Obavijesti

Show

Komentari 9

Mišura o drami uoči poroda: 'Najgori dan u životu, otkucaji srca bili su alarmantno ubrzani'

Mišura o drami uoči poroda: 'Najgori dan u životu, otkucaji srca bili su alarmantno ubrzani'
2

Antonija je u 35. tjednu trudnoće završila u bolnici. Zarazila se koronavirusom i patila od posljedica. Njezinom sinu otkucaji srca bili su dvostruko viši od normalnog

VIDEO

Bivša košarkašica Antonija Mišura Sandrić (33) završila je u bolnici zbog koronavirusa u 35. tjednu trudnoće. Proživljavala je dramu zbog ubrzanih otkucaja bebinog srca, no zahvaljujući liječnicima uspjela je roditi zdravog sina. Detalje vezane uz porod sina Noela, otkrila je za Gloriju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:54

Sav stres i nelagoda koju je osjećala prije poroda potpuno su nestali kada je na svijet stigao maleni Noel. Beba kakvu bi svaka majka poželjela.

- Nimalo ne pretjerujem kad kažem da je Noel prekrasna beba. Čak je i mirniji od Tare, premda je i ona kao novorođenče bila nezahtjevna. Plače samo kad je gladan, a između obroka spava - izjavila je ponosno Antonija, koja je jako zadovoljna i kako joj sinčić napreduje. 

Brzo se oporavila od poroda te kaže kako ne osjeća nikakve posljedice korone, koju je preboljela u zadnjim tjednima trudnoće. Početkom siječnja ležala je na Covid odjelu u općoj bolnici Šibenik, a samo zahvaljujući stručnosti liječničkog tima ona i sinčić Noel nemaju nikakvih problema.

- Taj 3. siječnja, kad sam završila u bolnici s temperaturom iznad 39 Celzijevih stupnjeva, bio mi je najgori dan u životu. Pri prvom pregledu Noelovi otkucaji srca su bili alarmantno ubrzani, u jednoj minuti puls mu je bio oko 300, što je dvostruko više od normalnog. Naravno, odmah mi je napravljen test na Covid koji je potvrdio da sam pozitivna - prisjetila se Antonija.

Kaže da se silno prepala kada su joj u bolnici rekli da će je možda morati poroditi.

- Kad sam hospitalizirana bila sam u 35. tjednu trudnoće, a dobro znam da prijevremeni porod nosi određen rizik za zdravlje djeteta. Srećom da je bolničko osoblje bili dovoljno iskusno te su prvo odlučili iskušati sve druge opcije. Intravenozno su mi smanjivali temperaturu, a kako je ona padala usporavali su se i Noelovi otkucaji srca. Groznica me tresla još cijeli taj dan, a onda se stanje počelo smirivati. Ležala sam na Covid odjelu za trudnice na kojem sam bila sama. To mi je bila dodatna trauma. Moram zahvaliti osoblju koje se doista trudilo oko mene. Isto kao i u rodilištu - izjavila je mlada mama koja je u bolnici ostala tri dana.

Posljedice korone osjećala je sve do poroda. Bila je, kaže, toliko iscrpljena da bi se jedva ustajala iz kreveta. Posebno ju je mučio kašalj. Liječnici su joj rekli kako postoji mogućnost da je zbog tog kašlja rodila dva tjedna ranije.

- Termin poroda mi je bio 10. veljače, šest dana nakon rođendana Tare, koju sam inače prenijela nekoliko dana. Najbitnije mi je da ta moja drama nije ostavila nikakve posljedice na Noela - izjavila je Šibenčanka, koja se nije cijepila protiv korone jer je mislila da je dovoljno to što se strogo pridržava epidemioloških mjera.

- Stvarno sam jako pazila da se ne dovedem u neku rizičnu situaciju. Družila sam se samo s obitelji, a čak je i Tara prestala ići u jaslice. Kad bismo izišli u grad, uvijek smo se držali otvorenog prostora. Skupa sa mnom, koronu su dobili i Marko i Tara. No, oboje su prošli s blagim simptomima tako da je Marko mogao sam brinuti o Tari dok sam ja bila u bolnici.

Antonija Mišura rodila drugo dijete: 'Stigao nam je braco'
Antonija Mišura rodila drugo dijete: 'Stigao nam je braco'

Marko i Antonija ponosni su roditelji i malene Tare, koja je, kako kaže Antonija, odlično prihvatila bracu.

- Za sada ne pokazuje nikakve znakove ljubomore. Dapače! Samo bi ga grlila i ljubila - izjavila je Mišura te za kraj otkrila koliko se kilograma udebljala.

 - Tijekom trudnoće sam se udebljala 16 kilograma, koje sam više manje već skinula. I s Tarom sam dobila isto toliko, a sve do te nesretne korone, osjećala sam se super. Nisam imala mučnine i slične tegobe te sam bila puna snage, vesela, poletna - izjavila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao