Obavijesti

Show

Komentari 0

Na festivalu animiranog filma bit će prikazana četiri hrvatska

Na festivalu animiranog filma bit će prikazana četiri hrvatska
2

Za sudjelovanje na festivalu prijavilo se više od tri tisuće filmova, a u festivalske sekcije primljeno je 179 filmova. Festival će biti online u razdoblju od 15. do 20. lipnja

VIDEO

Četiri hrvatska animirana filma bit će prikazana u programima ovogodišnjega izdanja Međunarodnoga festivala animiranoga filma u Annecyju, koji će biti online od 15. do 20. lipnja, priopćio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

U sklopu natjecateljskog programa dugometražnih filmova bit će prikazan film "Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" Dalibora Barića, a u kratkometražnoj konkurenciji "Arka" Natka Stipaničeva te "Pustolovine Glorije Scott – Umorstvo u katedrali" Matije Pisačića i Tvrtka Rašpolića te u natjecanju studentskoga filma "I'm Not Feeling Very Well" Sunčane Brkulj.

Film "Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" priča je, kako se navodi, o muškarcu, koji se pokušao boriti protiv sustava i konceptualnoj umjetnici. Zajedno se pridružuju revolucionarnoj komuni, dok im je policija na tragu.

Dalibor Barić film je animirao, režirao i montirao te za njega napisao scenarij i skladao glazbu, a producirao ga je Ivan Katić (Kaos). Glasove likovima daju Rakan Rushaidat, Ana Vilenica, Frano Mašković, Nikša Marinović, Mario Kovač, Željka Veverec, Boris Bakal i Pavlica Brazzoduro Bajsić, a za zvuk su zaslužni Dino Brazzoduro i Ivan Zelić iz Studija Nazor. Film je nastao uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Rijeke, a u Annecyju će se prikazati u sklopu natjecateljskog programa dugometražnog filma Contrechamp. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Film "Arka" o veličanstvenom prekooceanskom kruzeru koji plovi morem, režirao je Natko Stipaničev, a scenaristi su Maša Seničić i Damir Juričić. Stipaničev je, s Pavlom Stanojevićem, radio i animaciju, a zaslužan je i za dizajn, pozadine, montažu i oblikovanje zvuka. Producent je Igor Grubić (Kreativni Sindikat), a prodajni zastupnik Bonobostudio. Film je nastao uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Splita. 

"Pustolovine Glorije Scott – Umorstvo u katedrali" animirani je film čija je radnja smještena smještena u London. Detektivka i njena družbenica provode večer u svom uredu dok nepoznati ubojica pred njihovim vratima ubija profesora Jansona. Film redatelja i montažera Matije Pisačića i Tvrtka Rašpolića u natjecateljskom programu Annecyja imat će svoju međunarodnu premijeru, a nastao je po priči Mime Simić, koja s Jasnom Žmak i Matijom Pisačićem potpisuje i scenarij. 

Eksperimentalni film "I'm Not Feeling Very Well" Sunčane Brkulj prikazuje raspjevane lubanje koje maštaju o oslobođenju od svojih geometrijskih formi kako bi zaplivale u velikom, plavom moru. Film je nastao u produkciji Akademije likovnih umjetnosti pod mentorstvom Danijela Šuljića. Za sudjelovanje na festivalu prijavilo se više od tri tisuće filmova, a u festivalske sekcije primljeno je 179 filmova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode