Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

Maciniću prvo dali dozvolu za kran, a sad ga mora maknuti

Načelnik Općine Tisno, Ivan Klarin, odlučio je poništiti dozvolu koju je Alen dobio za postavljanje krana za bungee jumping u uvali Rastovac. Tamo će biti Garden festival

Robert Anić
Foto: Robert Anić
17 komentara

Finalist prvog hrvatskog Big Brothera, Alen Macinić (35), pokušao je pridonjeti raznovrsnosti turističke ponude u Tisnom postavljanjem krana za bungee jumping, ali u tome ga je spriječio načelnik Općine Tisno Ivan Klarin (29).

Macinić je u svibnju predao zahtjev za izdavanje koncesije Općini Tisno da postavi kran u uvali Rastovac. Dozvolu je dobio i uplatio 13.500 kuna naknade za koncesiju. Načelnik je tu dozvolu odlučio poništiti, ali tek nakon što je Macinić dopremio i instalirao kran te čak i zaposlio osoblje. U posao je, kaže Macinić, uložio oko 120.000 kuna.

- Načelnik Općine jednostavno je ukinuo dozvolu Vijeća za koncesije i ne mogu raditi. Bio sam kod njega u uredu i samo mi je rekao da mi ne da dozvolu za bungee jumping. Na moje pitanje što da radim, tri puta mi ponovio da tužim Općinu Tisno. Takvim nastupom triput mi je pljunuo u facu - rekao je Macinić za Šibenik.in, no poslušao je načelnika i angažirao odvjetnika. Sada traži od Općine Tisno da mu osigura obavljanje djelatnosti ili da mu plate odštetu za uloženo i izgubljenu dobit.

Naime, u spomenutoj uvali gostuje festival elektronske glazbe Garden, a Klarinu je to glavni argument zbog kojeg brani kran za bungee jumping na toj lokaciji, od policije je zatražio da ukloni kran. Policija nema ovlasti za to jer se kran nalazi na privatnom zemljištu.

- Prvo, taj kran nagrđuje uvalu u kojoj se ljeti događa jedan od najpoznatijih europskih festivala elektronske glazbe, a nema ateste za obavljanje te djelatnosti pa je po mom tumačenju to samo dizalica kojom se dižu matuni na gradilištu. I drugo, bungee jumping u zoni festivala na kojem je tisuće ljudi, gdje ima alkohola i tko zna čega, predstavlja opasnost i nedajbože, sutra netko može poginuti tamo, a ja ne želim to imati na duši. Odluka je definitivna, bungee jampinga neće biti i za mene je ta priča gotova - odgovorio je načelnik Klarin spomenutom portalu. 

Macinić je pak upravo zbog Gardena odabrao uvalu Rastovac za lokaciju na kojoj će postaviti kran. Naime, njegov plan bio je prodavati 30-ak skokova dnevno, pretežno britanskim turistima po cijeni od 380 kuna.

Naši partneri pišu
Message