Obavijesti

Show

Kesovija Bandiću: 'Dozvolio si mi u poslijeratnim godinama da se uselim u stan manji od 30m²'

Kesovija Bandiću: 'Dozvolio si mi u poslijeratnim godinama da se uselim u stan manji od 30m²'
2

Nisam htjela koristiti Tvoju dobrotu pa sam uređen stan vratila Gradu Zagrebu čim sam bila u mogućnosti useliti u nešto svoje. Nisam željela da Te netko proziva zbog mene ili mene zbog Tebe, napisala je

Glazbena diva Tereza Kesovija (82) oprostila se sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je preminuo u noći sa subote na nedjelju od posljedica srčanog udara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Van svih političkih konotacija, osjećam potrebu i dužnost, istaknuti Tvoju ljudsku gestu kojom si mi itekako pomogao, u poslijeratnim godinama, u trenutku kada nisam imala prostor u koji bi se smjestila u Zagrebu. Tada si mi dozvolio da se uselim u stan manji od 30m2 koji je, doduše, bio u vrlo lošem stanju, ali koji je tada bio moj jedini krov nad glavom u Zagrebu - napisala je u opis njihove zajedničke fotografije te dodala:

Zagreb: Premijera dokumentarnog filma "To sam ja" o pjevačici Terezi Kesoviji

- Štoviše, rekao si mi da mogu u njemu ostati koliko god ga budem trebala. Nisam htjela koristiti Tvoju dobrotu pa sam uređen stan vratila Gradu Zagrebu čim sam bila u mogućnosti useliti u nešto svoje. Nisam željela da Te netko proziva zbog mene ili mene zbog Tebe. Beskrajno Ti hvala. Zbogom, dragi Milane, pokoj ti vječni.

Ispred zgrade u Bužanovoj za Bandića gore stotine lampiona
Ispred zgrade u Bužanovoj za Bandića gore stotine lampiona

Inače, ove zajedničke fotografije Kesovije i Bandića nastale su u listopadu 2019. na premijeri dokumentarnog filma 'To sam ja', o životnom putu pjevačice.