Obavijesti

Show

Komentari 3

Loša ideja: Oni neće stati dok svi filmovi ne dobiju remake

Loša ideja: Oni neće stati dok svi filmovi ne dobiju remake
5

Jedna od boljih komedija ikad, 'Ace Ventura: Šašavi detektiv' je još jedan film kojeg je Hollywood uzeo na pik. Što je to što tjera ljude u Hollywoodu da upropaštavaju dobre filmove?

VIDEO

Produkcijska kompanija Morgan Creek slavi svoju tridesetogodišnjicu te je započela s promjenom svojeg imidža. Tako je jedan od planova kojima će promijeniti ono što jesu prerada jednog od svojih legendarnih filmova.

U pitanju je film 'Ace Ventura: Šašavi detektiv', iz 1994. godine. To je djelo kojeg se u velikoj mjeri 'optužuje' za lansiranje karijere Jima Carreyja. U filmu pratimo Carreyja kao nekonvencionalnog detektiva, koji svojim osebujnim metodama pokušava naći otetog delfina, maskotu lokalnog sportskog kluba.

'Ace Ventura: Šašavi detektiv' je film koji vas odmah ili 'uhvati' ili razočara. Humor mu je i dan danas posve kvalitetan, s 'forama' koje nisu nimalo izgubile na svježini. S time na umu, nije nam jasno zašto se baš to djelo odabralo za remake, odnosno nešto groznije - reboot.

Čak je i jedan od osnivača Morgan Creeka, James G. Robinson, izjavio kako ne namjeravaju raditi preradu originala već idu na reboot, kako bi 'ponovno lansirali proizvod'. No kako god opisivali zlodjelo koje namjeravaju počiniti, nejasno je zašto se taj film odabrao. Carrey, koji je glavni element filma, će se jako teško vratiti u ulogu, ako nekom magijom i pristane na takvo što. A drugi glumci bi teško uspjeli ponoviti vratolomije i humor koje je Carrey izvodio.

Uz to, valja se prisjetiti prošlogodišnjeg poprilično neuspjelog reboota nekog legendarnog filma, kilavih 'Istjerivačica duhova'. Kako je moguće da taj film nije signalizirao Hollywoodu da su rebooti loša ideja nije nam jasno.

Unatoč lošim kritikama, 'Ace Ventura' je na smiješno malenom proračunu od dvanaest milijuna dolara zaradio čak 107 te je lansirao Carreyja iz relativne nepoznatosti među filmske zvijezde. Čak je snimljen i nastavak te se pojavio i spin-off na video kazetama, a tri sezone je prikazivana i animirana verzija filma. No to su katastrofalna djela kojih je bolje ne sjećati se.

U to ime, evo jedne od boljih scena u povijesti komedije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode