Dnevni džeparac često im premašuje iznos prosječne plaće, kako je Zabranjeno pušenje slikovito opisivalo u hitu “Guzonjin sin” - “jede se kavijar, pije se gin, ima se para, ima se s čim”. Ima i onih koji povremenim honorarnim ili studentskim poslovima pokušavaju razbiti stereotipe o povlaštenom životu. No brojni su privilegirani upravo na račun moći, novca i utjecaja svojih uglavnom imućnih roditelja. Nasljednici tajkuna, djeca političara, mezimci poduzetnika... 

U velikom istraživačkom serijalu 24sata donose vam ekskluzivne ispovijesti, otkrića i međusobne odnose najbogatijih i najrazuzdanijih među njima, tajne najimućnijih hrvatskih obitelji te kako izgleda ekstravagantan život onih koji su rođeni sa zlatnom žlicom u ustima. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:09

Dok na tisuće mladih Hrvata svakog mjeseca napušta Lijepu Našu trbuhom za kruhom, takva sudbina neće snaći Joška, najstarijeg sina Željka Keruma, koji, kako nam njegov otac kaže, uspješno plovi poduzetničkim vodama.

- Šta će ići vani?! Ovdje ima pet-šest biznisa di radi uspješno. Mislim da ne namjerava seliti iz Hrvatske, zašto bi išao, ovdje ima par vrhunskih poslova. Dobar je i zna posao, zna zapet - pun je hvale za prvorođenog sina Željko. Iako je u kasnijem braku dobio još djece, baš je Joke povukao najviše očevih gena. Pogotovo za biznis. Većina njegovih vršnjaka sa 16 godina bila je zaokupljena izlascima, djevojkama i školom, ali ne i Joke. On je već tad ušao u biznis otvorivši fitness centar.

24sata

- Udvostručit ću očevo poslovno carstvo - samouvjereno je pričao Joke prije deset godina.

Za 18. rođendan dobio BMW od 200.000 eura i još ga 'nabrijao'
Za 18. rođendan dobio BMW od 200.000 eura i još ga 'nabrijao'

Ali, nije se Joško zadovoljio samo s teretanom. Uskoro je krenuo u širenje biznisa. Kako nam Željko kaže, Joško je jedini Hrvat koji je vlasnik shopping centra. Prošle godine centar Joker, nazvan po Jošku, imao je prihode od 51 milijun kuna, sa 'sitnom' neto dobiti od 187.000 kuna.

- Nije samo teretana njegova, cijeli Joker je njegov, to je jedini trgovački centar, shopping centar di je vlasnik Hrvat - nastavlja Željko. Ako se njega pita, u Hrvatskoj se može sasvim pristojno živjeti.

- Po mojem mišljenju, kod nas ima puno mogućnosti. Tko ‘oće radit, može napravit dobar posao. Ovi šta su iselili, većina se od srama ne može vratiti jer nisu ništa napravili, a potrošili su vrijeme - uvjeren je Kerum, među čijim se bivšim radnicima sigurno krije mnogo iseljenika.

Naime, prije malo više od mjesec dana splitski Trgovački sud otvorio je stečajni postupak nad Kerum d.o.o., legendarnom tvrtkom Željka Keruma. Prosječna plaća prodavačica u dućanima Kerum, koji danas više ne postoje te je tvrtka u blokadi, u to vrijeme bila je oko 3000 kuna, ali Željka to nije smetalo. Kockao je, uživao u izlascima, a sinu je za rođendan poklonio BMW M3. Vrijednost automobila bila je procijenjena na oko 200.000 eura, ali Jošku je nešto nedostajalo. Kako novac nije problem, ubrzo je krenuo u nadograđivanje.

Na BMW su dodali spojlere i proširili blatobrane. Ugradili su mu sportski auspuh. Međutim, kažu stručnjaci, najvažnija dorada je povećanje snage motora sa serijskih 420 na čak 600 konjskih snaga. U sljedećih nekoliko godina mladi Joško pojačao je svoj vozni park. Na društvenim mrežama pohvalio se s Mercedesom S AMG i Mercedesom terencom M, što je izazvalo veliko negodovanje Kerumovih radnika. Ali, Željka za ništa od toga nije bilo briga. U međuvremenu je od poduzetnika postao političar. Bio je gradonačelnik Splita, kasnije je ušao u Sabor, ali ondje nije bio čest gost. Slušanje dugih govora, pa replika, pa replika na repliku nije njegov đir.

Nova postava zlatne mladeži: Moć i novac kroje im sudbine
Nova postava zlatne mladeži: Moć i novac kroje im sudbine

Joke je u međuvremenu odrastao. Više se na društvenim mrežama ne hvali razularenim zabavama i skupocjenim šampanjcima. Orijentirao se na biznis.

Ivana Ivanović/Pixsell

- Ima san profesoricu Makedonku u školi koja je govorila: ‘Lezi lebe da te jedem’. Jedem, ne je*em. To su ovi šta ‘oće imaju sve, a neće radit! To ti je naš mentalitet balkanski.

U prijevodu, Joško radi i ima, a vi ostali, sami ste krivi ako niste dovoljno sposobni da uspijete u životu...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Sinovi 'kralja mlijeka' razmeću se autima i privatnim avionima
EKSKLUZIVNO: DINASTIJA RAJIĆ

Sinovi 'kralja mlijeka' razmeću se autima i privatnim avionima

Nekadašnji kralj mlijeka Luka Rajić svoje miljenike najmanje dva puta na godinu časti luksuznim putovanjima. Tako im je biznismen prije dvije godine zimski provod u Aziji platio više od milijun kuna

Kada je sin poželio Angelinu Jolie, tata Ivica mu je sredio
EKSKLUZIVNO: DINASTIJA TODORIĆ

Kada je sin poželio Angelinu Jolie, tata Ivica mu je sredio

Društvo s kojima su se družili Todorići uglavnom su milijunaši, a gaje iste sklonosti. Ante Todorić je volio društvo provozati na jahti i krstariti s njima, a Ivan se povezao sa srpskim milijunašem Ljubišom Krstajićem
Vjenčanje od milijun kuna i namještaj od gušterove kože
ZLATNA MLADEŽ: LUKSUZ MAMIĆEVIH

Vjenčanje od milijun kuna i namještaj od gušterove kože

DINASTIJA MAMIĆ: Monika i Mario Mamić bili su zajedno 9 godina. U dnevnom boravku imali su namještaj presvučen skupocjenom gušterovom kožom. Na svadbu je Zdravko je 'spiskao' oko milijun kuna...