Obavijesti

Show

Komentari 23

Mladi Matija gostima spremio zagorski sushi: 'Sirovo meso!? Ja ovo ni mrtav ne bih pojeo...'

Mladi Matija gostima spremio zagorski sushi: 'Sirovo meso!? Ja ovo ni mrtav ne bih pojeo...'
5

U ponedjeljak navečer u showu 'Večer za 5 na selu' domaćin je bio student i mladi tata Matija. U goste su mu stigli kuharica Biserka, učiteljica matematike Ivana, računalni tehničar Zvonimir te poduzetnica Sanja

'Večera za 5 na selu' ovaj će tjedan pokazati što pripremaju kuhari amateri iz sjeverne Hrvatske, a u mjestu s najdepresivnijim imenom u Hrvatskoj, Tužnom, kuhao je prvi domaćin - student i mladi tata Matija. Za svoje goste pripremio je jelovnik zanimljivih naziva - za predjelo Zagorski sushi, kao glavno jelo Zec, gadiš mi se! i desert Orao sletio u kremu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Dobro raspoloženo društvo stiglo je kod Matije koji ih je dočekao s klipićima i aperitivom, a Biserka je bila malo skeptična jer je domaćin izgledao jako mlado. Čim je sjela za stol, presložila je sve što je domaćin postavio - da sve bude prema pravilima struke i domaćinu je održala kratku lekciju o tanjurima. Matija je iznio zagorski sushi, a svima se svidio izgled predjela.

- Okus mi je odgovarao - rekla je Ivana, a sa njom su se složile Sanja i Biserka.

- Oko me nije prevarilo - jelo je bilo zaista takvo kao što je oko predvidjelo da će biti. Ukusno, fino, mekano, pravi okus za nepce - komentirala je Biserka.

- Bilo je baš prava liga - pohvalio je Zvonimir.

Izgledom nije zaostajalo ni glavno jelo - pačja prsa sa šumskim voćem i roladom od povrća. No, na večeri su bili i gosti koji ne vole sve namirnice.

- Palentu ne bih jeo ni mrtav, a šumsko voće ni još dva metra ispod zemlje - komentirao je Zvonimir.

- Kao kuhar ne preferiram takva jela, ne volim ni biftek i ramstek jer je to sve polupečeno, više volim da je sve pečeno i dorađeno kako treba biti - istaknula Biserka čiji je tanjur bio gotovo netaknut. A Zvonimiru se svidjelo što je to domaćinu rekla direktno, odmah za stolom, a ne iza leđa.

- Smatram to konstruktivnom kritikom i očekujem da se meni tako nešto kaže ako pogriješim - komentirao je.

Na kraju večere domaćin je poslužio kremu s keksima u čaši, a Sanji i Ivani bio je za desetku!

- I dekoracija i okus - rekle su Sanja i Ivana dok je Biserka imala malu zamjerku.

- Šlag ne preferiram, ali sve je bilo odlično! - komentirala je.

I Zvonimiru je bio jako ukusan, ali mu je ipak teško pao.

- Bio je malo zasitan i nisam mogao pojesti orla - to sam htio probati! - komentirao je.

Gledatelji prozvali pobjednicu Mariju za kalkuliranje i glumu, a očarale su ih Ana i Darinka
Gledatelji prozvali pobjednicu Mariju za kalkuliranje i glumu, a očarale su ih Ana i Darinka

Kako je ova epizoda snimana baš na svetog Nikolu - i on je stigao na večeru! Gostima se to jako svidjelo, a nakon darivanja, u dvorištu ih je čekalo još jedno iznenađenje - svirači i pjesma! Svi su bili jako zadovoljni večerom i atmosferom i uslijedilo je ocjenjivanje.

I dok se tijekom večere činilo kako će najkritičnija gošća biti Biserka, ipak je to bio Zvonimir koji je dao osmicu jer mu se u glavnom jelu nije svidio prilog, a i desert mu je bio previše zasitan. Biserka i Sanja dale su devetke; kuharica je ostavila prostora za druge kandidate, a poduzetnica ne voli palentu dok je Ivani sve bilo za deset! 

Matija je tako osvojio ukupno 36 bodova.