Obavijesti

Show

Komentari 104

Za 18. rođendan dobio BMW od 200.000 eura i još ga 'nabrijao'

Za 18. rođendan dobio BMW od 200.000 eura i još ga 'nabrijao'

Kada me pitaju što je život: To je kada staviš gume za Volkswagen na bijelu kožu novog Mercedesa koji u Hrvatskoj košta 330.000 eura. Da, to je život na Balkanu, komentirao je Joke Kerum prije nekoliko godina...

VIDEO

U odabranim ekskluzivnim noćnim klubovima mnogi se časte najskupljim šampanjcima, neki se zabavljaju na razularenim tajnim partyjima na koje stižu u nabrijanim jurilicama i zakazuju privatne koncerte najplaćenijih folk zvijezdi za rođendanske proslave u luksuznim vilama i jahtama, daleko od svakodnevice većine građana. Ima i onih koje dostupne privilegije ne obeshrabruju da grade  svoj lifestyle ulažući u obrazovanje i putujući svijetom. Ako žele studirati, dio roditelja šalju ih u inozemstvo ili im plate privatne fakultete. Ako požele raditi, postavljaju se na visoke pozicije u prijateljskim poduzećima i do 30. postaju direktori. A ako naiđu na nekakav problem... Nema veze. Sredit će to tata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:56

Dnevni džeparac često im premašuje iznos prosječne plaće, kako je Zabranjeno pušenje slikovito opisivalo u hitu “Guzonjin sin” - “jede se kavijar, pije se gin, ima se para, ima se s čim”. Ima i onih koji povremenim honorarnim ili studentskim poslovima pokušavaju razbiti stereotipe o povlaštenom živoru. No brojni su privilegirani upravo na račun moći, novca i utjecaja svojih uglavnom imućnih roditelja. Nasljednici tajkuna, djeca političara, mezimci poduzetnika... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U velikom istraživačkom serijalu 24sata donose vam ekskluzivne ispovijesti, otkrića i međusobne odnose najbogatijih i najrazuzdanijih među njima, tajne najimućnijih hrvatskih obitelji te kako izgleda ekstravagantan život onih koji su rođeni sa zlatnom žlicom u ustima. 

Nova postava zlatne mladeži: Moć i novac kroje im sudbine
Nova postava zlatne mladeži: Moć i novac kroje im sudbine

Ja kad vozim brzo, ja ne vozim brzo. Zapravo, sigurnije je moje auto kad ga vozim brzo nego neko drugo kad ne vozi brzo, pričao je prije desetak godina Željko Kerum (58). U međuvremenu se Željko razveo, dobio je još djece, ali sin Joke (26) pokupio je najviše očevih gena. Po njemu je čak i nazvao centar u Splitu, gdje mladi poduzetnik drži teretanu. Za 18. rođendan, kako to već spada, tata je Joku nagradio bijesnim sportskim BMW-OM M3, čija se vrijednost procjenjuje na 200.000 eura. Ali Joki to nije bilo dovoljno nabrijano, pa je tijekom godina u njega uložio još 25.000 eura. Nije to jedina njegova jurilica. U međuvremenu je pojačao eskadrilu s Mercedesom S AMG i Mercedes terencom ML. U maniri pravog filozofa, Joke je pokušao objasniti i život na Balkanu.

- Kada me pitaju što je život, ja im kažem: ‘To je kada staviš gume za Volkswagen na bijelu kožu novog Mercedesa koji u Hrvatskoj košta 330.000 eura. Da, to je život na Balkanu’ - komentirao je Joke prije nekoliko godina. Požalio se tada kako mu je blokada na brzinu u auto postavljena na 310 kilometara na sat. Uspio je u svojoj “karijeri” slupati i Ferrari, ali kako kaže, u trenutku nesreće vozio je “samo” 150 km/h.

Kći viteza Željka Reinera (65), Maria, s 18 godina odlučila je donirati HDZ-u mukotrpno zarađenih 30.000 kuna. Kasnije se u stranci i zaposlila, pohađa privatni fakultet i otac Željko nema što nego pucati od ponosa. Već je pokazala političke ambicije, ima dobro zaleđe, pa bi uskoro mogla postati nova ikona desnice. A tamo, doduše na krajnjoj desnici, ko zapete puške čekaju sestre Tuđman. Tomislav Karamarko (59) pri preuzimanju vlasti otišao je kod njih kući i odnio im je HDZ-ove iskaznice, uz poruku kako im je takav kadar uvijek potreban.

Ali Neri Tuđman, kćeri Franjina sina Stjepana, novi smjer HDZ-a nije se svidio, zbog čega je istupila iz stranke koju je osnovao njezin djed. Ali zato Karamarkovu prvorođenicu Lanu Karamarko ne more takve brige. Ona bezbrižno putuje svijetom, a tu i tamo se pojavi na otvaranju nekog butika. Iako je u ranim dvadesetima, Lana je čini se pronašla nišu koja joj odgovara, za razliku od Ćaćine miljenice - Petre Sanader. Tečajevi za klauna, producentska karijera, glumačka karijera, karijera modela, studentski stanovi od 10.000 dolara na mjesec, štogod je Petrica htjela, Petrica je to i dobila.

Studentica Lana Karamarko obišla je svijet i na račun studijskih programa, kako doznajemo, uz modne hobije povremeno stiže volontirani i obavljati studentske poslove.

