Obavijesti

Show

Komentari 138

Luka i seka Jasmina živjeli su u hotelu za izbjeglice: Naizmjence su na stoliću pisali zadaće

Luka i seka Jasmina živjeli su u hotelu za izbjeglice: Naizmjence su na stoliću pisali zadaće
14

Sestre Jasminu i Dioru stariji brat Luka Modrić zaštitnički čuva od medija, a one ga prate na utakmicama još od malih nogu

VIDEO

Sestra Luke Modrića (38), Jasmina, viđena je u subotu ujutro na Adventu u Zadru. Rijetko ju se može vidjeti u javnosti, a sada su ju fotografi uhvatili u društvu njenih prijatelja. Naš reprezentativac ima još jednu sestru, Dioru, ali se i o njoj vrlo malo zna. Luka ponekad objavi fotku s njima, a one su znale podržati starijeg brata na tribinama.

Zadar:  Sestra Luke Modrića Jasmina posjetila advent

Budite ljubazni prema braći i sestrama, oni su najbolja poveznica s prošlošću i najvjerojatnije će ostati s vama u budućnosti, riječi su australskog redatelja Baza Luhrmanna, a koliko su važne i istinite, pokazale su nam fotografije naših nogometaša na terenu i njihovih seka na tribinama tijekom Svjetskog prvenstva prošle godine.

Prekrivanje lica, brisanje suza, tiho izgovaranje molitve, vikanje i psovanje na suce krije se u njihovim očima. Ne kaže se uzalud da je odnos s braćom i sestrama jedan je od najvažnijih u našim životima. Mame, tate, supruge, djeca ne propuštaju nijednu utakmice, a kraj njih stoje žene, koje su među prvima čule snove tadašnjih dječaka. Kapetana nogometne reprezentacije Luku Modrića na prvoj utakmici između Hrvatske i Maroka na SP-u 2022. bodrili su s tribina roditelji i najmlađa sestra Diora. Nosili su dres, bili su vidno raspoloženi, a Lukina mlađa sestra je s mobitelom snimala atmosferu na stadionu u Katru.

Potrčale mu u zagrljaj

Mlađa seka Diora studirala je menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Rijeci, a kad je Luka u listopadu prošle godine na dodjeli godišnjih turističkih nagrada u Šibeniku nagrađen priznanjem za poseban doprinos promociji Hrvatske, priznanje je na pozornici upravo primila Diora.

Luka svoje sestre ne pokazuje često na svojim društvenim mrežama. Njih se dvije rijetko pojavljuju u javnosti i ne vode javni život, no Lukine su vjerne obožavateljice i prate ga na utakmicama još od malih nogu.

Rijetko tko se sjeća da su Jasmina i Diora potrčale bratu u zagrljaj na Maksimiru 10. svibnja 2008. godine. Luka Modrić tog se dana oprostio od maksimirske publike uz svoj treći naslov prvaka Hrvatske s Dinamom.

Nažalost, Luka i Jasmina veći su dio djetinjstva proveli kao izbjeglice u zadarskom hotelu Kolovare. Kad ne bi bilo uzbune, stariji Luka bi igrao nogomet na parkingu hotela.

- Luka je kao dječak imao bezbrižno djetinjstvo, on je kao svi njegovi vršnjaci na selu vodio miran život. A onda zbog prognanstva morao pobjeći iz rodnog doma. U hotel Kolovare stigao je s roditeljima i sestrom, samo s nekoliko vrećica i osobnih potrepština, bez ičega. Svi su u to vrijeme vjerovali kako će se brzo vratiti domovima, a na kraju su u hotelu Kolovare ostali godinama. Cijela obitelj živjela je u jednoj hotelskoj sobi, a Luka i Jasmina naizmjence su na stoliću pisali zadaće - rekao nam je svojedobno tadašnji direktor hotela Slavko Pernar.

FOTO Najvatrenije navijačice u Katru: Pokazivale grudi, hodale u kupaćima, ljubile su dresove
FOTO Najvatrenije navijačice u Katru: Pokazivale grudi, hodale u kupaćima, ljubile su dresove

Jasmina Plecić je diplomirana ekonomistica koja radi kao viša stručna suradnica za zaštitu okoliša u Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Zadra, s obitelji živi u Zadru, točnije u četvrti Voštarnica, a prije tri godine je 31. rođendan slavila s bratom.

- Sretan rođendan, seko - poručio joj je tad veznjak španjolskoga kluba Real Madrid uz selfie na kojem pozira s Jasminom uz rođendansku tortu.

Diora i Jasmina su vjerne Lukine obožavateljice, a nogometaš je poznat kao obiteljski čovjek. Koliko su mu njegovi najmiliji važni ne krije, ističući njihovu važnost u njegovu životu i karijeri.

Luka je prvi put vidio sadašnju suprugu Vanju kad je njoj bilo 25, a njemu 19. Zanosna plavuša privukla mu je pogled kraj stadiona Maksimir dok je on igrao za Dinamo.

- Bio sam previše sramežljiv da bih uopće razmišljao o tome kako stvoriti priliku da je upoznam. Znao sam da se zove Vanja. Saznao sam i da je pet godina starija od mene, ali izgledom to nije odavala. Bila je mladolika, lijepa, i da, odavala je dojam da je drugačija od drugih - otkrio je Luka jednom prilikom.

Njihov prvi razgovor trajao je tri sata, a 2010. godine stali su pred matičara. Vanja je tad nosila sina Ivana. Kad se dječak rodio, Luka je s tatom, mamom i sekama stigao pred privatnu zagrebačku polikliniku.

- Ljudi vole suditi i donositi vlastite zaključke. Nikad me nije brinulo što drugi govore o meni. Imao sam svoje ciljeve, vjerovao sam u sebe i nikad nisam prestao. Imao sam puno teških trenutaka u životu, ali sve me je to učinilo jačom i boljom osobom. Sve kritike me tjeraju naprijed da pokažem ljudima da griješe - rekao je Luka svojedobno.

POGLEDAJTE VIDEO: KATARSKI METRO BEZ VOZAČA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton
ČEKAJU PALAČU

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton

Prije velikih najava, Buckinghamska palača je bila poznata po tome što je upozorenja izdavala samo određenim urednicima u medijima

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'
MORAO JE

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'

Djevojka u dvadesetima radila je i za pokojnu kraljicu Elizabetu II. tijekom pandemije koronavirusa
VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom
ZAJEDNO U KUPOVINI

VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom

Kate Middleton pojavila se sa suprugom Williamom, a osmijeh nije skidala s lica. Nosila je sportsku modnu kombinaciju