Obavijesti

Show

Komentari 7

McCartney: I danas žalim što Lennonu nisam rekao 'volim te'

McCartney: I danas žalim što Lennonu nisam rekao 'volim te'
8

Energični Beatle cijelu je večer držao publiku u ekstazi, a na pozornici je ‘zaručio’ američki par. Dva i pol sata redao je najpoznatije pjesme, što vlastite, što bendovske...

VIDEO

Da se nije pojavila Yoko Ono, svirali bi oni još godinama, vjeruj mi. Ta žena je uništila najveći bend na svijetu, priča mi ispred bečke Wiener Stadthalle postariji Austrijanac Hans, koji se kune da je Beatlese slušao još davne 1966. godine u Münchenu kao mladić.

- Taj je koncert, nastavlja Hans samouvjereno, trajao kratko, ali ga pamtim do najsitnijih detalja i danas - kaže mi uzbuđeno.

Stoga se ljetos požurio nabaviti kartu čim su ih pustili u prodaju za spektakl koji je 5. prosinca priredio sir Paul McCartney (76) u austrijskoj metropoli. Hans je na koncert stigao od glave do pete odjeven u komade s kojih se smiju Beatlesi, no nije se želio fotografirati jer je supruzi zatajio svoj odlazak na McCartneya.

'Razgovali smo dok su Yoko i Lennon ležali u pidžamama'
'Razgovali smo dok su Yoko i Lennon ležali u pidžamama'

- ‘Ubila’ bi me da zna kako sam novac za kupnju njezina bicikla potrošio za svoj glazbeni gušt. Ali baš me briga, jednom se živi - smijući se govori.

I u to je na pozornicu utrčala zvijezda večeri. McCartneyev iskreni dječački osmijeh nije mu silazio s lica dok nije zapjevao prve stihove hita “A Hard Day’s Night”, a energija kojom cupka pozornicom čas s jednom, čas drugom, čas trećom gitarom u rukama zaista je fascinantan.

FILE PHOTO: Paul McCartney performs during the "One on One" tour concert in Porto Alegre

Stoga je 76-godišnji roker izazvao pravu ekstazu na početku koncerta koji je trajao dva i pol sata u moru starijih i sredovječnih obožavatelja, među kojima se svojom pojavom ističu dvije vrlo mlade djevojke.

- Ja sam Lucille, kao u Beatlesovoj pjesmi - hvali se jedna od njih i nastavlja:

- Starci su me cijelo djetinjstvo ‘maltretirali’ Beatlesima, kao što su moji djedovi i bake ‘maltretirali’ njih. Pa, eto, prvo sam se navukla ja, a zatim je i moja prijateljica Biebera zamijenila McCartneyem. I eto nas na koncertu konačno - ushićeno mi prepričavaju djevojke. U publici se između izvedbi mogao čuti i pokoji euforični hvalospjev na račun sjajnog McCartneya i na hrvatskom. Neki obožavatelji žive i rade u Beču, a neki su stigli samo na jednonoćni povod.

Beatle je redao najpoznatije pjesme, što vlastite, što bendovske. Prolomili su se dvoranom “Can’t Buy Me Love”, “Love Me Do”, “Black Bird”, “Dance Tonight”..., a svoju baladu “My Valentine” najavio je romantičnom porukom supruzi Nancy Shevell (59) koja je, kako je otkrio publici Paul, s njim stigla u Beč. Premda je par iz Amerike stigao na svirku u Beč kako bi mladić zaprosio svoju djevojku posredstvom poznatog rokera pa su pale zaruke na pozornici, ipak je najemotivniji trenutak koncerta sir McCartney sačuvao za Johna Lennona. Zapečatio ga je izvedbom pjesme “Here Today” koju je pjevao s bine što ga je vinula desetak metara uvis. Projektor je ispod njegove siluete ocrtao zemaljski kuglu.

- Kad želite nekome nešto lijepo reći, često odgađate za sutra. Ili za idući tjedan. Ponekad može biti prekasno. Poželiš da si rekao na vrijeme. Zato je nastala ova pjesma, za mog Johna - rekao je McCartney o Lennonu, s kojim se pomirio prije nego što su ga ubili 8. prosinca prije 38 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao