Obavijesti

Show

Komentari 1

'Lijepo je raditi s djecom. Evo, mislim da u njihovim godinama ja nisam toliko dobro crtao...'

'Lijepo je raditi s djecom. Evo, mislim da u njihovim godinama ja nisam toliko dobro crtao...'
5

S predavanjima u Šibeniku uskoro završava. Onda pravac Zagreb, koji je samo usputna stanica za Motovun. Tamo će 1. srpnja otvoriti svoju retrospektivnu izložbu

VIDEO

Međunarodni dječji festival u Šibeniku ove je godine doživio već 60. izdanje, što ga čini jedinstvenim. Predstave i razne radionice i ovoga ljeta zabavljaju mališane. Jedna od radionica je i ona Nikole Plečka, poznatijeg kao Nik Titanik, karikaturista 24sata. Ove je godine prvi put na tom šibenskom Dječjem festivalu. Na radionici “Postani karikaturist i strip crtač” imao je dvije popunjene grupe.

- Lijepo je s djecom raditi, ali nije lako. Svaki dan radionica traje po dva sata, a poslije se osjećam kao da sam kopao. Ima djece i od vrtićke dobi, mora se na njih ipak paziti. No vidim da su zadovoljni, da im je lijepo, a to je najvažnije. Neki su bili u prvoj grupi, pa kad je završila prijavili su se i u drugu. To je veliko zadovoljstvo - rekao nam je Nik Titanik.

Šibenik: Nik Titanik održao radionicu stripa na Međunarodnom dječjem festivalu

Uči ih osnove karikature i stripa, misaone procese kako oni nastaju, stilove karikature, kako narisati emociju...

- Radimo onda i portretnu karikaturu, i onda je tu, naravno, Dražen Petrović, pa ipak smo u Šibeniku. Za kraj im dam da se izguštaju na meni, odnosno da naprave moju karikaturu, kako me oni vide - objasnio je Plečko.

Naravno, to nije natjecanje niti to Nik Titanik tako želi prezentirati, a još manje ocjenjivati ili uspoređivati dječje radove. No priznaje kako ima sjajnih dječjih crteža.

- Pa neki su stvarno dobri. Evo, mislim da u njihovim godinama nisam tako dobro crtao - rekao je karikaturist.

Šibenik: Nik Titanik održao radionicu stripa na Međunarodnom dječjem festivalu

S predavanjima u Šibeniku uskoro završava. Onda pravac Zagreb, koji je samo usputna stanica za Motovun. Tamo će 1. srpnja otvoriti svoju retrospektivnu izložbu. Krenula je ona još prošle godine, a nakon popuštanja mjera sad je dobila nastavak.

- To je tako bilo i planirano, ali smo ranije zbog pandemije propustili Kutinu i Prelog. Sad opet krećemo, ali uz posebne epidemiološke mjere, no barem će se održati - rekao je Nik Titanik.

Svjestan je koliko ga u sljedećih nekoliko dana čeka puno posla, no u ovoj državi barem s inspiracijom nema problema. I sam se veseli finišu predizborne kampanje.

- Sad imam tema koliko hoćeš, i više nego inače, ali to je takvo vrijeme. Izbori su uvijek inspiracija, a sad je tu i korona - rekao je Plečko. Izložba “Kronika hrvatske gluposti” bit će otvorena do 31. srpnja u Umjetničkoj galeriji “Pet kula” u Motovunu.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin