Obavijesti

Show

Komentari 10

Lokin čeka Grdovića da izađe iz izolacije, a brine i zbog unuke...

Lokin čeka Grdovića da izađe iz izolacije, a brine i zbog unuke...
7

Pjevač se nada da će u lipnju, kako mnogi vjeruju, doista završiti nevolje s korona virusom, inače je i on, priča, kao i cijela Hrvatska, u gadnoj nevolji

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Pjevačica Lepa Lukić u izolaciji zbog korone: 'Nemam zaliha...'

Jako sam zabrinut za budućnost unuke Tene i praunuke Nikki, za budućnost svih nas, a posebice mladih, rekao nam je Duško Lokin (77).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:48

Njegova je unuka Tena (28) morala zatvoriti dva kozmetička salona, a pjevač strepi kad će ih ponovo otvoriti. Tena je vlasnica jednog od najpoznatijih zagrebačkih lokala za izradu noktiju i medicinsku pedikuru u koji dolaze svi slavni. Ima i deset zaposlenih kojima je, priča Lokin, obvezna davati im plaću. Ponosni djed se nada da će država naći način da spasi male obrtnike. Jer bez njihove pomoći ni jedan od njih neće dugo izdržati. Lokin je već nekoliko mjeseci u Zadru no svaki dan se čuje s unukom i praunukom koje su u Zagrebu.

– Nikki ne osjeća tu izolaciju, veseli ju što ne mora ići u vrtić. Nije joj jasno zašto se ne može igrati s drugom djecom, no najvažnije joj je da je s mamom i tatom. Dva puta dnevno šetaju po sat, dva i jako paze da nisu u kontaktu s drugim ljudima – kaže Lokin.

Pjevač je sa suprugom Anuškom tjednima u Zadru pripremao apartmane za najam, a onda je prisilno od svega morao odustati. Sve rezervacije za travanj i svibanj su otkazane. Nada se da će u lipnju, kako mnogi vjeruju, doista završiti nevolje s korona virusom, inače je i on, priča, kao i cijela Hrvatska, u gadnoj nevolji.

– Moja mirovina je 1300 kuna. Da ne iznajmljujem apartmane, ne organiziram koncerte po dijaspori, teško bih od toga preživio – rekao nam je Duško.

Vajta i Lokin imaju penzije od 1300 kuna: To je ponižavajuće
Vajta i Lokin imaju penzije od 1300 kuna: To je ponižavajuće

Dani u izolaciji teško mu padaju. Svako jutro jedan sat šeta sa suprugom od Kolovara do Punta Bajle. Nakon toga gleda televiziju, razgovara s najbližima. Dani mu, govori, sporo prolaze.

– Sumorno je i depresivno. Posvuda se osjeća nesigurnost, nervoza, ljudi su ljuti ali nitko ne zna reći na koga – priča Duško.

Dalmatinci su, dodaje, navikli šetati, družiti se, a sad im je to oduzeto. Zato se osjećaju kao riba na suhom.

– Ako u tim našim šetnjama ne sretneš prijatelja, ne odeš na čašicu nečega, ne popričaš o svemu pomalo, kao da nisi ni bio vani. Ničeg od toga više nema – govori Duško.

Dodaje kako jedva čeka da njegov prijatelj Mladen Grdović (61) izađe iz samoizolacije. Zatvorio se, kaže, doma i korisno provodi vrijeme.

– Piše tekstove, sklada, radi. Nismo se vidjeli tri dana i jako mi nedostaju ta naša druženja – završava Lokin.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Maja u izolaciji: 'Ništa nas ne može spriječiti da se ljubimo'

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:39
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...