Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Mirren postala kuma zadnjem brodu izgrađenom u Uljaniku

Kruzer je krajem srpnja otplovio iz Pule, a svojih prvih 228 putnika ukrcao je 15. kolovoza i plovio od islandskog Reykjavika do kanadskog Quebeca. Potom je doplovio do New Yorka

Foto: scenic.com.au
3 komentara

Britanska glumica Helen Mirren (74) postala je kuma luksuznom polarnom kruzeru 'Scenic Eclipse', zadnjem brodu izgrađenom u pulskom Uljaniku, javlja Glas Istre. Glumica je na Pristaništu 88 njujorškog Manhattan Terminala u utorak izgovorila tradicionalni blagoslov, nakon čega je udarac boce o trup broda formalno označio početak života ovog kruzera. 

Foto: scenic.com.au

Kruzer je krajem srpnja otplovio iz Pule, a svojih prvih 228 putnika ukrcao je 15. kolovoza i plovio od islandskog Reykjavika do kanadskog Quebeca. Potom je doplovio do New Yorka. U vlasništvu je kompanije Scenic u kojoj je na čelu Australac Glen Moroney. 

Helen je u svojoj karijeri nagrađena Oscarima, Tonyjem i Emmyjem, a priznala je i da nikad nije krstarila pa joj je bila nevjerojatna čast što je od sada kuma jednom veličanstvenom brodu. 

Foto: scenic.com.au

Prihvatila je poziv, kaže, jer su najviši ekološki standardi bili postavljeni pred graditelje broda kako bi on imao što manji utjecaj na okoliš osjetljivih morskih područja. 

- Sumnjam da bi me zanimalo da budem kuma da Scenic Eclipse nije 'zeleni brod' - rekla je Mirren. Da je kruzer lik u filmu, kaže glumica, bio bi mlada, moderna i otkačena kraljica. 

- Kad bi Neptun imao kraljicu, ona bi mogla biti Scenic Eclipse - rekla je Mirren. 

Naši partneri pišu
Message