Obavijesti

Show

Komentari 13

Mira je bila omiljena glumica za ljubitelje znanstvene fantastike

Mira je bila omiljena glumica za ljubitelje znanstvene fantastike

Iako nikada nije postigla svjetsku slavu, Mira Furlan imala je gotovo kultni status među obožavateljima znanstvene fantastike zbog svojih uloga u serijama 'Babylon 5' i 'Lost'

VIDEO

Njezine uloge ambasadorice Delenn u 'Babylonu 5' i Danielle Rousseau u seriji 'Lost', Miri Furlan donijele su kultni status među obožavateljima znanstvene fantastike.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mira Furlan 01:11

Tome u prilog govore i brojni intervjui koje je davala o tim serijama i dugo nakon što je završilo njihovo snimanje.

Kada su je u intervjuu iz 2012., objavljenom na dragoncon.org, tražili da opiše svoj lik ambasadorice Delenn, rekla je samo jednu riječ - plemenita. I upravo kao takvu su ju mnogi obožavatelji serije doživljavali.

- To mi je bilo prvi put u životu da radim tako nešto, da igram istu ulogu pet godina. Glumcima, ne mogu reći da im dosadi, ali može se dogoditi da postanu prekomotni u ulozi. To postane kao obuvanje starih papuča. Zato se moraš držati budnim, inspirirati se i postavljati si izazove. To ponekad može biti problem. No opet, Joe Straczynski je uvijek jako zanimljivo pisao, a ponekad nas je i iznenadio. Nikada nije bilo dosadno, nikada nije bilo isto. Imala sam i odlične partnere, bili smo baš dobra ekipa i to je bilo sretno mjesto za raditi - opisala je tada izazove s kojima se susrela u 'Babylonu 5'.

U intervjuu iz 2014. za Darkmatterzine, osim o Delenn, progovorila je i o svojoj ulozi u seriji 'Lost'.

Za ekipu iz 'Babylona 5' je rekla kako je to jedina glumačka ekipa s kojom se i dalje čuje te da su svi postali pravi prijatelji.

- Nešto se dogodilo na tom setu među glumcima što nas je sve jako povezalo. Nisam nikada prije ni poslije doživjela tako nešto - rekla je.

Komentirala je i svoju ulogu Danielle Rousseau u seriji 'Lost'.

- Bilo je to mješovito iskustvo. Sada kada gledam, u retrospektivi, imala sam prevelika očekivanja od svog lika. To je mogao biti divan lik, ali nikada nije doživio svoj potencijal. Bilo je frustrirajuće. Ipak, uživala sam na Havajima - rekla je za Darkmatterzine.com.

Koliki dojam je njezin lik ostavio na fanove, pokazuje i YouTube intervju za The Ares Studios od prošle godine, u kojem je, 22 godine nakon završetka snimanja serije, opet govorila o Delenn i tome kako je dobila ulogu.

- Bila je to jedna od mojih prvih audicija u Americi. Sasvim slučajna audicija. Ja sam zaboravila na nju, oni me nisu nikad nazvali. I onda, sasvim slučajno, moj suprug je imao prikazivanje svog dokumentarca, a moj agentica je rekla da bih i ja trebala otići u Los Angeles s njim, da vidim grad. I otišla sam, a dok sam bila tamo, moja agentica je bila dovoljno pametna da nazove ljude iz Babylona 5. Barem se nadam da se tako dogodilo. Nazvala me i rekla da me žele vidjeti, kad sam već u Los Angelesu. I tada sam otišla na još jednu audiciju, pa još jednu i onda smo počeli snimati film. Uvijek se pitam što bi bilo da nisam išla s Goranom, samo kao njegova supruga, kao paket. Što bi bilo da nisam bila tamo, bi li me zvali da sam ostala u New Yorku? Život je pun takvih malih sitnica koje se spoje i stvore tvoj put - ispričala je.

Nakon što je završilo snimanje 'Babylona 5' 1998. godine, pokušala je objasniti zašto je lik ambasadorice Delenn bio tako snažan, a pokazalo se i omiljen desetljećima kasnije.

Spacecenter Babylon 5, Babylon 5

- Ambasadorica Delenn je izvanredan lik. Ona kombinira toliko mnogo različitih osobina. Čvrsta je, ali i ranjiva. Jaka je, ali ženstvena, Ona je miroljubiva, ali može biti ratoborna. Ima dubinu i duhovnost, ali može biti smiješna i opuštena s vremena na vrijeme. Zbog toga mislim da je ona odličan uzor, ne samo za žene, nego za sve - rekla je o svojoj najpoznatijoj ulozi.

'Babylon 5'

'Babylon 5' trajao je od 1993. do 1998., a sve je počelo pilot filmom 'Babylon 5: The Gathering' koji je prvi put prikazan 22. veljače 1993.. Nakon uspjeha filma, počelo je snimanje serije, a prva epizoda prikazana je 26. siječnja 1994. Serija je imala pet sezona. Uz seriju se veže još šest filmova i spin-off serija 'Crusade', koja je imala 13 epizoda. Autor serije je Joe Michael Straczynski.

'Lost'

'Lost' je je američka televizijska serija čiji su autori Jeffrey Lieber, J. J. Abrams i Damon Lindelof, a koja se u SAD-u prikazivala od 22. rujna 2004. do 23. svibnja 2010. godine na televizijskoj mreži ABC. Serija prati živote različitih skupina i ljudi, ponajprije preživjele putnike avionske nesreće (let Sydney-Los Angeles) koji su se srušili na misteriozni tropski otok negdje u Južnom Pacifiku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu