Obavijesti

Show

Komentari 17

Lana Jurčević: Vjerovala sam u sve što su htjeli da vjerujem

Lana Jurčević: Vjerovala sam u sve što su htjeli da vjerujem
3

NOSTALGIJA Pjevačka zvijezda i sudionica showa ‘Ja to mogu’ Lana Jurčević ipak najviše pamti Božiće iz djetinjstva. Dobivala je najviše poklona i svi bi tada zapjevali

VIDEO

Pjevačica Lana Jurčević (31) i ove će blagdane slaviti na koncertima. Publiku će zabavljati i nastupima u popularnom HRT-ovu showu 'Ja to mogu', gdje svaki tjedan pokušava savladati neki novi neobični izazov.

- Nekako sam se navikla da sve blagdane više manje slavim na pozornici, na koncertima s ljudima za koje želim da se dobro provedu. Kod nas pjevača vikendima, blagdanima i svim danima, kad se drugi odmaraju, mi se trudimo te iste ljude zabaviti. Da budem iskrena, to mi je ušlo i u krv jer tako funkcioniram već jako dugo. Mislim da sam zadnji put na Božić, Badnjak i Novu godinu bila s društvom vani još negdje u srednjoj školi. Od tada mi je svaki taj dan bio radni - rekla je Lana o blagdanima koje, unatoč tome što pjeva na pozornici, jako voli.

Lijepo je vjerovati u nešto

U sjećanju posebno nosi sve Badnjake i Božiće koje je provela s familijom u svojem domu. Uživala je u običajima i čvrsto vjerovala da darove dobivaju samo dobra djeca. Neki su govorili da ih nosi Djed Mraz, a drugi su spominjali Isusa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dok sam bila klinka, vjerovala sam u sve što su htjeli da vjerujem i, moram reći, bilo je ljepše tako. Bilo bi lijepo da još imamo nešto u što vjerujemo i što ne možemo odgonetnuti do kraja - rekla je Jurčević.

Lana se u djetinjstvu bavila pjevanjem, ali i baletom u HNK. Na svojim talentima sigurno može zahvaliti i obitelji te načinu na koji je odgajana.

- Puno se pjevalo u našem kućanstvu, a još više i izvan njega. Mi smo luda familija. Ako se pohvatamo dva puta godišnje u punom sastavu, dobro smo prošli - kaže Lana, koja će se u novoj emisiji showa 'Ja to mogu' uhvatiti u koštac s opernim pjevanjem.

- Ovo što ja radim zahtijeva sasvim drugačiju tehniku i neke druge preduvjete, no mislim da ću, s obzirom na vježbe glasa i sve čime sam se bavila u djetinjstvu, i ovaj ću izazov uspješno privesti kraju - kaže Lana, kojoj se svi dive na hrabrosti s obzirom na to da njezin kolega iz showa, Marko Tolja, nije htio preuzeti taj teret i biti njezin partner u operi.

- Marko dovoljno dobro pjeva da zna da ovo nije za njega - objasnio je Tolja sam za sebe tijekom prošle emisije u kojoj je pobjedu odnijela upravo Lana, i to na plesu na svili gdje joj je partner bio Davor Bilman.

Pisala je pisma Djedu Mrazu

- To je bila prava borba, tresle su mi se ruke, no sve je ipak dobro prošlo - rekla je Lana, koja je u zlatnom trikou izgledala kao da je došla iz nekog poznatog cirkusa. I danas gušta u poklonima koje pronalazi pod borom, a iz djetinjstva se sjeća golemih borova u svojem domu, koji su joj bili posebni dio blagdanskog doživljaja.

- Negdje u magli se čak prisjećam da sam slala pisma Djedu Mrazu. Sjećam se da je bor uvijek morao biti najveći mogući, a poklona je uvijek moralo biti više nego što nas je u kući. Moji su se znali dobro ‘razmahati’, ali zato je kod nas uvijek bio doživljaj doći vidjeti to sve - prisjeća se Lana.

Ove se godine uspješno bacila i u dizajnerske vode pa je svoj idealni poklon za blagdane sama osmislila. Dizajnirala je narukvice pod imenom 'Love'.

- Željeli smo kreirati nešto što će biti prekrasno, jednostavno i nosivo u svim životnim prilikama, i uz to će nam svima biti podsjetnik da širimo ljubav. Upravo zbog toga na malom prstenu piše riječ ‘love’, odnosno ‘ljubav’. Deset kuna od svake narukvice ide udruzi ‘Veliko srce malom srcu’. Važno je dati takvu vrstu podrške, pogotovo u ovo doba godine - kaže pjevačica.

Božić me nikad ne zaobiđe

Užurbani životni stil i jako puno obveza Lanu prate i tijekom kraja godine kad uz sve ostalo treba pomoći i s ukrašavanjem stana te pečenjem kolača.

- Ja vam borbu vodim i bor ide u stan, kako se kaže, ‘5 do’ i uvijek je sve na knap. Kao i pokloni, ali nasreću, uspijem to sve nekako iskombinirati da mi se ne dogodi da me Božić zaobiđe - rekla je Lana.

Kad mora razmisliti o svojem najdražem i najljepšem Božiću, i Lana se voli prisjećati onih iz ranog djetinjstva.

- Uvijek se svi nekako vraćamo u djetinjstvo. Mislim i da se tada puno više držalo do blagdana nego što to ljudi čine sad. Sve se jako ubrzalo, komercijaliziralo, ali svejedno, uvijek je lijepo - smatra Lana.

Prošle je godine obožavateljima Božić čestitala na društvenim mrežama. Objavila je videosnimku na kojoj se u pozadini vidi veliki okićeni bor, a Lana svira klavir i pjeva 'White Christmas' prije nego što svima zaželi sretan Božić. Ove godine čestitka možda bude videosnimka neke nove vještine koju će savladati u showu.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju