Obavijesti

Show

Komentari 110

Mazzocco odlaskom s televizije šokirala i bližnje: 'Najteže mi je bilo odvojiti se od dobrih ljudi'

Mazzocco odlaskom s televizije šokirala i bližnje: 'Najteže mi je bilo odvojiti se od dobrih ljudi'
6

S obzirom na situaciju s Covidom 19 oproštaljka je bila onako umjerena. Socijalno distancirana. Oni koji su bili na poslu čestitali su mi i malo smo se podružili i dogovorili da se nećemo udaljiti, rekla nam je Dunja

VIDEO

Meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar (44) u srijedu je navečer nakon emisije RTL Danas najavljujući vremensku prognozu najavila i svoj odlazak s televizije nakon 17 godina, od čega je posljednjih pet provela na RTL-u. 

Dunja Mazzocco Drvar nakon 17 godina rada odlazi s televizije...
Dunja Mazzocco Drvar nakon 17 godina rada odlazi s televizije...

- Zaključila sam da se treba početi baviti nečim drugim. Klimatske promjene i održivi razvoj su ono što živim i o čemu govorim. I u svojim prognozama i na društvenim mrežama. Aktivno sam sudjelovala u raznim projektima na tu temu. Odlučila sam prijeći s riječi na djelo. To mi je bila velika želja - rekla nam je Dunja Mazzocco Drvar. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:40

Kaže kako se nije premišljala oko okretanja nove stranice u životu.

- Htjela sam to raditi i s time se baviti. To je budućnost. Odnosno to je sadašnjost u kojoj gledamo budućnost. Nisam se premišljala ni trenutka, kad se pojavila mogućnost da to radim objeručke sam prihvatila - kaže Dunja. No priznaje da joj je bilo teško otići s televizije.

- U habitusu sam troma i inače se teško odvajam od nekih stvari koje volim i u kojima se dobro osjećam. Najteže se bilo odvojiti od dobrih ljudi na RTL-u i tog jednog pozitivnog poslovnog okruženja - kaže Dunja, koja se oproštaljkom oprostila i od kolega. 

- S obzirom na situaciju s Covidom 19 oproštaljka je bila onako umjerena. Socijalno distancirana. Oni koji su bili na poslu čestitali su mi i malo smo se podružili i dogovorili da se nećemo udaljiti. Ne idem daleko, ostati ću na RTL-u kao suradnik, pisati ću za portal. Bit ću komentator i dalje, ali sad u jednom širem kontekstu - rekla nam je Dunja. Dok se opraštala s gledateljima u sinoćnjoj prognozi, glas joj je drhtao. 

- Znala sam da će biti teško - kaže Dunja, koja je svojom odlukom isprva šokirala bližnje. 

POGLEDAJTE NJEZINA 24 PITANJA:

- Kad su shvatili kamo idem najčešća reakcija je bila 'to je posao za tebe, to je to, najbolje moguće okruženje u kojem te vidimo u budućnosti'. A na društvenim mrežama kao i ispod svake moje objave, 98 posto je lijepih poruka, čestitki i žaljenja, a dva posto hejtanja - govori Dunja, koja se na svojoj društvenoj mreži našalila kako odlazi zbog krive vremenske prognoze.

'Preuzimajući punu odgovornost za nezadovoljstvo građana ljetom 2020. podnosim ostavku na mjesto dežurne meteorološke vještice. Umjesto svakodnevnom prognozom bavit ću se klimatskom krizom (da, to postoji!), a gledatelje RTL-a ostavljam u sigurnim rukama mladog prognostičarskog tima. Meni je 17 godina ekrana bilo sasvim dovoljno. Ostanite mi vedri', napisala je Dunja.

- Bilo je onih koji su pomislili da je to istina. Što je smiješno i to je zaista bila šala. Stalno se propitkuju odluke političara, trebaju li dati ostavku ili ne. To je bila jedna šala u tom nekom političkom kontekstu u kojem živimo. Nije istina da bih otišla s posla zbog krive prognoze. Pogotovo iz nečijih perspektiva. Svi koji znaju na koji način funkcioniram na društvenim mrežama znaju da često uz informaciju dodam i neku šalu ili je stavim u neki društveni kontekst. Odlazim s televizije jer idem raditi ono što želim raditi - zaključila je Dunja. O njenom odlasku oglasio se i RTL. 

- RTL se zahvaljuje Dunji na izuzetnoj suradnji i profesionalnosti. Tijekom petogodišnjeg rada na našoj televiziji Dunja je s ostalim članovima tima unaprijedila način prezentiranja vremenske prognoze te uvijek stavljala gledatelje i njihovo razumijevanje događanja u atmosferi na prvo mjesto. Dunji želimo sreću u daljnjim poslovnim izazovima, ali i napomenimo kako će se Dunja povremeno družiti sa čitateljima kao suradnica našeg portala Rtl.hr – rekli su s RTL-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu