Obavijesti

Show

Maja Sever: 'Brinuo je o baki, nećakinjama. Udomio je i psića Malu iako su ga svi odgovarali'

Maja Sever: 'Brinuo je o baki, nećakinjama. Udomio je i psića Malu iako su ga svi odgovarali'
8

S prijateljem se zadnji put čula jučer. I ništa nije dalo naslutiti da je to njihov posljednji razgovor. Maja je danas neutješna. Tijekom jutra sjedila je na nekoj klupici i plakala. Razmišljala je kako dalje bez prijatelja...

VIDEO

Iako je bio izuzetno dobar i drag, nikad na van nije htio isticati dobrotu. Mnogi bi se iznenadili da čuju kolikima je Mislav Bago pomogao, počevši od mene. I privatno i profesionalno, rekla nam je Maja Sever.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Preminuo je Mislav Bago VIDEO

Predsjednica Europske federacije novinara i ugledna novinarka prijateljstvo s Bagom započela je davnih 90-ih, prvih dana kad su oboje došli na HRT. Od tad su kućni prijatelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dobrih deset godina svake nedjelje bio je kod mene doma. Moja djeca su uz njega odrastala. Imali su i lutku Štrumfa kojeg su zvali Bago - prisjetila se Maja.

Ističe kako je bio istinski profesionalac, ali nije živio samo za posao. Imao je obitelj, prijatelje, privatnu sreću, normalan život dobrog dečka iz Velike Gorice. Brinuo je o nećakinjama, baki, a živio je i za njihovo piće nakon posla. S njim je, priča Sever, stalno bila neka zafrkancija, predstava. I sad bi, govori Maja više za sebe, Bago rekao "Hajde, brže s tim, nemoj sad filozofirati...". Nerijetko su se nalazili i u kvartu, okupila bi se ekipica, pa su ta druženja prozvali kolegijima. Analizirali su dan i bila je to dobra politička ironija. Bagi su ti susreti bili važni.

- Često smo se smijali svakodnevnim političkim događanjima. Dojurio bi u svom plavom odijelu, jer je baš završio s izvještavanjem iz HDZ-a, a čekale su ga Večernje vijesti. Tih sat ili dva proveo je s nama - rekla je Maja.

Zagreb: Okrugli stol na temu loših uvjeta novinara zaposlenih u privatnim medijskim kućama

U sebi je imao silinu osjećaja za ljude. Ljutila ga je nepravda, pa kad nešto društvo nije moglo riješiti, Bago bi nazvao Maju. Požalio bi joj se i imao sto prijedloga. Maja ne pamti koliko puta joj je izgovorio "Hajdemo napraviti ovo za tvoju Baniju, hajdemo ono..." Silno senzibiliziran s ljudskom patnjom, ogorčen na bahatost političara, što nije ni pokušavao sakriti. Jasno je i na malim ekranima pokazivao što misli o ljudima koje ne dira patnja vlastitog naroda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dobrotu nije olako pokazivao. Samo kad je bio u društvu najbližih, ozbiljan izraz lica zamijenio bi osmijehom, toplinom, nježnosti. Maja pamti baš takvo lice kad je lani udomio svoju Malu.

Opačić o Bagi: Bio je utučen kad mu je umrla kolegica. Sjećam se kako su mi upali u vrt i slikali se
Opačić o Bagi: Bio je utučen kad mu je umrla kolegica. Sjećam se kako su mi upali u vrt i slikali se

- Svi su ga odgovarali od ideje da uzme psa. Govorili su mu da je stalno na poslu, da puno radi i to bez radnog vremena.  Samo ja sam mu dala podršku, uvjeravala ga da su druga vremena, da Malu može voditi sa sobom na posao. U šaku mu je bila stala kad ju je doveo doma - prisjetila se Maja.  

Zagreb: Novinar Mislav Bago

S prijateljem se zadnji put čula jučer. I ništa nije dalo naslutiti da je to njihov posljednji razgovor. Maja je danas neutješna. Tijekom jutra sjedila je na nekoj klupici i plakala. Razmišljala je kako dalje bez prijatelja, što će biti s Malom... Nekoliko sati kasnije, došla je k sebi, pribrala se, ali opet joj je tijekom razgovora glas zadrhtao. Bol je snažna, ubija, kako Maju tako i sve koji su Mislava Bagu voljeli i cijenili.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas
Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €
PRIVUKLA POGLEDE

Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €

Željko i Fani su na glasanje stigli u elegantnim modnim kombinacijama, a ona je nosila i dizajnersku torbicu