Obavijesti

Show

Komentari 142

Na Hrvatsku noć stigli i s Novog Zelanda: Deset sati koncerta je slušalo čak 13.000 posjetitelja

Na Hrvatsku noć stigli i s Novog Zelanda: Deset sati koncerta je slušalo čak 13.000 posjetitelja
11

Nastupili su Mate Bulić, Prljavo Kazalište, Jelena Rozga, Petar Grašo, Vuco, Crvena Jabuka, Zlatko Pejaković, Jole i Mladen Grdović

VIDEO

Ovo je najduži koncert na kojem smo ikada bili, pričali su nam posjetitelji Hrvatske noći koji su se okupili u subotu u Frankfurtu. Mate Bulić, Prljavo kazalište, Jelena Rozga, Petar Grašo, Vuco, Crvena Jabuka, Zlatko Pejaković, Miroslav ŠkoroJole i Mladen Grdović zabavljali su do sitnih sati 13.000 ljudi u Suwag Energie Areni.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Petar Grašo 01:43

Obitelj došla s Novog Zelanda

Kako na ovu noć dolaze posjetitelji iz cijeloga svijeta govori činjenica da već nekoliko godina za redom na nju dolazi i obitelj Ujdur s Novog Zelanda. S njima smo se susreli u predvorju hotela, a iako umorni od leta koji zna trajati i do 30 sati, pristali su na razgovor s nama.

- Mi smo prvi put bili pozvani 2017. godine. Bilo nam je super. Mi obično gledamo jedan bend, a tu kad smo došli vidjeli smo ih 10. Od tada smo bili svake godine, osim kad Hrvatske noći nije bilo zbog korone. Prije dva mjeseca su nas zvali i pitali hoćemo opet doći - rekla nam je Tamara Ujdur.

Rođeni su na Novom Zelandu, a obitelji su im se iz Hrvatske preselile 1969. godine. Sa svima koje su prethodnih godina upoznali su prijatelji na Facebooku, čuju se i vide svaki put kad su u Hrvatskoj. Kako nam kažu, iako ima puno Hrvata na Novom Zelandu, život je tamo potpuno drugačiji. Tamara i suprug Joze ove su godine poveli su kćer Vanju.

Ali oni nisu bili jedini. Jakov iz Benkovca došao je na Hrvatsku noć u Frankfurtu, a najviše se, kaže nam, veselio Mladenu Grdoviću.

- Ovo je prvi put da smo ovdje. Nadam se da ćemo se zabaviti i malo popiti - rekao nam je, a društvo su mu pravile prijateljice.

Zlatko Dalić pojavio se na pozornici pred 13.000 Hrvata

U Frankfurtu se pojavio i izbornik 'vatrenih', Zlatko Dalić. Koliko ga vole govori i činjenica da su se svi gurali do prvih redova kada je izašao na pozornicu tijekom nastupa dugogodišnjeg prijatelja Matu  Bulića.

- Hvala vam na toploj dobrodošlici, na emocijama, ljubavi, veselju koju godinama dajete hrvatskoj reprezentaciji. Prije točno godinu dana slavili smo medalju, a sada opet budite uz nas, a mi ćemo napraviti sve da ju ponovno osvojimo - rekao je.

Mate Bulić o tajni svog uspjeha

Nakon Bulićevog nastupa koji je zatresao Arenu, popričali smo s 'kraljem dijaspore'. Iako je vrijeme za razgovor s izvođačima predviđeno na svega nekoliko minuta, s Matom se topao i ugodan razgovor odužio. Pričao nam je o supruzi, a i dao prognoze za 'vatrene'. Bulić nam je otkrio tajnu uspjeha, koji traje već desetljećima.

- Pa zgodan sam. Šalim se. Da sam zgodan ne bi mi nikada nitko došao na koncert. Dakle, ja kao pjevač opstajem na način da stvaram jedan dobar ambijent, imam dušu i emociju koju mi je Bog dao. Ovo sve drugo sam naučio. Kad imam novu pjesmu za poslušati, ja samo pustim ženi, kad ona kaže da je smeće, ja kažem: 'Bravo'. Onda je samo spremim, prezentiram, snimim i objavim i postane hit - rekao je pa dodao:

- Žena nema veze s mojom glazbom, ali cijeli me život podržava. I to ne malo, nego previše, ona i moje dvije kćeri. Ja sam sebi stvorio karijeru, mogu se samo zahvaliti Bogu i narodu koji su mi dali ovo što radim, da radim i dalje. Radim ono što najviše volim.

Ono o čemu voli i zna pričati je nogomet pa nam je tako dao prognozu za sljedeću utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije. Kaže da će ovaj put, ako se probijemo među najboljih osam, on biti zadovoljan. Otkrio nam je i da je, kad su dečki prošli na kvalifikacijama, nazvao izbornika Zlatka Dalića te mu rekao: 'Sad pokaži koliko možemo napraviti!'.

Organizator Robert se koncertima počeo baviti kao student

Uoči Hrvatske noći u Frankfurtu razgovarali smo i s jednim od organizatora Robertom Martinovićem. On nikada nije živio u Hrvatskoj, rođen je u Mostaru. Otac mu je profesor pa se preselio u Njemačku kako bi predavao materinski jezik. Njega su s devet mjeseci doveli u Frankfurt. Robert nam je ispričao o početcima Hrvatske noći te cjelokupnoj organizaciji eventa.

Frankfurt: Krenula Hrvatska Noć pred 13.000 Hrvata

- Ja sam se kao student počeo baviti koncertima. Jako brzo sam postao menadžer svih velikih zvijezda iz Hrvatske, ekskluzivno za zapadnu Europu. Oliver Dragojević, Gibonni, Petar Grašo i tako dalje. Svi koncerti koji se događaju u npr. Zurichu, Berlinu, Munchenu, sve ja rješavam. Studirao sam ekonomiju i već sam imao posao, glazbenu agenciju, tako da sam sve to još onda radio - rekao nam je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić
REPERICA I GLAZBENICA

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić

Nedjeljni ručak i pita od jabuke bude joj uspomene iz djetinjstva, a tada je slušala Nove fosile. Sada svojim tekstovima opisuje našu svakodnevicu i zalaže se za bolje i kvalitetnije društvo
Kći Luke Modrića proslavila 11. rođendan, on raznježio fotkama
PONOSAN OTAC

Kći Luke Modrića proslavila 11. rođendan, on raznježio fotkama

Luka i supruga Vanja zajedno imaju troje djece, sina Ivana (13) i dvije kćerkice; Emu (11) i Sofiju (6)