Obavijesti

Show

Komentari 1

Moderna bajka, ratna drama ili krimi komedija: Čiji je Oscar?

Moderna bajka, ratna drama ili krimi komedija: Čiji je Oscar?
9

Oscar se očigledno mijenja, i to kako se čini, na bolje. Već godinama se mnogi žale kako uvijek 'isti filmovi' imaju šansu osvojiti nagrade no ove je situacija malo delikatnija

VIDEO

Jučer su objavljene nominacije za nagradu Oscar - jedan od događaja kojeg s nestrpljenjem očekuje cijeli filmski svijet. Film 'Oblik vode' (The Shape of Water) nominiran je u čak 13 kategorija uključujući nominacije u najvažnijim: najbolji film, najbolji redatelj - Guillermo del Toro, glavna ženska uloga - Sally Hawkins, originalni scenarij, sporedna muška uloga - Richard Jenkins i sporedna ženska uloga - Octavia Spencer.

'Oblik vode' meksičkog redatelja Guillerma del Tora je već osvojio Zlatnog lava na 74. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji te dvije nagrade Zlatni globus u kategorijama najbolji redatelj i najbolja originalna glazba. Ova divna, romantična i čudnovata fantazija je nešto potpuno drugačije od svega što ste imali prilike gledati do sada u kinima. Priča je to o ljubavi žene i neobičnog stvorenja. Sally Hawkins tumači lik žene zaposlene u vladinom laboratoriju maksimalne sigurnosti koja žudi s nekim stvoriti odnos. No ona ubrzo otkrije da se u laboratoriju čuva neobično biće koje ima nevjerojatne ljudske karakteristike. Njih dvoje stvore neobičnu povezanost unatoč protivljenju nemilosrdnih čuvara.

'Oblik vode' premijerno će se prikazati u sklopu 14. Vip Oscar revije u CineStaru koja se održava od 1. do 7. veljače u svim CineStar kinima, a trailer pogledajte u nastavku.

Pogledajte foršpan

Nolanov ratni spektakl 'Dunkirk' osvojio je čak 8 nominacija uključujući: najbolji film, najbolji redatelj Christopher Nolan, montaža i najbolja filmska glazba. Napravljen prema istinitoj priči, film obrađuje povijesni događaj spašavanja preko 300.000 savezničkih vojnika u okruženju njemačke vojske iz Dunkirka, gradića na francuskoj obali. Nolan je i ovu temu obradio na svoj specifičan, i pomalo neobičan način.

Velik broj nominacija osvojio je i film 'Tri plakata izvan grada' (Three Billboards outside Ebbing, Missouri) redatelja Martina McDonagha. Film je nominiran u 7 kategorija uključujući: najbolji film, glavna ženska uloga - Frances McDormand, sporedni glumac - Sam Rockwell i Woody Harrelson te najbolji originalni scenarij. Ova komedija obiluje crnim humorom, a neobična priča prati ženu koja kreće u pravi mali rat protiv policije, a na kraju i protiv cijeloga gradića u državi Missouri.

'Tri plakata izvan grada' se također može pogledati pretpremijerno u sklopu Vip Oscar revije u CineStaru, a foršpan donosimo u nastavku:

Osim ova dva remek-djela koji su svojim brojem nominacija dokazali kako ih definitivno vrijedi pogledati, neki od iznimnih ovogodišnjih ostvarenja koja su također osvojila nominacije su 'Sav novac svijeta' (All the Money in the World) nominiran u kategoriji najbolje muške sporedne uloge - Christopher Plummer, Spielbergove 'Novine' (The Post) nominiran u kategorijama najbolji film i glavna ženska uloga - Meryl Streep, zatim 'Ja, Tonya' (I, Tonya) u kategoriji glavna ženska uloga - Margot Robbie te ženska sporedna uloga - Allison Janney.

'Velika igra' (Molly's Game) nominiran je u kategoriji najbolji adaptirani scenarij, dok je film 'Čudo' (Wonder) nominiran u kategoriji šminka i frizura. Fantastičan mjuzikl 'Najveći showman' je očekivano osvojio nominaciju za originalnu pjesmu 'This Is Me'. Za najmlađe je tu 'Ferdinand', film o velikom biku s još većim srcem koji bi radije mirisao cvijeće, nego ulazio u borbu s matadorima, koji je nominiran za najbolji animirani film.

Oscar se očigledno mijenja, i to kako se čini, na bolje. Navedene filmove, u distribuciji Blitza, moći ćete prije same dodjele nagrada pogledati ponovno u kinima CineStar, u sklopu Vip Oscar revije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode