Show

Komentari 10

Lupino zbog korone 10 dana bio na Covid odjelu bolnice: 'Ljudi, cijepite se dok je još na vrijeme'

Lupino zbog korone 10 dana bio na Covid odjelu bolnice: 'Ljudi, cijepite se dok je još na vrijeme'

'Bez odgovarajuće pažnje vrlo susretljivog medicinskog osoblja moj oporavak bi zasigurno bio puno teži', ispričao je umjetnik u razgovoru za Šibenski portal

Istaknuti umjetnik i fotograf Stephan Lupino (69) izašao je iz zagrebačke bolnice Dubrava nakon desetodnevnog bolničkog liječenja. Cijepio se među prvima, ali nažalost se ipak zarazio koronom. 

- Ja sam uistinu bio odgovoran u svakom pogledu, ali sam unatoč tome završio na Covid-odjelu Kliničke bolnice Dubrava. Bez odgovarajuće pažnje vrlo susretljivog medicinskog osoblja moj oporavak bi zasigurno bio puno teži, ali da o tome puno ne govorim spomenut ću samo to da su mi liječnici rekli da bih prošao puno gore da se nisam cijepio - rekao je za Šibenski portal.

Zagreb: Otvorena je izložba   fotografija i skulptura pod nazivom Art Ecology – Art for the Oceans

Umjetnik je imao poruku i za one koji ne vjeruju u koronu i mišljenja znanstvenika i doktora.

- Dakle, dragi moji ljudi cijepite se dok je još na vrijeme, jer je ova opasna i nepredvidiva bolest naprosto 'osvojila' cijeli svijet, zar ne vidite da nam svakodnevno i u Lijepoj Našoj odnosi i brojne živote - poručuje Lupino, koji je uistinu potresen sa svim onim što je osobno vidio u bolnici tijekom liječenja

Njegov sin Martin Lepen (24)  krenuo je očevim stopama. No za razliku od fotografa, kipara i slikara svjetskog glasa, Martin se bavi drugom vrstom umjetnošću - glazbom.

- Ne dam mu da svira neke naše zagađivače glazbe, niti ga to zanima. Obožava pjevati na engleskom. Kupio sam mu gitaru prije tri godine, a nedavno sam mu nabavio akustičnu, ručni rad - ispričao nam je svojedobno ponosni otac Lupino, koji je sinov najiskreniji kritičar.

Najčitaniji članci