Obavijesti

Show

Komentari 0

Koncert 'To Zagreb, with Love' pomaže u obnovi razrušenog Hrvatskog glazbenog zavoda...

Koncert 'To Zagreb, with Love' pomaže u obnovi razrušenog  Hrvatskog glazbenog zavoda...
9

Na računu HGZ-a trenutno je prikupljeno nešto više od 328.000 kuna, što je veliki napredak u zadnjih mjesec dana i zasigurno je tu puno doprinijela i naša međunarodna akcija, rekao je pijanist

VIDEO

Petar Klasan (28), pijanist koji živi u Beču, a radi u Palestini, uskočio je u pomoć Hrvatskom glazbenom zavodu odmah nakon što je u ožujku nastradao u potresu. Za obnovu treba oko 800.000 kuna, a sa službene Facebook stranice HGZ-a ovih su dana poručili da su prikupili više od 300.000 kuna. 

- Dragi ljudi, veliko hvala. Do sada je uplaćeno ukupno 328.059 kn donacija. Svaka Vaša uplata je dragocjena. Imena donatora upisujemo na našoj web stranici - rekli su. 

Na Facebook stranici 'CON BRIO Concert Series' organizirali su online festival, uz podršku umjetnika iz cijeloga svijeta. Pozvali su sve da doniraju za razrušeni HGZ.

- To nikad nije bio problem, umjetnici vole pomagati za umjetnost - rekao nam je Klasan.

Danas je organiziran koncert 'To Zagreb, with Love', koji se mogao pratiti putem društvenih mreža od 19 sati.

POGLEDAJTE NASTUP: 

- Sudionici su, uz pokretače inicijative, umjetnici koji redovito nastupaju u koncertnoj sezoni Con Brio - Ivana Duvnjak, sopran s dirigentom Igorom Tatarevićem na klaviru, violinist Zagrebačke filharmonije Sho Akamatsu s pijanisticom Petrom Gilming te pijanist Dušan Sretović.

Na repertoaru će biti djela komorne glazbe, ali i operne arije te solo klavirski repertoar. Zasvirao se Beethoven, Mozart, Händel, Chopin, Reinecke i Verdi... Uz Petra Klasana, u timu inicijatora ideje su i finska čelistica Liina Leijala te njegova zaručnica, flautistica Marija Viktorija Barać.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin