Obavijesti

Show

Komentari 10

Meritas: "Gle!" imamo novi album nakon sedam godina

Meritas:  "Gle!" imamo novi album nakon sedam godina
4

Meritas su nam otkrile kako su došle na ideju za omot, kako je teklo snimanje albuma te koji su im planovi za ovu godinu. Više pročitajte u intervjuu u nastavku

VIDEO

Meritas su prošlog tjedna predstavile novi album "Gle!" . Potrudile su se i ovoga puta da ostanu prepoznatljive te su tako napravile unikatan omot. Otkrile su nam i kako su došle na ideju za omot, kako je teklo snimanje albuma te koji su im planovi za ovu godinu. Više pročitajte u intervjuu.

1. Imate unikatan album u Hrvatskoj, ali i šire. Kako ste došli na ideju za takav omot?

Anita : Kreativne ovčice, Ivana i Vjeko, su zaslužni za dizajn albuma. U razgovorima i razmišljanjima kako bi omot albuma mogao izgledati znam da ih je vodio naziv albuma, Gle! Birali su drvo kao prirodni i topli materijal, na taj način doživljavaju glazbu koju stvaramo. Cover funkcionira kao okvir za slike koji može biti na ormariću ili zidu i koji se sadržajno može mijenjati, tako daje albumu Gle! mogućnost da osim na klasičan način zaživi i u životnom prostoru slušatelja...

2. Što se promijenilo u odnosu na protekli album?

Anita : Proširile smo producentsku ekipu, uz Dejana Oreškovića producenta naših prethodnih albuma, na ovom albumu surađujemo sa Lukijem,  Pavlom Miholjevićem i Jurom Ferinom iz grupe Svadbas. Ovaj put sam puno više uronila u aražmane i tako već čvrsto zadala smijer i temeljne ideje koje su odredile pjesme po zvuku. Uživam u procesu nadogradnje na ono što smo začele, a ovaj album odiše time zahvaljujući svim tim talentiranim glazbenicima.

3. S kim ste sve surađivali tijekom snimanja albuma?

Meri : Jedan dio albuma snimale smo u Splitu, sa splitskim glazbenicima, to su Matko Petrić, Nenad Bego, Tonči Radić, Petra Hrnjak Skroza i Marija Kačić, nadam se da nisam nikog  zaboravila. Bubanj na albumu odsvirao je Tin Ostreš dugogodišnji član našeg benda. Tu su Ines Prajo i Arjana Kunštek koje potpisuju stihove naših pjesama, a na stihovima za pjesmu 'S tobom tišina' ugostile smo Aljošu Šerić iz grupe Pavel.

VIDEO

4. Zašto ste za naziv odabrale baš "Gle!"? Postoji neko detaljnije značenje?

Anita : Naši albumi uglavnom dobivaju naziv po jednoj od pjesama sa albuma, ovaj put je odabir pao na pjesmu 'Gle'. Kratko je i dobro nam se uklopilo u zamisao, a možda ima i veze "Gle!" novi album nakon sedam godina.

5. Koja pjesma na novom albumu je za vas najposebnija i zašto?

Meri : Ovakva pitanja me uvijek bace na razmišljanje i nekako je teško izdvojiti jednu pjesmu kad su se sve na albumu našle sa razlogom i nama znače nešto posebno.

Možda sam se najviše vezala uz Umjesto isprike, Odlazak, Još jednom, Igračku, Budi blizu… sad sam najvjerojatnije sve nabrojala.

6. Planirate li veću promociju albuma u zemlji i regiji ove godine?

Anita : U koncertima uživamo, oni su najprirodniji način predstavljanja onoga što stvaramo. Volimo biti na pozornici sa našim glazbenicima, našim bendom koji već dugo godina čine Tin Osteš, Zdeslav Klarić, Ivan Božanić i Mario Rašić.

Nastojat ćemo posjetiti što više gradova i mjesta, nadamo se da se vidimo na jednom od naših koncerata.

7. Koliko vam je zapravo vremena trebalo od početka snimanja do kraja albuma?

Meri : Za ovaj album volimo reći kako je sam nametnuo vrijeme i tempo nastajanja. Počele smo ga predstavljati prije četiri godine, a paralelno smo dovršavale pjesme koje su se danas našle na njemu. Volimo se u potpunosti posvetiti svakoj pjesmi, a to je određeni proces u stvaranju i snimanju i ne želimo se ograničavati . Kako smo ovaj put proširile producentsku ekipu, ostvarile suradnje o kojima smo razmišljale već neko vrijeme, radile smo na albumu zadnje četiri godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta
Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'
NEVJEROJATNA SNIMKA

Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'

Baby Lasagna je oduševio publiku i gledatelje u polufinalu Eurosonga