Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
99 komentara

Kolinda je odgovorila Antolos: U Hrvatskoj je puno bolesnih...

Bivšoj Feminnemki dijagnosticirana je multipla skleroza, a o svojoj životnoj borbi ne misli šutjeti. Za pomoć javila predsjednici, koja joj je objasnila kako iuzmjene zakona nisu u njezinoj domeni

Foto: Instagram
99 komentara

Ako ćete mi pisati odgovor 'radimo na tome', nemojte mi ništa pisati. Nemojte mi odgovarati jer to ne smatram odgovorom, napisala je Nika Antolos (29), pokazujući odgovor koji je dobila od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

BIVŠA FEMMINEMKA NE ODUSTAJE Nika je pisala i ministru: 'Mi jesmo bolesni, ali nismo glupi'

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Članica nekadašnjeg ženskog benda Feminnem boluje od multiple skleroze, a kako joj zakon ne dopušta da koristi medicinski kanabis, tražila je pomoć predsjednice i aktualnog ministra zdravstva Milana Kujundžića.

 

 

- Obraćam vam se u nadi da ozbiljno shvatite naša potraživanja u svrhu normalnog života s navedenom bolesti, kao i mnogih drugih kojima itekako pomaže ulje medicinskog kanabisa. Navedenog lijeka nema u Hrvatskoj, ali i da ga i ima, ne bi ga se lijekom moglo nazvati ako bi bio isti kao dosad. Ono što je ljudima legalno dostupno, nije dovoljno koncentrirano da bi djelovalo te je preskupo da bi si ga ljudi mogli priuštiti. U Njemačkoj i mnogim drugim zemljama kanabis je odavno priznat lijekom, stoga nema razloga da i u Hrvatskoj ne bude jednako - napisala je Nika.

U pismu predsjednici čak je i zavapila: 'Predsjednice, pomozite mi jer ću uskoro možda prekršiti zakon'.

BAŠ KAO I HUANITO Nika Antolos tražila Kolindinu pomoć: Želim se legalno liječiti

Grabar-Kitarović joj u odgovoru, međutim, nije rekla ništa konkretno.

- Na žalost, u Hrvatskoj je puno osoba koje pate od raznih bolesti koje ih postupno onemogućuju u svakodnevnom životu i nose sa sobom tešku fizičku bol. Stoga nastojim u potpunosti sagledati problem o kojem govorite - odgovorila je Grabar-Kitarović.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dodala je da izmjene zakona nisu u njezinoj domeni.

- Nastojat ću pridonijeti pronalaženju rješenja - obećala je predsjednica.

Zagreb: Predsjednica Grabar-Kitarović obišla Zagrebački inovacijski centar | Autor: Igor Soban/PIXSELL Foto: Igor Soban/PIXSELL

Nika, naravno, nije bila zadovoljna ovakvim odgovorom.

- Ja bih i ovim putem gospođu Kolindu Grabar Kitarović, koju jako poštujem i nadam se da ona poštuje nas jednako, i sve ostale koji su u mogućnosti djelovati i utjecati na zakon kao gospodina Kujundžića, koji se još nije oglasio s tim što je trebao, molila da se pozovu na svoju savjest. Imamo pravo tražiti od svoje vlade da vlada za dobrobit svoga naroda i to je sve sto i činimo - zaključila je bivša Feminnemka.

Jurica Galoić/PIXSELL | Autor: Jurica Galoić/PIXSELL Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

VJERUJU BAŠ SVIMA: Ovi horoskopski znakovi su jako naivni i drugi ih zbog toga iskorištavaju

Naši partneri pišu
Message