Obavijesti

Show

Komentari 3

'Mirovina mi je nepoznanica, učim i snimam punom parom'

'Mirovina mi je nepoznanica, učim i snimam punom parom'
9

Televizijski gledatelji itekako je znaju iz serija “Zora dubrovačka”, “Kud puklo da puklo”, “Crno-bijeli svijet”, “Kad susjedi polude”, Na granici”..., pa kažu kako nije bilo bolje glumice da uskoči u lik svojeglave babe Bebe

VIDEO

U drugoj sezoni i Radoslava Mrkšić (70) dio je ekipe serije “Dar Mar”. Glumici osječkog HNK, iako je u mirovini, uvijek je veselje stati pred kamere. Istodobno, kaže, osjeća i radost i strah. Ali, ističe, nije “opet” stala pred kamere, nego je samo nastavila dalje.

Glumac Jan Kerekeš o seriji 'Dar Mar': 'Kolegica Ana Begić je moja velika televizijska ljubav!'
Glumac Jan Kerekeš o seriji 'Dar Mar': 'Kolegica Ana Begić je moja velika televizijska ljubav!'

Televizijski gledatelji itekako je znaju iz serija “Zora dubrovačka”, “Kud puklo da puklo”, “Crno-bijeli svijet”, “Kad susjedi polude”, Na granici”..., pa kažu kako nije bilo bolje glumice da uskoči u lik svojeglave babe Bebe. U prvoj sezoni serije u ulozi Bebe gledali smo Melihu Fakić, glumicu Narodnog pozorišta Tuzla. Ona je svoju babu Bebu odigrala na uistinu prepoznatljiv način. Gospođa je to u godinama koja uvijek dobije što želi na sebi svojstven, duhovit način. Uz moto da glad skraćuje život i Radoslava nastavlja maltretirati kćer (Jasna Odorčić) i nasmijavati gledatelje hranom. Time je i ona, također, dala svoj šarm liku babe. Ipak, Radoslava ne skriva da nije lako uskočiti u lik umjesto kolegice.

Vinkovci: 19. kolo MAXtv Prve lige, HNK Cibalia - HNK Hajduk

- U prvoj sam sezoni ‘Dar Mara’ igrala časnu sestru Domenicu, a u drugoj sezoni pojavila sam se kao Beba. Kolegica Meliha Fakić stvorila je taj lik, a moj zadatak bio je pomoći da serija ide dalje. Nisam imala puno vremena za pripremu, ali trudila sam se biti Beba na svoj način - kaže Radoslava.

I uspjela je. Gledatelji hvale obje babe, a komentarima na društvenim mrežama jasno pokazuju da se ne mogu odlučiti koja im je bolja. Straha od uspoređivanja, kojeg uvijek bude, Radoslava, rekla nam je, nije imala. Istodobno je gledamo i kao Biserku u seriji “Bogu iza nogu”. Glumica je napunila 70 godina, no i kroz sva ta desetljeća na pozornici i dalje “gori” za svoj posao. Strast, rekla je, ne jenjava. Zato joj nije teško odreći se ljeta i vrijeme kad svi uživaju na moru provoditi ispred kamera.

Vinkovci: 19. kolo MAXtv Prve lige, HNK Cibalia - HNK Hajduk

- Ovoga ljeta snimali smo drugu sezonu ‘Bogu iza nogu’. Svima nam je bio užitak raditi tu seriju. Strasti i ljubavi uvijek ima, a gluma je moj poziv, moj izbor i moja strast! - rekla je. I dok je mnogo mlađim kolegama danas naporno snimati samo jednu seriju, Radoslava ih je snimila dvije. Ljeto je provela u užurbanom tempu snimanja, a na dva je tjedna uspjela otići i u Poreč.

Dobitnica Nagrade hrvatskoga glumišta već pet godina je u mirovini. No odlazak u mirovinu, kako je jedanput rekla, nije isto što i umirovljenje. Njezini dani nisu se puno promijenili od vremena kad je bila članica ansambla osječkog HNK.

- Za mene je mirovina i dalje je nepoznanica. Radim punom parom, ustajem kada mi raspored snimanja nalaže, a dane provodim na snimanjima i u učenju tekstova. Kad sam slobodna, uživam s jednom djevojčicom i psom samojedom te svojim najdražima spremam roštilj ili pizzu! - kaže.

Nedostaje joj osječki HNK. Provela je tamo najljepše i najtužnije dane.

- Voljela bih još jedanput stati na te daske! - rekla je.

Vinkovci: 19. kolo MAXtv Prve lige, HNK Cibalia - HNK Hajduk

Na toj pozornici provela je 42 godine. U više od četiri desetljeća nakupilo se trenutaka za pamćenje, a sjeća se gotovo svakog; otkad je prvi put ušla u tu ‘kuću’ pa sve do njezina oproštaja od teatra i kolega.

- Sve ih nosim u srcu i ne bih ništa i nikoga izdvojila jer bi mi bilo žao onog i onih nespomenutih - priča glumica.

Doma nije imala kritičara. Na upit tko joj je najiskrenije prije premijere znao ukazati “ovo je dobro, ovo nije”, kaže da nitko nije bio strog prema njoj.

- Valjda me vole, pa ne vide mane! - smije se Radoslava.

Nema problema s planiranjem novih projekata, u tome je ni korona ne sprečava. Već sad zna što će raditi do ljeta 2022. Takvi konkretni dogovori i zgusnuti raspored mjesecima unaprijed jako je vesele.

- Ako me zdravlje posluži, a nadam se da hoće, posla će biti, a time i radosti i sreće! - kaže.

hnk

Ne boji se novih brojki, o virusu nastoji što manje razmišljati.

- Korona? Nosim se s tom pošasti vrlo hrabro, čuvam se koliko je to moguće. Cijepljena sam dva puta, a uskoro ću i treći. Valjda struka zna bolje od mene i vjerujem im. A volim i život! - završava.

POGLEDAJTE I NOVU EPIZODU KEREKESH SHOWA: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu