Show

Komentari 0

Lunar: Matija Vuica i Jurica Popović kakve još niste vidjeli

Lunar: Matija Vuica i Jurica Popović kakve još niste vidjeli

Umjetnici i ljubavni partneri u novom videu ritualno se mažu blatom. Matiju Vuicu možemo čuti u neobičnom vokalnom izričaju te vidjeti zanimljivu koreografiju...

Nakon objave samostalnog albuma instrumentalne glazbe, uslijedili su video singlovi, rekao je Jurica Popović koji je snimio i video za singl ' Lunar '. Spot je sniman na zanimljivim lokacijama doline rijeke Neretve kao što je pješčano ušće i nestvarni zeleni krajolici.

- Kod osmišljavanja spota htio sam pokazati važnost utjecaja Mjeseca na Zemlju, ne samo kroz plimu i oseku, već na njegov utjecaj na sve tekućine našega planeta, utjecaj na naša emotivna stanja kao i na buđenje intuicije. Pri tome su mi kao snimatelji pomagali Marin Veraja, Ico Petrov, Zoran Happ i Ivan Marevich . U montaži i postprodukciji je sudjelovao Mihael Blum koji je inače surađivao u radu cijelog albuma - kazao je Popoović.

Kao 'gost' pojavljuje  se Matija Vuica u neobičnom vokalnom izričaju, ritualnom mazanju s blatom i zanimljivom koreografijom.

- Ovaj put, sebi sam dodijelio neobičnu ulogu kao sanjar – dirigent koji noću dirigira Mjesecu. Za tu prigodu sam morao vježbati neke osnove dirigiranja, što mi se na kraju i svidjelo kao neka nova dimenzija u mom životu. Mjesec i ja smo na trenutak postali jedno biće spojeno glazbom a time i sa cijelim svemirom. Namjera je bila pokazati da se ne trebamo ustručavati biti 'pomaknuti' jer tko je taj koji određuje kako bi se trebali ponašati. Kad bi se ljudi barem malo prepustili svojim snovima, manje bi stvarali probleme drugima svojim mogućim nepromišljenim postupcima - rekao je Popović.

Lunar je pjesma prožeta mislima tuge i ponosa istovremeno. Prikazuje težnju za transformacijom, i to uvijek u pozitivnom, harmoničnom smislu. Spoznati radost, znači poznavati i tugu.

- Po mojoj definiciji Lunar je polovina cjeline, čiji je drugi dio Luna (u Starom Rimu ime za mjesečevo božanstvo). To je vječna težnja za skladom i jedinstvom, kao Jin i Jang. Glazbeno istraživati, pomicati granice u svakom pogledu, širiti dobre vibracije, poticati ljude na aktivnost i kreativnost, ohrabrivati sve one koji smatraju da nisu dovoljno dobri za vlastiti izričaj, to mi je namjera. Svojim primjerom želim ukazati da se s malim zrnom nečega može uz rad i  jaku volju stvoriti velika pogača - zaključio je umjetnik.

Najčitaniji članci