Obavijesti

Show

Komentari 47

Korak po korak: Kako je tekla operacija dojki Angeline Jolie

Korak po korak: Kako je tekla operacija dojki Angeline Jolie
3

Operaciju je izvršila Kristi Funk i na internetskoj stranici Pink Lotus Breast Center detaljno objasnila cijeli postupak. Objasnila je sve od rezova do tableta i umetaka

VIDEO

Kad je saznala da ima 87 posto šanse da dobije rak dojke, koji joj je imala majka i 50 posto šanse za rak jajnika, od kojeg joj je majka Marcheline preminula u 57. godini, Angelina Jolie (37) odlučila se za dvostruku mastektomiju. Odstranila je grudi i sad ima implantate, a odstranit će i jajnike. 

Operaciju je izvršila Kristi Funk i na internetskoj stranici Pink Lotus Breast Center detaljno objasnila cijeli postupak. Angelina je s procesom počela u veljači.

Jedna od prvih odluka koju je morala donijeti bila je hoće li sačuvati bradavice kako bi joj ih mogli prišiti nakon zahvata, ili ne. 

- Dva tjedna prije same mastektomije napravili smo zahvat koji joj je omogućio da i danas ima svoje bradavice. Dio kože na kojem je bradavica joj je odstranjen i spremljen - kaže doktorica. 

Taj su zahvat izveli 2. veljače. Brad je bio uz nju dok se budila. I tkivo oko bradavice poslano je na analizu te je utvrđeno da ne sadrži kancerogene stanice i stoga je sigurno za presađivanje.

Mastektomiju su izveli 16. veljače i zahvat je prošao bez ikakvih problema. Rez je napravljen na donjem dijelu dojki.

Odmah nakon mastektomije estetski kirurg Jay Orringer počeo je s rekonstrukcijom glumičinih grudi. Prije samih silikonskih implantata, Angelini je presađena i rekonstruirana koža dojke.

Umetnuli su joj i umetak koji služi za proširivanje tkiva prije umetanja silikona, a kirurg ga stavlja ispod mišića prsnog koša. Taj se implantat proširuje ubrizgavanjem slane otopine. Zbog tog zahvata grudi izgledaju prirodnije. Prvi put su joj ga proširivali 17. veljače

Već devet dana nakon operacije Angelini su uklonjeni svi drenovi koji su bili prikopčani za pojas koji je nosila. Četvrtog ožujka liječnici su joj drugi put ubrizgali slanu otopinu kako bi se tkivo proširilo. 

Završni zahvat liječnici su izveli 27. travnja, deset tjedana nakon mastektomije. Tada su joj umetnuti silikonski implantati i operativni dio priče bio je gotov. 

- Oporavila se jako dobro i za to je velikim dijelom zaslužan njen stav koji je cijelo vrijeme bio pozitivan. Čim smo krenuli, rekla mi je da očekuje da će se nakon operacije osjećati dobro i da će moći voditi aktivan život - rekla je doktorica. 

Osim pozitivnog razmišljanja, Angelina je bila i na posebnom režimu prehrane kako bi se što prije oporavila. Morala je unositi puno vitamina, pila je lijekove za smanjenje rizika od infekcije, lijekove protiv mučnine i bolova, lijekove koji potiču prokrvljenost kože i potiču zacjeljivanje. 

Kronologija zahvata

2. veljače - zahvat za očuvanje njenih bradavica koje su joj kasnije prišivene natrag na grudi

16. veljače - mastektomija, rekonstrukcija kože i umetanje umetka za proširenje tkiva

17. Veljače - prvo ubrizgavanje otopine za proširenje tkiva

25. veljače - uklonjeni su joj svi drenovi

4. ožujka - drugo ubrizgavanje otopine za proširenje tkiva

27. travnja - završni zahvat - umetanje silikonskog implantata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'
OČARANA LJUDIMA I PRIRODOM

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'

Julie Theis ima preko pola milijuna pratitelja, a donijela je odluku da napusti Ameriku i preseli se u Hrvatsku, točnije u Dubrovnik. 'Kad sam išla guglati, bila sam zapanjena ljepotom grada', rekla nam je

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom
Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'