Obavijesti

Show

Komentari 24

Marku Šapitu se devet mjeseci nakon prvenstva rodila Tena...

Marku Šapitu se devet mjeseci nakon prvenstva rodila Tena...
7

NEOPISIVO To što ga je krenulo u studiju, stajalo je Marka Šapita odlaska u Rusiju. No nije mu žao, kaže, imao je sjajnu emisiju - i dobio kćerkicu

VIDEO

Bilo je to suludo ljeto, kad danas gledam. Ti silni penali, preokreti, finale... Dobro da sam preživio, prisjeća se Marko Šapit. Tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji u zagrebačkom je studiju vodio emisiju Zabivaka. S gostima poput Antona Samovojske, Roberta Prosinečkog, Matea Beusana, Stipe Pletikose..., bili su na nivou kao i reprezentativci u Rusiji.

- Mjesecima smo radili na konceptu, a po reakcijama publike, očito je da smo pogodili. Uvijek težiš biti bolji u odnosu na prethodne slične projekte, to nam je bio cilj. Naravno da su nam pomogli i dečki na prvenstvu, sve je lakše kad se pobjeđuje - rekao je Šapit.

Kaže da mu ljudi i danas čestitaju na emisiji.

- Ugodne su to uspomene, stvarno se lijepo sjetiti prošlog ljeta. Jest da smo se naradili, ali ništa se ne može mjeriti sa srećom zbog uspjeha.

Zagreb: Izbor najboljih sportaša godine po izboru Sportskih novosti

Priznaje i sam da nije očekivao da će sve proći tako dobro.

- Nekako sam prije prvenstva mislio da ćemo doći do četvrtfinala. Imamo dobru reprezentaciju, vjerovao sam da će proći skupinu i osminu finala. Drago mi je da sam se prevario, iako nije bilo lako izdržati sve one penale i preokrete. A kako su krenuli oni u Rusiji, tako smo rasli i mi u studiju - objašnjava Šapit.

To što ga je krenulo, stajalo ga je odlaska na SP. Trebao je i on put Rusije, ali je bio predobar u studiju pa su mu spustili rampu.

- Bio je dogovor da odem na drugi dio prvenstva. Ali dobro nas je išlo, gledanost je bila sjajna i bilo bi šteta onda mijenjati koncepciju koja nam se pokazala tako dobrom. I tako sam ostao u Zagrebu. Nije mi žao, osvojili smo srebro, a mi smo imali sjajnu emisiju - dodao je Šapit. A devet mjeseci nakon Svjetskog prvenstva dobio je kćerkicu Tenu. Supruga Ivana rodila je djevojčicu u travnju.

- Ono kad se ponovno zaljubiš u 38. godini - napisao je tad Marko. Osim njega i Ivane, prinovi u obitelji najviše se veselio sin Luka. Marko i Ivana imali su neka druga imena u planu, no sin Luka je inzistirao da se sekica zove Tena.

Dobio je Marko i pomoćnika u zadnje vrijeme. I Luka je postao opčinjen sportom.

- Zabivaku još nekako nije doživljavao, nije mu to bilo nešto posebno, imao je drugih zanimacija. Sad se sve promijenilo. Sad je ‘poludio’ za sportom, sve prati i stalno nešto čita o sportu - rekao je Šapit i nastavio:

- Sad kad se kod kuće pripremam za neki prijenos ili emisiju, odmah i Luka dolazi sa svojom bilježnicom pa i on počne bilježiti. Ispada kao da zajedno radimo. Neka, bitno da je sretan.

I dok djeca uživaju i odmaraju, Marko će za to morati pričekati drugi dio kolovoza. Tek će tada na odmor, nakon Koreje, slijedi mu još obaveza.

- Kad se vratim radim Alku, pa onda Svjetski kup u atletici u Varaždinu. Tek nakon toga mogu na odmor, a potom opet slijedi SP u košarci i atletici. Lika to baš ne voli, malo ga je počelo živcirati da me nema doma, da često putujem - rekao je Šapit.

I veze s gostima i suradnicima su neraskidive.

- Pa Vojska je i dalje naš suradnik, a sa svima ostalima se čujem, s nekima više, s nekima malo manje, imaju svoje poslove. A najviše sam u kontaktu s Pletikosom. Postao je ljubitelj NBA-a i oko toga se stalno čujemo, pogotovo u zadnje vrijeme, kad je bio ‘prijelazni rok’. Sve ga zanima - rekao je Šapit.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin