Obavijesti

Show

Komentari 1

Marin u 'Milijunašu' zapeo je na pitanju za 64.000 kuna, znate li vi koja je najstarija trobojnica?

Marin u 'Milijunašu' zapeo je na pitanju za 64.000 kuna, znate li vi koja je najstarija trobojnica?
5

Rekao je da se najstarijom trobojnicom smatra zastava Francuske. Ponuđene su bile i Nizozemska, Italija te Rusija

VIDEO

U večerašnjem 'Milijunašu' svoje znanje pokazali su Šimun Opačak, Marin Arbani te Marko Kuterovac. Student iz Osijeka Šimun, koji je u prošlotjednoj epizodi osvojio 1000 kuna, ponudio je netočan odgovor na deveto pitanje te je otišao kući s iznosom prvoga praga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tarik Filipović imitirao Ćiru i poručio Vatrenima: Znate koliko nam ovo znači! | REAKCIJA 04:37

Iako je emisiju započeo otvaranjem šestog pitanja, Šimun je prvi džoker upotrijebio već na idućem pitanju. Nije znao kaže li se na češkom 'Potkopavati autoritet praveći se bedastim' - vaclavat, karelovat, švejkovat ili janovat. Isprva je razmišljao o džokeru 'pola-pola', no zatim je prihvatio Tarikovu sugestiju da bi mu od veće pomoći bio džoker 'pitaj publiku'.

Zahvaljujući publici, koja je odgovoru švejkovat dala 70 posto glasova, Šimun je osvojio 4000 kuna. Spomenuta riječ nastala je zbog velike popularnosti nedovršenog satiričnog remek-djela Jaroslava Hašeka Dobri vojak Švejk.

Šimun je na osmom pitanju iskoristio i džoker 'pola-pola'. Tražila se zemlja koja je u 80-ima imala kopnene granice s trima državama, a koja od 90-ih graniči s njih sedam. Nakon što su džokerom iz ponude odgovora ispale Turska i Rumunjska, a ostale Albanija i Poljska, pogodio je da je riječ o Poljskoj koja nakon raspada SSSR-a i Čehoslovačke danas graniči s Rusijom, Litvom, Bjelorusijom, Ukrajinom, Slovačkom, Češkom i Njemačkom.

Ne iskoristivši preostali džoker te rekavši da je Volta (a ne Faraday, Hertz ili Ørsted) 1822. godine zapisao u svoj dnevnik: 'Pretvori magnetizam u elektricitet!', Šimun je umjesto 16.000 kuna osvojio iznos prvoga praga i mjesto prepustio sljedećem natjecatelju. Bila je riječ o dnevničkom zapisu slavnoga britanskog znanstvenika Michaela Faradaya.

Najuspješniji u prvoj igri Najbrži prst, 33-godišnji Riječanin Marin Arbani džoker 'zovi' upotrijebio je na pitanju za 16.000 kuna upitavši ga na koje se more ne odnosi Inicijativa triju mora - Baltičko, Crno, Jadransko ili Sjeverno more.

Otvorio pitanje za 125.000 kuna pa pogriješili i publika i 'džoker zovi'. Znate li vi točan odgovor?
Otvorio pitanje za 125.000 kuna pa pogriješili i publika i 'džoker zovi'. Znate li vi točan odgovor?

 - Po nekoj logici Sjeverno - rekao je džoker. Iako nije bio posve uvjeren, Marin je donio dobru odluku i kao konačan odgovor ponudio upravo Sjeverno more jer je riječ o neformalnoj političkoj inicijativi zemalja istočne i srednje Europe, država članica Europske unije, na potezu Baltik - Jadran - Crno more.

Pitanje za 32.000 kuna odnosilo se na izumrlog arheopteriksa iz razdoblja jure. Trebalo je odgovoriti je li on predstavljao prijelazni oblik između riba i vodozemaca, vodozemaca i gmazova, gmazova i ptica ili ptica i sisavaca. Marin se dvoumio te je zatražio džoker 'pola-pola'.

Njegovom upotrebom preostali su bili ponuđeni odgovori riba i vodozemaca te gmazova i ptica. Pteriks ga je, istaknuo je, navodio na ptice pa je točno odgovorio da je arheopteriks bio prijelazni oblik između gmazova i ptica.

No i Marin je, poput svoga prethodnika, napustio kviz ponudom netočnog odgovora uz neiskorišten džoker. Na idućem pitanju za 64.000 kuna rekao je da se najstarijom trobojnicom smatra zastava Francuske. Ponuđene su bile i Nizozemska, Italija te Rusija. Bila je riječ o zastavi Nizozemske, čijim je dizajnom bila nadahnuta ruska zastava. Tako je kviz napustio s 32.000 kuna.

Marko Kuterovac (30) iz Splita bio je posljednji ovotjedni natjecatelj. Vinkovčanin je do kraja emisije osvojio 4000 kuna. Dao je sedam točnih odgovora bez džokera. Gledat ćemo ga i u idućoj epizodi.

POGLEDAJTE VIDEO: 'OLIVER JE U MENI VIDIO BUDUĆNOST GLAZBE'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu