Show

Komentari 6

Michelle Obama o rasističkim optužbama Meghan i Harryja: 'Ne čudi me, srce mi se slomilo'

Michelle Obama o rasističkim optužbama Meghan i Harryja: 'Ne čudi me, srce mi se slomilo'

Bivša američka prva dama Michelle Obama rekla je da 'nije bilo potpuno iznenađenje' čuti vojvotkinju od Sussexa kako govori o rasi u nedavnom TV intervjuu te kako su oni na svojoj koži iskusili nepravdu

Michelle Obama u intervjuu za NBC-jevu emisiju Today pričala je o intervjuu Meghan i Harryja s Oprah Winfrey i rekla da su otvorili niz osobnih tema, uključujući rasizam i mentalno zdravlje. Meghan je u intervjuu rekla da je Harryja neimenovani član kraljevske obitelji pitao 'koliko tamna' može biti koža njihova sina Archieja.

POGLEDAJTE VIDEO: Koliko bogatstvo imaju princ Harry i Meghan Markle?

- Srce mi se slomilo kad sam čula kako se osjećala - u vlastitoj obitelji. Njezina vlastita obitelj je o njoj razmišljala na drugačiji način - rekla je Michelle. 

Iz Buckinghamske palače su izjavili da su pitanja koja su pokrenuli Meghan (39) i Harry (36) 'zabrinjavajuća', te će biti 'vrlo ozbiljno shvaćena' i rješavana privatno.

FILE PHOTO: Meghan and Harry give interview to Oprah Winfrey

U intervjuu za NBC, Michelle su pitali o trenutku kad je Meghan rekla Oprah da je 'doživjela rasističke primjedbe'.

- Kao što sam već rekla, pitanje rase na ovom svijetu nije ništa novo za ljude tamnije boje kože, tako da čuti kako se ona osjeća u vezi toga nije bilo potpuno iznenađenje - odgovorila je.

Michelle je rekla kako se nada da će Meghan i Harry pronaći način za pomirenje s kraljevskom obitelji.

- Nadam se, razmišljajući o tome što prolaze i o tome koliko je obitelj važna, da će biti mjesta za oprost i da će u nekom trenutku doći do jasnoće, ljubavi i odlučnosti - izjavila je. 

Obame i Harry su već godinama dobri prijatelji, prvenstveno se povezavši oko zajedničkih humanitarnih akcija. Obame su bili rani pristaše Harryjeve zaklade Invictus Games. Na drugu stranu, Meghan Markle je kao gostujući urednik intervjuirala Michelle za britanski Vogue 2019. godine. A i sami su bili gosti Buckinghamske palače.

Pixsell

Michelle je pokrenula niz inicijativa tijekom svog boravka u Bijeloj kući, s posebnim naglaskom na dječju prehranu i zdravlje. Trenutno promovira svoju novu dječju seriju kuhanja Waffles + Mochi.

No, prošlog je tjedna Michelle objavila da se 'trenutno kreće prema mirovini' i da je selektivna s projektima koje preuzima.