Obavijesti

Show

Komentari 0

Legendarni Bob Hope čak 18 puta bio je domaćin dodjele

Legendarni Bob Hope čak 18 puta bio je domaćin dodjele
13

Osim Boba Hopea, publika i gledatelji obožavali su Billyja Crystala i Johna Carsona. Whoopi Goldberg ušla je u povijest kao prva žena afroamerikanka domaćica Oscara

VIDEO

Glumica Anne Hathaway (28) i glumac James Franco (32) voditelji su ovogodišnje dodjele Oscara. 

Nakon što je prošlogodišnji komičarski duo Alec Baldwin i Steve Martin nasmijavao publiku, Akademija je ove godine posao voditelja odlučila povjeriti mladim glumcima Anne i Jamesu. 

Producenti dodjele Oscara, Bruce Cohen i Don Mischer, objasnili su kako je ova uloga dodijeljena upravo njima jer su mladi i, što je najvažnije, multitalentirani.

Osamdeset i treća ceremonija dodjele Oscara biti će 27. veljače 2011.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kraljevi Oscara: Bob Hope, John Carson i Billy Crystal

Bio je 18 puta domaćin ceremonije dodjele i zato je Bob Hope istinski kralj među voditeljima Oscara. Njegove šale u vrijeme početaka dodjele Oscara tad su bile odlično prihvaćene od strane publike i gledatelja. Oscar pod Hopeovom voditeljskom palicom nikad nije razočarao ni gledatelje u studiju ni publiku.  Prvi put je bio je voditelj 1939. godine, a zadnji put 1977. 

Jedan od cijenjenijih voditelja svakako je i Billy Crystal (62). Osam puta bio je voditelj ove prestižne filmske nagrade. Od bezbrojnih video montaža do njegovog odnosa s gostima, Billy Crystal uvijek je bio hvaljen. Crystal je uvijek bio vedar i nasmijan, a glazbeni talent samo je dodatno naglašavao njegovu karizmu. Upravo zbog toga je drugi omiljeni voditelj ove prestižne filmske nagrade.

Johnny Carson voditelj na svečanosti bio je pet puta. Hugh Jackman Carsona je nazivao svojim voditeljskim uzorom. Publika ga je voljela zbog njegovog vragolastog šarma, te šala kojima je bez prestanka kroz cijelu večer nasmijavao publiku. Mnogi su ga proglasili idealnim voditeljem, a publika ga je voljela i poštovala. Rijetki su uspjeli postići Carsonovu slavu i tako lako pridobiti publiku. 

Prva afroamerikanka koja je vodila dodjelu Oscara - Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg (55) bila je domaćica na dodjeli tri puta. Ušla je u povijest kao prva žena, prva afroamerikanka i prva dobitnica Oscara koja je bila domaćin dodjele. Za dodjelu Oscara 1999. godine glumica je odjenula haljinu kraljevskog kroja i mnoge iznenadila svojim kostimom. Te godine publiku je nasmijavala šalama o Billu Clintonu i Monici Lewinsky, a 2002. godine, osim ismijavanju Hollywooda, posvetila se i anti-Oscar kampanji protiv favorita za osvajanje naslova najboljeg filma, 'Genijalnog uma'.

Hugh Jackman (42) voditelj je kojeg su jedni voljeli, a drugi mrzili. Nema sredine. No, ne može se poreći da je Hugh glumac koji zna napraviti 'gužvu' . Bio je domaćin prošlogodišnje dodjele Oscara.

Goli čovjek iznenadio je Davida Nivena

David Niven dodjelu Oscara vodio je 1974. godine. Bila je to 46. podjela zlatnih kipića po redu, a suvoditelji su mu bili Burt Reynolds, Dianna Ross i John Huston. Ostao je zapamćen jer je njegov govor omeo goli muškarac koji je prošetao iza njegovih leđa na pozornici i time izazvao smijeh i zaprepaštenje publike. Međutim, Niven je ostao potpuno hladan i sabran što je publiku još više nasmijalo.  

Riječ je bila o fotografu  Robertu Opalu, koji se u backstageu predstavljao kao novinar i u pogodnom trenutku istrčao na binu. Kasnije analize pokazale su da je Opal za svoj podvig morao imati pomagača 'iznutra', a nikad dokazane sumnje upućivale su na producenta Oscara Jacka Haleya. Po dobrom starom američkom običaju, Robert Opal automatski je postao celebrity, a ubijen je 1979. tijekom pljačke jednog umjetničkog studija u San Franciscu.

- Zamislite, jedino po čemu će se ovom čovjeku smijati jest što se skinuo i pokazao svoje nedostatke - komentirao je Niven golog čovjeka.

Chris Rock i David Letterman razočarali publiku

Chris Rock (46) svečanost je vodio 2005. godine. Međutim, njegove šale nisu bile dobro prihvaćene među članovima Akademije. Primjerice, tijekom svojih monologa redateljima je predložio da pričekaju dolazak većih talenata, umjesto da gomilaju filmske neuspjehe u kinodvoranama.

'- Želite Toma Cruisea a možete dobiti tek Judea Lawa. Strpite se. Želite Russella Crowea, a nude vam samo Colina Farrella? Strpite se. Želite Denzela Washingtona, a možete dobiti samo mene? Strpite se - pričao je Chris.

David Letterman (63) bio je domaćin 67. dodjele Oscara 1995. godine. Letterman je proglašen najgorim voditeljem u povijesti ove filmske nagrade. Njegove šale te godine doživjele su fijasko kod holivudske publike, a i danas se spominje njegova 'Oprah, Uma, Uma, Oprah' šala. Naime, šala je bila vezana za neobična imena, a nakon što je vodio Oscare pala je popularnost njegovog showa.

Iako se nije pojavio polugol kao što je to učinio na dodjeli Grammyja 2002. godine, John Stewart svima je ostao u sjećanju kao odličan domaćin ove dodjele. Urnebesnim šalama publiku je lako nasmijavao.

Ellen DeGeneres: Ili su je voljeli ili im se uopće nije svidjela

Godine 2007. čast da vodi Oscare pripala je Ellen DeGeneres (53). Ellen DeGeneres je do ovog anganžmana došla zbog velikih simpatija glavne producentice Laure Ziskin, koja je Ellen proglasila jednostavno savršenom za tu ulogu. Publika je gotovo puna četiri sata uživala u njezinim šalama, no kritičari nisu dijelili to mišljenje. Iako su priznali da glumica ima 'ono nešto', tvrdili su kako je u nekim trenucima sa šalama poprilično pretjerala. Kao primjer, naveli su previše prenemaganja.

- Od malena sam željela vidjeti Oscara. Nadam se da ste i vi to željeli. Ne da ja vodim, to bi bilo malo čudno, već da ga vidite... - započela je Ellen 79. dodjelu zlatnih kipića. 

S Martinom Scorseseom se našalila te je došla do njega i dala mu scenarij, a Clinta Eastwooda je zamolila da se fotografira s njom kako bi se mogla pohvaliti i staviti svoju sliku s njima na MySpace.

Steve Martin (65) dodjelu Oscara vodio je dva puta, 2001. i 2003. godine. Odradio je solidan posao, a njegov cinični humor proglašen je šarmantnim.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama