Obavijesti

Show

Komentari 9

Mira Furlan: Zbog debelih frajera neću nositi štikle...

Zvijezda američkih serija “Babylon 5” i “Izgubljeni”. Nakon dugogodišnjeg života u Americi rado bi umirovljeničke dane provela s obitelji u Hrvatskoj

VIDEO

Mira Furlan 1986. godine snimila je televizijsku seriju “Putovanje u Vučjak”. Pokazala je grudi kupajući se u kadi. Glumica je svojedobno rekla da je tad bila ispred svog vremena jer se u bivšoj Jugoslaviji među prvima skinula pred kamerama. Zbog ljepote, kaže, nikad nije ni razmišljala otići pod nož.
24sata: Kakav je osjećaj ponovno glumiti u rodnom gradu Zagrebu?
Dobar, uzbudljiv. Lijepo je opet biti ovdje i glumiti na materinjem jeziku. Posebno mi je drago što mogu sinu pokazati Zagreb, grad u kojem sam se rodila i u kojem sam odrasla.
24sata: Što vam je draže, glumiti u kazalištu ili pred kamerama?
U kazalištu je glumac uvijek gospodar. To ne može biti na filmu i televiziji. U Americi mi nedostaje ono što sam znala i voljela u kazalištu. Tamo je sve puno drugačije, strahovito se brzo radi, predstave se probaju tri tjedna i najvažniji je komercijalni aspekt. Ono što sam voljela u našem kazalištu je proces otkrivanja na probama. Ali to je tako u životu, negdje nešto dobiješ, a nešto izgubiš i obratno. 
24sata: Koju biste kazališnu i filmsku ulogu u seriji 
istaknuli kao najznačajniju ili vama najdražu i zašto?
Ta su mi pitanja uvijek jako teška. Bilo je nekoliko značajnih uloga na početku karijere. Izdvojila bih predstave 'Alfa Beta' u Teatru ITD u režiji Žire Radića i “Glorija” u Dubrovniku u režiji Georgija Para. Na tim projektima sam počela shvaćati što zapravo gluma znači.
24sata: Gdje se kao glumica bolje osjećate, u Hollywoodu ili na ovim prostorima? Koje su prednosti i nedostaci oba mjesta?
Razlike su goleme. U Hollywoodu mi nedostaju prisnost i lakoća koje glumci ovdje uspostavljaju radom. Ovdje mi nedostaje organiziranost koja pak postoji tamo. Znaju se pravila, postoje standardi kojih se svi pridržavaju. Tamo, na primjer, ne postoji mogućnost da se glumca stavi u ponižavajući položaj da moli za novac koji je zaradio prije godinu dana pa mu još kažu kako je pohlepan.
24sata: U seriji 'Izgubljeni' zamolili ste scenariste da ubiju vaš lik jer ste doživjeli ‘otočnu groznicu’. O čemu je riječ?
Ne znam zaista odakle se pojavila ta priča. Nikad, ali baš nikad nisam molila nikoga da ubije moj lik nego sam, dapače, željela da se razvije i da imam šansu za dobru i zanimljivu ulogu. Voljela sam Havaje i sretna sam što sam snimala i boravila u toj ljepoti.
24sata: Kakvi su glumci iz serije u stvarnosti? Jesu li zaista toliko zgodni ili je sve rezultat filmskih trikova?
U prirodi su još ljepši i mlađi (smijeh).
24sata: Kako održavate liniju?
Puno hodam po brdima, plivam i vježbam jogu. Hranim se lagano, jedem puno voća i povrća. To bi uglavnom bilo to.
24sata: Što nikad ne biste napravili za ljepotu?
Obula vrtoglave potpetice kakve nisam nosila još od gimnazije. Uvijek mi je žao žena i njihova napora da se svide muškarcima. A oni pritom puštaju trbuščiće i podbratke. Ne pada im na pamet patiti kako bi se svidjeli ženama nego se još usuđuju biti i hiperkritični u procjenjivanju vanjskog izgleda žena.
24sata: Kako reagirate na kritike?
Čini mi se, a možda se i varam, da nitko ne može nadmašiti zlobu koju sam doživjela od ovdašnjih kritičara. U ovoj fazi života zaista se ne bojim što će tko reći i misliti. A moje su odluke moje i donosim ih zbog razloga koje znam ja i, eventualno, moja obitelj. Baviti se stalnim prosuđivanjem i osuđivanjem drugih ljudi, po mome mišljenju, Znak je gluposti. Sama se trudim da to ne radim drugima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu