Show

Komentari 5

Meghan o nemirima: 'Trebala sam ranije progovoriti o ovome, život Georgea Floyda je bitan'

Meghan o nemirima: 'Trebala sam ranije progovoriti o ovome, život Georgea Floyda je bitan'

Bivšu glumicu kritizirali su zato što o Floydovoj smrti nije pričala u Minneapolisu prije desetak dana. Priznala je da joj je to bila pogreška i da je trebala ranije progovoriti o toj temi, ali rekla je da nije znala što reći

Meghan Markle (38) progovorila je o brutalnom ubojstvu Georgea Floyda, ističući kako je njegov život vrijedio i da bi joj bilo 'krivo' da je šutjela o ovoj temi nekoliko dana. Poslala je video poruku učenicima škole koju je pohađala, Immaculate Heart High School u Los Angelesu, u kojem je istaknula i ostale Afroamerikance koje je policija ubila u Americi proteklih nekoliko godina. Meghan je u tu školu išla od 11. do 18. godine. 

POGLEDAJTE VIDEO: Princ Harry ima novi posao, popravlja Meghaninu kosu!

- Život Georgea Floyda je bitan, kao i Breonna Taylora i Philanda Castilea i Tamira Ricea - poručila je. 

Istaknula je da je Los Angeles 'njen grad' nakon što se ondje preselila sa suprugom, princom Harryjem (35) i sinom Archiejem (1). Ipak, bivšu glumicu kritizirali su zato što o Floydovoj smrti nije pričala u Minneapolisu prije desetak dana.

Priznala je da joj je to bila pogreška, da je trebala ranije progovoriti o toj temi. 

- Nisam bila sigurna što vam mogu reći. Htjela sam reći pravu stvar i bila sam zaista nervozna. Ali onda sam shvatila da je jedino krivo ako ne kažem ništa - zaključila je.

Bivša zvijezda serije 'Suits' rekla je učenicima kako se sjeća proljeća 1992. kada su bili nemiri u gradu nakon što je pretučen Rodney King. 

- Imala sam 11 ili 12 godina godina kad su krenuli užasi, također potaknuti besmislenim rasizmom. Sjećam se policijskog sata i da sam trčala kući i na tom putu, vidjela sam kako pepeo pada s neba i miriše na dim, a vidjela sam i kako dim izlazi iz zgrada - rekla je i nastavila: 

- Sjećam se da sam vidjela muškarca kako iz auta puca. Zaustavila sam se ispred kuće i vidjela drveće, koje je oduvijek bilo ondje, potpuno oguljeno. I te uspomene ne odlaze. 

Otkako su napustili kraljevske dužnosti u Velikoj Britaniji, Meghan i Harry nisu više toliko aktivni na društvenim mrežama, zadnji put su nešto objavili 30. ožujka, a izgubili su nekoliko stotina tisuća pratitelja.

Najčitaniji članci