Show

Komentari 3

Lady Di danas bi proslavila 60. rođendan: Princ Harry i William mami u čast otkrivaju spomenik

Lady Di danas bi proslavila 60. rođendan: Princ Harry i William mami u čast otkrivaju spomenik

Iako se od Charlesa razvela 1996. godine i izgubila sve titule, Diana je ostala 'Princeza naroda'. Razlog zbog kojeg su je voljeli diljem svijeta leži i u njenoj jedostavnoj mudrosti od koje možemo i dan danas nešto naučiti

Diana, princeza od Walesa, ali najpoznatija kao Lady Di, danas bi proslavila svoj 60. rođendan. Supruga prijestolonasljednika Charlesa bila je jedna od najpopularnijih članica kraljevske obitelji u povijesti Velike Britanije. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Iako se od Charlesa razvela 1996. godine i izgubila sve titule, Diana je ostala 'Princeza naroda'. Razlog zbog kojeg su je voljeli diljem svijeta leži i u njenoj jedostavnoj mudrosti od koje možemo i dan danas nešto naučiti, ili se barem prisijetiti važnih stvari u životu. 

Spomennik u čast Lady Di

Upravo njoj u čast, princ William i princ Harry danas će zaboraviti na sve nesuglasice i zajedno otkriti spomenik ispred Palače Kensington, koja je bila Dianina službena rezidencija.

Pippa Middleton wedding

Prvotni plan za skulpturu bio je da bude završena i postavljena krajem 2017. godine, što bi bilo točno 20 godina nakon njezine smrti no, nedavno je objavljeno da će ipak biti otkrivena 1. srpnja 2021.  godine, na njezin 60. rođendan.

FILE PHOTO: FILE PHOTO OF THE PRINCES OF WALES SITTING IN FRONT OF A BRITISH FLAG

Smrt koja je šokirala svijet

U ranim jutarnjim satima 31. kolovoza 1997. crni Mercedes Sedan velikom se brzinom zabio u 13. potporni stup pariškog tunela Pont de l’Alma. Dodi al-Fayed i vozač Henry Paul ostali su na mjestu mrtvi, a princeza Diana umrla je na putu prema bolnici.

PA/PXL

Dodijev tjelohranitelj Trevor Rees-Jones jedini je bio vezan i jedini je preživio. Di i Dodi navodno su pokušavali pobjeći paparazzima. Diana je, prema obdukciji, umrla od posljedica srčanog aresta. Zaključeno je kako je smrt uzrokovana prevelikom brzinom automobila - kako Dianinog, tako i onih koji su je pratili, kao i nepažnjom vozača za kojeg je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola.

YouTube

Istrage ove prometne nesreće donijele su niz nelogičnosti, ali i teorija zavjera.

Princess Diana death anniversary

Naposljetku, službeno su krivcem proglasili vozača Henrija Paula jer je izgubio kontrolu nad vozilom u tunelu Alma, naglasili su da je bio pijan i na antidepresivima te da nije mogao kontrolirati vozilo dok su ih proganjali fotoreporteri. Kao faktor koji je bio jedan od presudnih za pogibiju naveli činjenicu da Diana nije bila vezana.

Princess Diana death anniversary