Obavijesti

Show

Komentari 94

Legende Zagreba o Tomaševiću: Vjerujemo u njega, ali nek' nam vrati Zagreb kakav je bio nekad

Legende Zagreba o Tomaševiću: Vjerujemo u njega, ali nek' nam vrati Zagreb kakav je bio nekad

Volio bih da Zagreb postane opet ono što je nekad bio, grad kulture, grad glazbe, grad veselja. Da moja generacija može uživati u kavi dok svira orkestar, ispričao nam je Drago Diklić

VIDEO

Novi gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević (39) trenutačno uživa popularnost rock zvijezde. Neki ga obožavaju, drugima nije po volji, no svi imaju nešto za reći. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Tomislav Tomašević 01:45

Kontaktirali smo zato nekoliko poznatih Purgera i jednu Purgericu zrelije generacije koji žive i dišu svoj grad. Lica su to desetljećima neraskidivo povezana s metropolom. Pomislite li na Zagreb, sjetit ćete se sasvim sigurno nekoga od njih. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Joj, nemojte mene, nisam vam ja za politiku! - rekao nam je Stjepan Jimmy Stanić (92), ali ipak pristao reći nekoliko riječi o svojim očekivanjima: Želim da popravi Zagreb jer je grad u trošnom stanju, pa nek' to napravi i svi ćemo mu pljeskati. 

Naša glazbena diva Zdenka Kovačiček (77) ne sumnja u Tomaševića. 

- Želim da ostvari ono što je obećao, borio se za dobrobit grada, pronalazio je loše stvari u našem gradu koje će on popraviti, borio se za prirodu, zelene površine, mislim da je dobar i da će sve biti jako dobro. Mislim da će ispuniti ono što je obećao, ne brzo, ne odmah, ali ja mu vjerujem. Čini mi se da će sve što je obećavao i ostvariti - rekla je i poručila mu da se pazi: - Čuvaj se, ima i zločestih ljudi.

Legendarni Drago Diklić (83) spreman je Tomaševiću i pomoći s idejama o tome kako da grad učini ugodnijim mjestom za život. Podsjetimo, Drago je na ovim lokalnim izborima bio na listi Vesne Škare Ožbolt (59).

- Volio bih našem gradonačelniku dati jedan prijedlog, pa da to pogleda i razmisli o tome što bi sve u Zagrebu trebalo napraviti. Da vidi o čemu ova moja generacija razmišlja. Moja generacija, čak i ako želi popiti kavu, nema za to mogućnosti osim u kafićima kojih ima puno, ali nemamo zadovoljstvo sjediti i slušati glazbu kakvu volimo i doživjeti pravi ugođaj kafeterije. Ja bih volio da Zagreb postane opet ono što je nekad bio, grad kulture, grad glazbe, grad veselja. Zagreb nema niti jednu kavanu u kojoj svira orkestar, nekad smo to imali u svim kavanama i to je izvanredan način zabave i kulture i slušanja dobre glazbe za vrijeme ispijanja kave kao što je to u Beču, Italiji i svuda oko nas... Samo se kod nas izgubila ta stara austrougarska navika, ali ostala je svugdje u zemljama koje su to gajile - ispričao nam je Drago u jednom dahu. 

Dodao je i kako Zagreb nema ni jedan plesni restoran. 

Vesna Škare Ožbolt: 'Promjene moraju biti brze i to jako brze, morate odmah početi vući'
Vesna Škare Ožbolt: 'Promjene moraju biti brze i to jako brze, morate odmah početi vući'

- Nekad smo ih imali koliko god hoćete, sad toga jednostavno nema. Nekad su u Zagrebu bili i plesnjaci po školama i noćnih klubova je bilo sa živim orkestrima. Danas je to drugačije... Imate te CD-ove i zabave elektronske glazbe, no orkestri se svuda u svijetu vraćaju natrag, bez njih jednostavno nema prave zabave. Zagreb nema ni mađarskog restorana kao što je nekad imao, nema ni talijanskog restorana, ali popularnog. Ima nekih izuzetno ekskluzivnih i skupih, no to nije dovoljno i ono što Zagreb treba imati. Zagreb nema štošta, mogao bih nabrajati do sutra, ako on želi, poslat ću mu svoje prijedloge - ponovio nam je Drago. 

I Miro Ungar (84) nada se da će novi zagrebački gradonačelnik imati sluha za kulturu.

- Ja se ne bih htio miješati u politiku. Ja na to gledam sa strane kulture, glazbe. Očekujem da bude nimalo slabiji u odnosu prema umjetnicima, pjevačima i muzičarima, nego što je bio bivši gradonačelnik, koji je bio apsolutno naklon umjetnicima, pomagao je gdje je mogao, pa se nadam da će novi gradonačelnik kod kojeg sam primijetio da ima i sluha i ritma na završnoj fešti njegovoj da će biti na tom nivou da pomaže maksimalno zagrebačku kulturu. Ne sumnjam da će tako biti. Nadam se da će pomagati kazališta, tako i kazalište Komedija koje je indirektno i kabare klub Jazz i Cabaret klub Kontesa, a koji je Zagrepčanima, preko mene kao producenta, pružio dimenziju urbane zabave i nadam se da će na tom nivou surađivati i pomagati. 

Za kraj nam je Tomaševićevu pobjedu komentirao i dugogodišnji prijatelj pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, Sead Hasanović (68), poznat kao Braco Cigan

Marko Prpić/Pixsell

- Čestitam gospodinu Tomislavu Tomaševiću na pobjedi nad Škorom. On je mlad dečko i perspektivan i vjerujem da će dobro raditi u interesu grada Zagreba. Ima on puno posla, ispada da Bandić nije ništa napravio, kak' oni pričaju. Treba napravit', to je istina. Jakuševac, kuće koje su stradale u potresu... Treba imati ekipu oko sebe. Dal' će on imati ekipu, ja ne znam. Ima on ekipe, ali treba imati kompletno ljude koji su završili škole i imaju iskustva pomoći mu da rješava probleme. Težak je to posao, dobro je rekao dečko, to će trajati možda i godinu dana ili cijeli mandat, jer treba se i stadion napravit', da. Sad kak' će to oni napravit' i tko će to financirati, ne znam, ali kad dođe netko na vlast, uvijek to plati narod - zaključio je Braco. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život