Show

Komentari 21

Kevin Spacey došao u Hrvatsku, domaćini su filmaši Sedlari: 'Želio se ponovno vratiti ovdje'

Kevin Spacey došao u Hrvatsku, domaćini su filmaši Sedlari: 'Želio se ponovno vratiti ovdje'

Kako odsjeda u hotelu Esplanade, sigurno ćemo svratiti na Fuliranje i pokazati mu čari zagrebačkog adventa, bit će gost na ručku u našoj obiteljskoj kući, kaže Sedlar

Dvostruki oskarovac Kevin Spacey (62), koji je posljednjih godina poznatiji po skandalima i teškim optužbama za seksualno zlostavljanje u Hollywoodu, sletio je danas oko 16 sati u zagrebačku Zračnu luku 'Dr. Franjo Tuđman', a na terminalu su ga dočekali filmaši Jakov i Dominik Sedlar s kojima će provesti novogodišnje praznike, piše Večernji.hr.

Oscarovac Kevin Spacey sletio u zračnu luku dr. Franjo Tuđman

- Jako me veseli što ćemo s našim prijateljem Kevinom dočekati novu 2022. Najviše se radujem našim razgovorima. On nije klasični glumac s kojim možeš razgovarati samo o poslu, već intelektualac sa širokim rasponom interesa pa s njim obožavam razgovarati o politici, filozofiji, religiji, književnosti, teatru - rekao je redatelj Jakov Sedlar koji će sa sinom Dominikom Spaceyu biti domaćin na njegovu zagrebačkom novogodišnjem odmoru.

Kaže da se često čuju telefonom i čestitaju si blagdane i da ga je Spacey nazvao prije mjesec dana i rekao da je u Hrvatsku htio doći još ljetos, no u tome su ga spriječile poslovne obaveze i pandemija.

- Pitao me gdje ćemo slaviti Novu, kakva je u Hrvatskoj situacija s koronavirusom i hoće li biti organiziranih dočeka. Odgovorio sam mu da korone u Hrvatskoj još uvijek ima, ali da će biti dočeka te da bih volio da dođe, na što mi je on kratko rekao: Vidimo se - rekao je Sedlar.

Oscarovac Kevin Spacey sletio u zračnu luku dr. Franjo Tuđman

- Više puta mi je pričao o tome kako je oduševljen Hrvatskom te da bi se volio vratiti. Kako nikada nije posjetio Zagreb, nastojat ću da mu da mu predstavimo Zagreb u najboljem svjetlu. Kako odsjeda u hotelu Esplanade, sigurno ćemo svratiti na Fuliranje i pokazati mu čari zagrebačkog adventa, bit će gost na ručku u našoj obiteljskoj kući, obići ćemo najpoznatije zagrebačke restorane i kafiće, a možda odemo i na kratki izlet u Opatiju - kađe Sedlar.

Spacey je tijekom cijele karijere svoj privatni život držao u strogoj tajnosti. Jedan od rijetkih trenutaka kada ga se moglo vidjeti 'opuštenog' je bilo 2008. godine kada je s društvom partijao u Dubrovniku i na Hvaru. Gotovo tri desetljeća bio je u samom vrhu Hollywooda, glumio je u velikim hitovima i nezavisnim filmovima, s Netflixom stvorio hit-seriju Kuća od karata. No 2017. godine buknuo je skandal s optužbama za seksualna zlostavljanje mlađih kolega tijekom cijele karijere. Spacey je pokušao sanirati štetu javnim priznanjem da je gay, ali sudski procesi protiv njega trraju i danas. Lani su Spacey i njegove tvrtke studiju MRC platile odštetu od 31 milijun dolara zbog štete nastale seksualnim zlostavljanjem zaposlenika.

Najčitaniji članci