Domagoj Culej

RADIKALAN Sin saborskog zastupnika Steve Culeja nekoliko je dočeka Nove godine slavio ustaškim stihovima na društvenim mrežama. Ondje se hvali iznosom očeve plaće te vrijeđa neistomišljenike.

Lena Končar

IZBIRLJIVA Kći Danka Končara u Londonu ‘hendla’ obiteljske nekretnine i odgaja sina Noaha. U slobodno vrijeme jaše rasne konje, a svom je mališanu tražila dadilju iz Slovenije.

Lana Jurčević

SRAMEŽLJIVA Kći Nikole Jurčevića uglavnom pozira sa sestrom Laurom, zbog čega su ih obožavatelji prozvali hrvatskim Kardashiankama. Nosi skupi nakit i provodi se u luksuznim restoranima dok ne sprema ispite na zagrebačkom privatnom fakultetu.

KK Cedevita - Unics Kazan

Dino Bošnjaković

TATINIM STOPAMA Sin ministra Dražena Bošnjakovića proslavio se zauzimanjem pozicije predsjednika Mladeži HDZ-a u Ivanić Gradu i završavanje tečaja za izradu EU projekata. Kad je postao predsjednik Nadzornog odbora lokalne komunalne tvrtke, tvrdio je da mu otac nije ni znao da konkurira za to radno mjesto.

Ante Kalmeta

KOMUNALAC Sinu bivšega zadarskoga gradonačelnika i HDZ-ova ministra Božidara Kalmete nije bilo dovoljno ‘komunalija’ u stranci pa se ubacio i u gradsko poduzeće Liburniju. Ante je HDZ-ov član gradskog odbora pa su na njegovoj svadbi plesali i očevi kolege iz stranke poput Vladimira Šeksa.

Zrinka Vidošević

PODUZETNA Kći Nadana Vidoševića brine se o tome da tri obiteljske vile u Gorskom kotaru budu popunjene tijekom cijele sezone pa uglavnom radi s turistima.

- Najčešće je sve popunjeno - hvali se Zrinka.

Lucija Mamić

STUDENTICA GENERACIJA Kći Zdravka Mamića diplomirala je na privatnom sveučilištu u Dublinu, jednom od prestižnijih koledža u zemlji. Proglašena je najboljom studenticom generacije. Njezin se tata time odmah pohvalio prijateljima, a kćer je počastio skupocjenom dizajnerskom torbicom.

Iva Mamić

RIJETKO U JAVNOSTI Mlađa Mamićeva kći ne libi se prošetati u skupocjenim modnim stajlinzima. Na sestrinoj promociji objavila je fotografiju na kojoj ‘fura’ torbicu marke Chanel u vrijednosti od 20.000 kuna, ali rijetko je se može sresti u zagrebačkim noćnim klubovima.

Nera Kristina Tuđman

NEZADOVOLJNA Studentica prava navodno se nije slagala s ratifikacijom Istanbulske konvencije, zbog čega je u ožujku vratila člansku iskaznicu HDZ-a. U ormaru ima nekoliko skupocjenih bundi u kojima paradira Zagrebom.

Ana Marija Tuđman

NJEGUJE USPOMENU NA DJEDA Sa svojim rođacima pokrenula je web stranicu posvećenu djedu Franji Tuđmanu. Sa sestrom Nerom jako je bliska i ne skriva kako voli Thompsonove hitove.

- Bila sam već na nekoliko njegovih koncerata. Uopće ne vidim što je sporno u tom lijepom hrvatskom pozdravu ‘Za dom spremni’ - rekla je Anamarija.

Helena Brkić

JAHAČICA Studentica međunarodnih odnosa i diplomacija kći je Milijana Brkića. Bavi se jahanjem i uspješno osvaja medalje na raznim natjecanjima, a ponosni otac gleda mezimicu na trkama kad nije okupiran političkim aferama.

Ivan Đakić

‘PUN LOVE’ Mladi poduzetnik sin je zastupnika i predsjednika HVIDRA-e Josipa Đakića. U lipnju prošle godine otvorio je moderan hotel u Pitomači u kojemu se nalaze vinski bar i restoran te kafić. Hvalio se kako će time pomoći Turističkoj zajednici da budu ‘puni love’.

Ivan Todorić

NAJMLAĐI U DINASTIJI Sin Ivice Todorića nakon kraha Agrokora okrenuo se biznisu sa solarnom energijom i restoranima zdrave prehrane. Prošle godine je dobio prvo dijete sa srpskom manekenkom Milicom Mihajlović.

Laura Jurčević

TATINA MEZIMICA Sa starijom sestrom Lanom kći Nikole Jurčevića, Laura, ‘pobjegla’ je na studij u London. Voli se hvaliti kadrovima šopingiranja u najskupljim londonskim buticima, a fotografije s dalekih putovanja niže iz dana u dan.

Luka Štimac

VOLI BITI DOMA Najstariji sin Igora Štimca, hrvatskog umirovljenog nogometnog reprezentativca, završio je studij poslovnog menadžmenta i marketinga u Švicarskoj. Prijatelji kažu da je vrlo samozatajan i da ne voli pozornost na račun poznatog oca. Od izlazaka su mu draža intimnija druženja.

VIDI OVO! S kojim znakovima zodijaka ne bi trebali ulaziti u vezu: Ova dva znaka nikako se nećete slagati.

VIDI OVO! Za blagdane se nosi crveno: Ovo je 10 crvenih trendova u šminkanju koje morate isprobati ovog Božića!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...