Obavijesti

Show

Komentari 16

Na jahanje su ponijeli 20 boca rakije i žrtvovali jednog janjca

U SPOMEN NA MALNARA Iz Zagreba je 17. listopada prema Lici krenula družina od 32 jahača koji su se najprije zaustavili u Plećašima, gdje je kuća Željka Malnara

VIDEO

Na konjima smo prošli sto kilometara u dva dana. I ovo putovanje je bilo u Malnarovu stilu. Susretali smo se s medvjedima, spavali na sijenu na niskim temperaturama i okrenuli janjca na žaru. Rekao nam je to Hamdija Kahrić Hampi (62), jedan od najboljih prijatelja pokojnog putopisca Željka Malnara. Njemu u čast iz Zagreba je 17. listopada prema Lici krenula družina od 32 jahača. Neki su se Hampijevi prijatelji ekspediciji priključili u Korenici. Najprije su se zaustavili u Plećašima, gdje je Malnarova kuća, a onda su prošli Udbinu, Mazinsko polje i Podkuk te došli na Kremen, vrh visok 1590 metara. Prve noći su zbog kiše morali spavati u šatorima koje im je posudio MORH.

- Nismo mogli spavati jer su zavijali vukovi, a čuli smo veprove i ostale divlje životinje koje je privukao miris pečenog janjeta - rekao je Hampi. Uz logorsku vatru prisjetio se zgoda s Malnarom.

- Nikad se nije bojao. Znao je spavati u vreći za spavanje te mu nije smetala rosa koja je padala po njemu i što se budio mokar. Sve se svodilo na alkohol i dobru zafrkanciju – kaže Hampi. Među jahačima bio je i književnik Predrag Raos (63).

Nismo se bojali gladi jer smo na prikolici imali mobilnu vojnu kuhinju

- Ponijeli smo 450 jaja, 200 hrenovki, 10 kolutova sira i tabli špeka pa nas nije bilo strah gladi. Na vojnoj prikolici povezli smo i mobilnu kuhinju u kojoj smo kuhali gulaš od divljači, a imali smo i 20 boca rakija te kave koji su nas grijali - kaže Raos. On je na ovom putovanju prvi put zajahao konja. Nije ga, kaže, bilo strah medvjeda jer se osjećao sigurno među iskusnim jahačima.

Dva konja smo zbog iscrpljenosti morali odvesti u prikolici

- Na Podkuku prema Kremenu na 1400 metara došli su u našu blizinu, ali nam nisu prilazili jer smo bili u skupini. Imali smo i nezgodu. Konj je ritnuo drugog jahača i razrezao mu nogu jer je nanjušio medvjede pa je umalo s konjem jahač pao u provaliju jer je bio uzak put. Nasreću, bila je riječ o iskusnom jahaču - rekao je Hampi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...