Obavijesti

Show

Komentari 7

Mate Janković objasnio razlaz s HRT-om: 'Nismo svi za sve'

Mate Janković objasnio razlaz s HRT-om: 'Nismo svi za sve'
3

Volim raditi sa ženama u kuhinji i ne radim razliku između spolova. Sve se svodi na to - ili jesi ili nisi. Seksizam svakako postoji u svakoj pori našeg društva, tako i u kuhinjama, kaže chef Janković

VIDEO

Chef Mate Janković (41) javnosti je poznat po ulozi mentora i suca u emisijama 'Masterchef', 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' te 'Kuhan i pečen', a odnedavno je i jedan od sedmorice kuhara koji su na društvenim mrežama pokrenuli projekt 'Chef kuha doma'.

Krajem 2019. prekinuo je suradnju s HRT-om i napustio show 'Kuhan i pečen'. Šuškalo se da je dobio otkaz, ali Mate nam je to tada opovrgnuo tvrdnjom da ne stiže sve radit. Inače navedeni show temelji se na izvornom formatu koji je osmislio Fresh One Productions Jamieja Olivera, a distribuira ga BBC Studios. 

Zagreb: Mate Janković vodio radionicu priprave rižota

- Nismo svi za sve, niti za suradnju sa svakim. Svakako ću u budućnosti birati projekte komercijalne televizije - kaže Janković za Večernji list. S chefovima Perom Savanovićem, Belizarom Milošem, Ivanom Pažaninom, Hrvojem Zirojevićem, Antom Božikovom, Goranom Kočišem, Rudolfom Štefanom i Marinom Rendićem pokrenuo je stranicu na Facebooku 'Chef kuha doma' s namjerom da ljubiteljima dobre kuhinje ponude kvalitetne recepte.

Chef Mate Janković 'izletio' je iz HRT-ovog kulinarskog showa
Chef Mate Janković 'izletio' je iz HRT-ovog kulinarskog showa

- To je ozbiljna nadogradnja svega što su ljudi učili u kuharskim emisijama - kaže Janković. Mnoge ipak zanima, zašto u projektu nema ni jedne žene. 

- Pozvali smo nekolicinu, čekamo njihov odgovor. Iskreno, ja volim raditi sa ženama u kuhinji i ne radim razliku između spolova. Sve se svodi na to - ili jesi ili nisi. Seksizam svakako postoji u svakoj pori našeg društva, tako i u kuhinjama, ali to nikad nije bio dio mog kućnog odgoja te za to moram zahvaliti svojim roditeljima - rekao je Mate za Večernji list. Ljubav prema hrani mu je, tvrdi, usadila obitelj.

- Kod nas se puno kuha, svi u obitelji dobro kuhamo. Obje bake i tetka su također vrsne kuharice - kaže Janković. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin