Obavijesti

Show

Komentari 17

Milijuni za ljetnikovce: Gibo na Korčuli, a Mandžukić na Braču

Milijuni za ljetnikovce: Gibo na Korčuli, a Mandžukić na Braču
15

Nogometaš Mandžukić se bez kompleksa fotografira brčkajući se u moru između lokalaca i turista, te preko društvenih mreža svoje pratitelje poziva da posjete Hrvatsku

VIDEO

U uvali Treporte, nedaleko mjesta Vela Luka na otoku Korčuli, mirnijem bratu Hvara i Brača, sagradio je pjevač i kantautor Zlatan Stipišić Gibonni (50) svoje dvore. Kao što je 24sata već pisao kupio je zemljište od 591 četvornog metra i na terenu počeo graditi ljetnu rezidenciju. U mirnoj uvali, s pogledom prema Lastovu, prvi red do mora, s tek nekoliko susjeda. 



Nedaleko je to od rodnog mjesta njegovog velikog prijatelja i mentora, pokojnog Olivera Dragojevića, 'fetivog' Korčulana. Gibonnijeva vila nije ono što bi se nazvalo mediteranskom skromnošću ali svakako je točno kako je u nju "utabano" mnogo rada, projektiranja, truda i novca.



Vila se, sudeći po svemu, ne iznajmljuje turistima, a pogled prvo hvata polukružni, ne pretjerano tradicionalni balkon koji se uzdiže na najvišem katu blještavo bijele vile s velikim mediteranskim vrtom. Naravno, Gibonni ima i svoj vez. Ako ne na putu ili na koncertima, na terasama tog zdanja pjevač će vjerojatno provesti ove ljetne dane.

Pokretanje videa...

Hauser na luftiću 00:07



Još južnije svoju je vilu napokon završila i sedam milijardi kuna teška milijarderka Slavica Ecclestone (61). U Zatonu Dubrovačkom, gdje je ljetnim mjesecima svoje susjede koji 'rentaju' nekretnine dovodila do ludila bukom od radova, sve je, navodno, privedeno kraju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:22

Velika moderna kamena vila, prvi red do mora, opasana zidovima i s mediteranski netradicionalno velikim prozorima sjedi i čeka da gazdarica dođe na odmor što se, navodno, još nije desilo. Problema pri izgradnji je bilo, naime, sredinom travnja lani, nezadovoljna dijelom radova, Slavica je odbila platiti izvođačima radova. Iako se činilo da će cijeli slučaj završiti na sudu, milijunašica se uspjela nagoditi s građevinarima i na kraju im je ipak sve uredno isplatila.



Zdanje je, kažu mnogi, naprosto preveliko i ružno, te jedan od primjera kako bi gradnju diljem Hrvatske, ali posebno na obali, trebalo bolje kontrolirati kako bi se uklapalo u gabarite i bolje pasalo tradicijski. Bivša supruga šefa Formule 1 još se nije, kažu nam izvori, tamo ukazala, ali iza tih velikih bedemskih zidina tko bi to uopće mogao znati.

Mnogo je transparentniji u svojim odlascima i dolascima naš nogometni reprezentativac Mario Mandžukić (33) koji je u mjestu Bobovišće na Braču kupio vilu koja mami poglede svih prolaznika. 



Mandžo se bez kompleksa fotografira brčkajući se u moru između lokalaca i turista, te preko društvenih mreža svoje pratitelje poziva da posjete Hrvatsku, time vlastoručno pomažući Hrvatskoj turističkoj zajednici. Već godinama nema ljeta da se nogometaš nije pojavio u svom 'malom mistu' na Braču.

Taj je otok godinama i ljetno utočište Zvonimira Bobana (50) i njegove obitelji. Oni imaju prekrasno, tradicionalno i skladno zdanje nedaleko od Bola, blizu Murvica. Njegova se supruga Leonarda nekoliko puta dičila kako je s puno truda i poštovanja prema tradiciji uredila njihov otočki dom.



Iako se prošle godine spominjalo da Boban prodaje imanje Luki Modriću (33), on je to žestoko demantirao pa nema sumnje da će familija i ove sezone put Brača.

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić (52) prije tri godine kupio je zemljište u Novalji na kojem je sagradio vilu. Moderna dvokatnica s bazenom nalazi se malo izvan samog centra Novalje, u Primorskoj ulici, i prvi je red do mora. Ako je suditi prema susjedima, trener se u gradu odlično snašao jer ga ne prestaju komplimentirati.

- Odgojen je baš onako kako treba. Nema šanse da izađe na dvorište a da ne pozdravi i bar nakratko ne porazgovara s nama. Nikad to nisu neke teške teme, ali popričati s ljudima koji te okružuju je ljudski i on se tog pravila zaista drži - pojasnila je druga Dalićeva susjeda, Dionizija Škunca.

Stjepan Hauser (32) se pak utaborio kraj Pule u mjestu Pomeru, i to u ultramodernoj vili od stakla i betona, a kako izgleda možete vidjeti na njegovom Instagramu. Violončelist u dvorištu ima teren za odbojku na pijesku i bazen. 

- I ova kuća je investicija za budućnost, a ne liječenje nekih kompleksa. Nisam išao za novcem, jer mogao bih živjeti i u baraci, već je to došlo kao "nusproizvod" onoga što volim. A tu su glazba, čelo i publika. Moja je poruka da cilj ne smije biti novac, nego posao prema kojem osjećate strast i koji volite cijelim svojim biće. Ostalo će već doći samo - izjavio je nedavno Hauser za Gloriju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao