Obavijesti

Show

Komentari 0

Lunar: Matija Vuica i Jurica Popović kakve još niste vidjeli

Lunar: Matija Vuica i Jurica Popović kakve još niste vidjeli
6

Umjetnici i ljubavni partneri u novom videu ritualno se mažu blatom. Matiju Vuicu možemo čuti u neobičnom vokalnom izričaju te vidjeti zanimljivu koreografiju...

VIDEO

Nakon objave samostalnog albuma instrumentalne glazbe, uslijedili su video singlovi, rekao je Jurica Popović koji je snimio i video za singl ' Lunar '. Spot je sniman na zanimljivim lokacijama doline rijeke Neretve kao što je pješčano ušće i nestvarni zeleni krajolici.

- Kod osmišljavanja spota htio sam pokazati važnost utjecaja Mjeseca na Zemlju, ne samo kroz plimu i oseku, već na njegov utjecaj na sve tekućine našega planeta, utjecaj na naša emotivna stanja kao i na buđenje intuicije. Pri tome su mi kao snimatelji pomagali Marin Veraja, Ico Petrov, Zoran Happ i Ivan Marevich . U montaži i postprodukciji je sudjelovao Mihael Blum koji je inače surađivao u radu cijelog albuma - kazao je Popoović.

VIDEO

Kao 'gost' pojavljuje  se Matija Vuica u neobičnom vokalnom izričaju, ritualnom mazanju s blatom i zanimljivom koreografijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovaj put, sebi sam dodijelio neobičnu ulogu kao sanjar – dirigent koji noću dirigira Mjesecu. Za tu prigodu sam morao vježbati neke osnove dirigiranja, što mi se na kraju i svidjelo kao neka nova dimenzija u mom životu. Mjesec i ja smo na trenutak postali jedno biće spojeno glazbom a time i sa cijelim svemirom. Namjera je bila pokazati da se ne trebamo ustručavati biti 'pomaknuti' jer tko je taj koji određuje kako bi se trebali ponašati. Kad bi se ljudi barem malo prepustili svojim snovima, manje bi stvarali probleme drugima svojim mogućim nepromišljenim postupcima - rekao je Popović.

Lunar je pjesma prožeta mislima tuge i ponosa istovremeno. Prikazuje težnju za transformacijom, i to uvijek u pozitivnom, harmoničnom smislu. Spoznati radost, znači poznavati i tugu.

- Po mojoj definiciji Lunar je polovina cjeline, čiji je drugi dio Luna (u Starom Rimu ime za mjesečevo božanstvo). To je vječna težnja za skladom i jedinstvom, kao Jin i Jang. Glazbeno istraživati, pomicati granice u svakom pogledu, širiti dobre vibracije, poticati ljude na aktivnost i kreativnost, ohrabrivati sve one koji smatraju da nisu dovoljno dobri za vlastiti izričaj, to mi je namjera. Svojim primjerom želim ukazati da se s malim zrnom nečega može uz rad i  jaku volju stvoriti velika pogača - zaključio je umjetnik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'
ŠIBENSKI TJEDAN

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'

Vice Martinović obožavao je ribarenje. Tijekom sudjelovanja u showu 'Večera za 5' družio se i kuhao s Ivanom Brnadić, Florijanom Žižićem, Miloradom Casperom Miškovićem i Goranom Grguričinom

Vatreni kupuju stanove u centru Zagreba: Luka Modrić za svoj je izdvojio čak 1,4 milijuna eura...
PO KVADRATU DAJU I DO 10.000 EURA

Vatreni kupuju stanove u centru Zagreba: Luka Modrić za svoj je izdvojio čak 1,4 milijuna eura...

Hrvatske nogometne zvijezde kupuju luksuzne kvadrate u centru Zagreba, a svoje sad ima i Luka Modrić. Ranije su svoj dom kupili Zlatko Dalić, Vedran Ćorluka, Andrej Kramarić, Milan Badelj...
Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'
PORUKA HEJTERIMA?

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'

Glumicu je nedavno kritizirala holivudska producentica Carol Baum. Unatoč negativnim komentarima, Sydney je uživala s prijateljima u Meksiku