Obavijesti

Show

Komentari 7

Lennon je bio opčinjen njom, krivili su je za raspad Beatlesa

Lennon je bio opčinjen njom, krivili su je za raspad Beatlesa
9

Ona je dobila što je htjela, postala je slavna, napisao je autor Ray Connolly u svojoj knjizi o Lennonu. John se nije odvajao od Oko, članovi Beatlesa govorili su kako je bio opčinjen umjetnicom

VIDEO

Yoko Ono jedna je od najpoznatijih japanskih umjetnica, koja je osvojila člana britanske grupe The Beatles Johna Lennona. Bila je njegova druga supruga, a danas slavi 88. rođendan. Upoznali su se 1966., vjenčali tri godine nakon, a njegovoj smrću 1980. završio je njihov brak. Poslije njega Yoko se više nije udavala.

PIXSELL

John je te 1966. u jednoj galeriji zapazio njezin poznati izložak nazvan 'Ceiling Painting'. Oko je govorila da je njihov susret bio slučajan i da nije znala u tom trenutku tko je Lennon, ali vlasnik galerije kaže da mu je rekla neka pozove nekog od Beatlesa na izložbu. 

Nedugo nakon kontaktirala je Lennona, koji joj je poslao originalnu glazbu Beatlesa za kratki film. Poslije toga pojavila se u uredu slavne grupe, a potom nastavila Johna zasipati pismima, slala mu je knjige i polako, ali sigurno, uvlačila mu se pod kožu. 

Brzo su započeli ljubavnu vezu, a on je zbog Yoko ostavio prvu suprugu Cynthiju. Vjenčana ceremonija trajala je deset minuta. 

- Ona je dobila što je htjela, postala je slavna - napisao je autor Ray Connolly u svojoj knjizi 'Being John Lennon: A Restless Life'. Od tad, John se nikad nije odvajao od Yoko. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

50 years ago, John and I had the idea to do the “WAR IS OVER! (If you want it)” campaign.⁣ ⁣ The experience and the memory of war was deeply imbedded in both our minds, and had become the springboard for our efforts to speak out for world peace. We did the “Bed-In for Peace”, unaware of the fact that we made our beds then, for life. Pairs of Acorns were sent to all heads of States of the world, asking them to be planted for Peace. “WAR IS OVER! (If you want it)” billboards were placed in main cities of several countries. We announced the birth of a Nutopian nation: a conceptual country anybody could join and be the ambassador of. Our white flag, and ordinary bed-sheet, symbolized a surrendering to Peace. “Give Peace A Chance” was our chant. “Imagine” was our anthem and a song of prayer. “Imagine all the people living life in peace.” This was a song asking people to imagine, to visualize, and realize our future. It was especially important that it was asking people to use the power of their own minds to make things happen.⁣ ⁣ The days of one hero building a castle for all of us are over. Our world is getting too complex for that. Now we need each of us to be a hero. The human race realized its dreams and innermost desires by wishing together. Sometimes, we got sidetracked and listened to destructive powers within us. When you read the history of the last century, you wonder how we ever survived its violent events. We did. And I am sure we will. They say the darkest hour is just before the dawn.⁣ ⁣ The road to Peace has been longer than John and I hoped it would be, but sitting here today as I write this, I can still see it waiting for us just over the horizon. Waiting for us to realize it’s already there.⁣ ⁣ love, yoko⁣ ⁣ Photo © Frank Barratt/Getty⁣ ⁣

A post shared by Yoko Ono (@yokoonoofficial) on

Lennonova teta Mimi nazvala je Ono 'otrovnim patuljkom', a članovi grupe The Beatles, Paul McCartneyRingo Starr i George Harrison, nisu htjeli da prisustvuje snimanjima albuma i sastancima grupe s izdavačkom kućom. 

- John se našao s Yoko i doveo ju je na snimanje grupe u studiju. Činilo nam se to malo nametljivo, ona s nama dok snimamo. Gledajući na situaciju iz današnje perspektive, čovjek je zapravo bio apsolutno opčinjen njome. John je želio da je poštujemo i to smo radili - izjavio je McCartney svojedobno.

Montblanc John Lennon Launch Party

Yoko je bila, kako kažu mnogi ljudi bliski glazbeniku, loš utjecaj na Lennona. Bila je ovisnica o heroinu, a taman kad je John htio započeti 'novi život', spetljao se s njom te je ponovno počeo koristiti heroin. Skupa su se drogirali. Također, šuška se da je odigrala ključnu ulogu u raspadu popularnih Beatlesa. Svi su htjeli u to vrijeme da se Yoko makne od Beatlesa. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'