Obavijesti

Show

Komentari 3

Mirren postala kuma zadnjem brodu izgrađenom u Uljaniku

Mirren postala kuma zadnjem brodu izgrađenom u Uljaniku
4

Kruzer je krajem srpnja otplovio iz Pule, a svojih prvih 228 putnika ukrcao je 15. kolovoza i plovio od islandskog Reykjavika do kanadskog Quebeca. Potom je doplovio do New Yorka

Britanska glumica Helen Mirren (74) postala je kuma luksuznom polarnom kruzeru 'Scenic Eclipse', zadnjem brodu izgrađenom u pulskom Uljaniku, javlja Glas Istre. Glumica je na Pristaništu 88 njujorškog Manhattan Terminala u utorak izgovorila tradicionalni blagoslov, nakon čega je udarac boce o trup broda formalno označio početak života ovog kruzera. 

Kruzer je krajem srpnja otplovio iz Pule, a svojih prvih 228 putnika ukrcao je 15. kolovoza i plovio od islandskog Reykjavika do kanadskog Quebeca. Potom je doplovio do New Yorka. U vlasništvu je kompanije Scenic u kojoj je na čelu Australac Glen Moroney. 

Helen je u svojoj karijeri nagrađena Oscarima, Tonyjem i Emmyjem, a priznala je i da nikad nije krstarila pa joj je bila nevjerojatna čast što je od sada kuma jednom veličanstvenom brodu. 

Prihvatila je poziv, kaže, jer su najviši ekološki standardi bili postavljeni pred graditelje broda kako bi on imao što manji utjecaj na okoliš osjetljivih morskih područja. 

- Sumnjam da bi me zanimalo da budem kuma da Scenic Eclipse nije 'zeleni brod' - rekla je Mirren. Da je kruzer lik u filmu, kaže glumica, bio bi mlada, moderna i otkačena kraljica. 

- Kad bi Neptun imao kraljicu, ona bi mogla biti Scenic Eclipse - rekla je Mirren. 

Pokretanje videa ...