Show

Komentari 110

Deložirali Jabuku, voditelj Stiv je u suzama: Teško mi ovo pada

Deložirali Jabuku, voditelj Stiv je u suzama: Teško mi ovo pada

Nakon tri sata završila je deložacija kluba. Stiv je vidno uznemiren gledao svoj klub iz prikrajka s cigaretom u ustima. Još jednom ponovivši da mora prespavati i razbistriti glavu te će tada znati što i kako dalje

Općinski Građanski sud u Zagrebu donio je 15. rujna 2020. rješenje o ovrsi Grada Zagreba kao ovršitelja nad Glazbeno scenskim klubom (GSK) Jabuka kao ovršenikom. Provedba rješenja određena je za 20. listopada u 10 sati. 

Pojednostavljeno, danas su deložirali i zatvorili najstariji zagrebački klub, pedesetdvogodišnju Jabuku na Jabukovcu 28.

POGLEDAJTE VIDEO: Najbizarnije izjave Bandića

- Tu je policija, ima ih dvadesetak, ne mogu još unutra. Klub je oblijepljen policijskim trakama. Sa suda mi jučer nisu ništa javili, znači da je pravomoćna presuda. Mirno je sve, samo čekamo sudskog i idemo van, rekao nam je malo prije same deložacije Marin Viduka Stiv, voditelj Jabuke. 

Policija je ogradila prostor, stigao je sudski izvršitelj i krenula je deložacija. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Voditelj kluba je mirno uzeo svoje stvari. Tu je bio i redatelj Dario Juričan (44) koji je napuhao divovskog štakora. U svom stilu je rekao kako na tom mjestu želi napraviti bordel. 

Među okupljenima je stajao i Tomica Petrović, Severinin menadžer i jedan od osnivača Jabuke i bivši voditelj kluba.

- Jako mi teško sve ovo pada, u ovom sam klubu vjerojatno i prije vašeg rođenja. Ali što je tu je. Čekamo da se ovo završi, pa ćemo vidjeti sto ćemo dalje napraviti. Stvar je gotova, jučer smo dobili konačno rješenje - rekao nam je drhtavim glasom i očima punih suza voditelj kluba Stiv. Došla su tri kamiona u koju su stavili imovinu iz Jabuke. 

Nakon tri sata završila je deložacija kluba. Stiv je vidno uznemiren gledao svoj klub iz prikrajka s cigaretom u ustima. Još jednom ponovivši da mora prespavati i razbistriti glavu te će tada znati što i kako dalje.

A prema najavama gradonačelnika Milana Bandića, klub ide u natječaj te će se tražiti novi najmoprimac.

Za vikend je bio prosvjed 'Ne damo Jabuku - posljednji ples?', koji je okupio veći broj ljudi ispred kluba.

- Jabuka je bila mjesto otpora i formirala nas je. Sada je trenutak da artikuliramo taj otpor, pokažemo solidarnost sa Stivom i izađemo na Jabukovac! Ne damo Jabuku! - pisalo je u opisu Facebook eventa za prosvjed. 

Pozivamo čitatelje 24sata da nam šalju svoje fotografije s nezaboravnih provoda u klubu Jabuka na reporter@24sata.hr, s naznakom 'Klub Jabuka', a mi ćemo ih objaviti u velikoj fotogaleriji.

Najčitaniji članci