Obavijesti

Show

Komentari 13

Lisa Niemi o Swayzeju: Morala sam ga pustiti, nije bilo pomoći

Lisa Niemi o Swayzeju: Morala sam ga pustiti, nije bilo pomoći
6

U knjizi 'Worth Fighting For' opisala je život s Patrickom. Kad su mu dijagnosticirali rak gušterače liječnici su mu rekli da ima nekoliko tjedana, no imao je puno više

VIDEO

Prvi put sam ga vidjela kad sam imala 14 godina. Uštipnuo me za guzu, a ja sam kolutala očima. Već je tada, s 18, bio pravi Casanova, napisala je Lisa Niemi (55) u knjizi 'Worth Fighting For' u kojoj je opisala život s Patrickom Swayzejem. 

Lisa i Patrick bili su plesači. Živjeli su u malom stanu u New Yorku i vjenčali se nakon pet godina veze, kad je ona imala 19. Zajedno su prošli sve. Lisa je u knjizi napisala kako je Patrick otišao na pregled kod liječnika jer se čudno osjećao dok su s prijateljima u Aspenu čekali 2008. godinu i bjeloočnice su mu bile žućkaste.

- Pretragama su mu uočili abnormalnosti na gušterači. Nisu mu odmah rekli da ima rak. Ja sam saznala prije njega jer ga nije bilo kod kuće kad su došli rezultati - napisala je Lisa. 

'Rekli su mu da ima nekoliko tjedana'

Kad su mu liječnici rekli da ima rak bio je zabrinut. Odmah su im rekli da neće dugo živjeti jer je rak gušterače jako opasan i zato se izabrali tretman koji su liječnici još testirali u nadi da će biti djelotvorniji od uobičajenih koji imaju jako loše rezultate.

- Liječenje je pokazivalo dobre rezultate. Patrick je obožavao letenje i kad god je mogao sjeo je u avion i pilotirao. Prestao je kad je zbog kemoterapije morao uzimati toliko lijekova protiv mučnine da nije mogao ostati budan - piše Lisa. 

U ožujku je u javnost procurila informacija da Swayze ima rak. lisa kaže da joj je najgore bilo što je na licima prolaznika vidjela sažaljenje i to ju je odmah podsjetilo da joj je suprug bolestan, a iz kuće bi izašla kad joj je trebao pomak od svega. Kad se Patrick počeo bolje osjećati otišli su na ranč u Meksiku i tamo proslavili 33. godišnjicu braka. 

'Bila sam sretna što je uopće živ'

- Pripremila sam nam piknik, no iznenadila nas je kiša dok smo sjedili nasred livade. Počeli smo spremati konje da odjašemo kući, no stali smo i uživali. Oboje smo se smijali, a ja sam bila presretna jer prema prognozi liječnika koji su mu rekli da ima rak Patrick tada nije trebao ni biti živ - piše Lisa. 

Iako je bio teško bolestan glumio je u seriji 'The Beast' što je mnogima poslužilo kao nadahnuće. Par je 2009. dočekao u Meksiku. Padao je snijeg. kad su se vraćali u Chicago Lisa je upravljala avionom jer se Patrick loše osjećao. Kašljao je krv. Otišli su liječniku i uskoro je Swayze počeo koristiti lijek Abraxane od kojeg mu je otpala kosa, no opće stanje mu se opet poboljšalo iako su ga mučile mučnine zbog terapije. 

Morala si je priznati da će ga izgubiti

- U rujnu 2009. stanje mu se pogoršalo, no više nije bilo neke nove terapije s kojom bi mogao početi, ničega što bi mu pomoglo. morala sam shvatiti da mu se bliži kraj jer bi mi se inače srce raspuklo. Morala sam se pomiriti s time da Patricka i naše ljubavi neće biti - napisala je Lisa. 

Patrick Swayze preminuo je 14. rujna 2009. Posljednje riječi koje je uputio supruzi bile su 'Volim te'. 

- Ležala sam pokraj njega bez riječi i držala ga za ruku. Prestao je disati i nisam mu osjetila puls. Iskoristio je svaki atom snage u svom tijelu i borio se do kraja, no jednostavno je morao otići - kaže Lisa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin